Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Csapdába estem felnőttként...

Csapdába estem felnőttként anyám házában, mit tegyek? - Nézegetem a tavaly előtti képeket, amikor még utazgattam, éltem az életem, most meg a vendégszobában fekszem 6. hónapja, még ennyi van hátra, és idegenektől kérek tanácsot hogy mit tegyek. -

Figyelt kérdés

Sziasztok, a véleményetekre lennék kíváncsi, ti mit tennétek:

35 éves vagyok, több mint 10 éve külön élek édeasánymtól. Tavaly nyáron eltörtem a lábam, meg is kellett műteni, és még most is járok fizikoterápiára. Albérletben laktam, de nem tudtam magam ellátni, és nem is tudtam dolgozni, úgyhogy felmontam, és anyámhoz kültöztem, aki egyedül él.

Azóta eltelt fél év, javulok, de az orvosok szerint még leglább fél év, mire bot nélkül tudok újra járni.

Eközben viszont úgy érzem, hogy lassan megórülök. Anyám mindent kontrollál. Beleszól abba, hogy mikor egyek, igyak, aludjak, zuhanyozzak, egyszóval gyerekként kezel.

Hivogatja a kórházat, hogy mikor kell legközellebb mennem, a háziorvostól időpontot kér ellenőrzésre, a megkérdezésem nélkül, stb.

Olyan szintet ölt a kontroll mániája, hogy úgy érzem megfulladok, Hiába mondtam, kértem, sőt kiabáltam, hogy hagyja abba, és akkor segítsen ha kérem, attól hogy eltörtem a lábam még tudom, hogy mikor vagyok éhes, stb. Ugyanúgy folytatja tovább.

Egy ideje sajnos azt érzem, hogy már nem bírom tovább és elkezdtem feladni. Inkább hagyom, hogy minden úgy legyen ahogy ő akarja, és gyakorlatilag egy túsz lettem, aki mint egy börtönben, be van törve, és lépésről lépésre azt teszi, amit a tartó tisztje mond neki.

Nézegetem a tavaly előtti képeket, ahol még utazgattam, nyaraltam, éltem az életem, most meg a vendégszobában fekszem 6. hónapja, még ennyi van hátra, és idegenektől kérek tanácsot hogy mit tegyek.

#kiút #anyám megfojt #csapdába estem
febr. 17. 11:48
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
17%

“anyja intézi az orvosi ügyeit”

Simán tudja intézni. Én kb minden egészségügyi dolgomat anyámon keresztül kezdek intézni, mert ő EÜ-s és vágja a rendszert. Tudja mikor kit kell hívni akkor is, ha nem ismerőse van ott. Tudja hová kell menni, ismeri a papírokat, stb. Nem olyan meglepő az ilyen dolog. Közvetlen hozzátartozónak pedig simán szolgáltatnak adatot.

febr. 17. 13:51
 12/33 anonim ***** válasza:
42%

Gyerekként kezel: Hát a gyereke vagy nem?

Felhívja a kórházat: gondolom mivel még bice bóca vagy neki is úgy kell alakítani a napját hogy tudjon segíteni

Amúgy a véleményem az hogy hisztizel, érdekes hogy olyat hogy hálás vagy anyukádnak nem írsz sehol vagy valami pozitívat

Felmondtál táppénz helyett és elvárod hogy felnőttként kezeljen

Hmm.. hát jó

Azt nem írtad hogy az albérlettel

mi a helyzet ha meg maradt gondolom te fizeted (már ha volt tartalékod)szóval a közösbe már nem nagyon tudsz tolni nem baj a börtönőr anyuka majd kigazdálkodja

Szóval az a véleményem az hogy gondolj bele abba hogy mi lenne most veled anyuka nélkül

febr. 17. 13:53
 13/33 anonim ***** válasza:
87%
Nem szolgáltathatnak adatot, mert törvény tiltja. Még a telefonszámlámat se intézheti más, nemhogy az orvosi ügyeimet.
febr. 17. 14:00
 14/33 anonim ***** válasza:
81%

Gyerekként kezel, mert úgy viselkedsz: otthon élsz, nem dolgozol, az ágyadban netezel stb.

Ja, nem. Egy gyerek legalább tanul.

febr. 17. 14:02
 15/33 anonim ***** válasza:
68%

Apukám szilánkosra törte a lábát, műteni kellett, mégis két hónap múlva, amikor levették a gipszet, már el tudta látni magát teljesen, csak a vizsgálatokra kellett elvinni, aztán kb a 4. hónapban már vezetni is tudott kisebb távokat. Pedig jóval idősebb, mint te, sőt ennyit még a 80 feletti nagymamám sem szenvedett a combnyaktörésével.

Hihetőbbet találjál ki az egy éve magatehetetlen vagyok a lábtörésemmel sztorinál. Vagy ha igaz a felállás, akkor qrvára szégyelld magad, pofádat pedig alapállásba, mert TE vagy az, aki maximálisan kihasználja 35 éves életerős férfiemberként a minimum középkorú édesanyját, teljes mértékben eltartatod, elláttatod magad, mert hát te szeeeegény még jársz gyógytornára. És ki a fszt érdekel? Apukám is jár, MUNKA MELLETT lassan egy éve. Nem tartatja el magát a családtagjaival. Ez vicc. Azt van joga anyádnak cserébe elvárni, amit akar, a teljes kihasználásért cserébe. Mondjuk én a helyében ennyi idő után csak simán adnék neked egy hónapot munkát és albérletet találni, aztán kibsználak.

febr. 17. 15:41
 16/33 anonim ***** válasza:
88%
Egy sima lábtörés miatt nem tudsz dolgozni? Ok, a munkától is függ, de nálatok nincs táppénz?
febr. 17. 15:47
 17/33 anonim ***** válasza:
56%

"Albérletben laktam, de nem tudtam magam ellátni, és nem is tudtam dolgozni, úgyhogy felmontam, és anyámhoz kültöztem"

Én ezt úgy értelmezem, hogy az albérletet mondta fel, mert se önellátni, se dolgozni (ergo fizetni) nem volt képes.

Ez azért egy logikus lépés adott helyzetben.

febr. 17. 15:48
 18/33 anonim ***** válasza:
96%

Oh, ebből a filmből merítetted a kamukérdéshez az ötletet, ugye?

[link]

febr. 17. 18:53
 19/33 anonim ***** válasza:
0%

#17 Szerintem igazad van, az albérletet mondta fel. Nem a munkában mondott fel.

A másik, hogy minden sérülés más, a kérdezőé elég komoly lehetett, a munkája pedig lehetséges, hogy olyan kemény fizikai, amit a jelenlegi állapotában nem tud végezni. Hiszen az orvosok mondták neki a további fél évet. Van olyan munka, amit bottal nem lehet végezni.

Kérdező, ezeket helyreraknád?

febr. 17. 20:23
 20/33 anonim ***** válasza:
91%
Majd ha kitalálja őket, 19-es! Közben még rájöttem, hogy azt kihagytam az érdekes elemekből, hogy hogy tud a kórházba eljárni, ha otthon fekszik, és hogy vajon mért nem kér magának időpontot, mielőtt a mama megtenné. Valamint hogy mit csinál a kedves mama, ha nem 7-kor megy zuhanyozni, hanem 8-kor, elveri a sodrófával?
febr. 17. 20:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!