Szerintetek miért van ilyen rossz véleménnyel rólam a húgom?
"Azt sem tudtam pontosan mikor van a vizsgája…"
vs.
"mégis a bátyja vagyok…nem? A család az család…"
Neked annyira nem volt fontos a húgod, hogy azzal foglalkozz, mikor vizsgázik. Neki miért lennél annyira fontos, hogy tájékoztasson az általad magasról lesz@rt vizsgája eredményéről?
Mert ismer téged és tudta, hogy csak leértékelted volna az eredményét, ahogy írtad is. Nekem sincs kedvem jó hírt közölni olyan emberrel, aki válaszul azonnal nekiáll bagatellizálni, kicsinyíteni, netán kiforgatni.
Na meg ha "mégiscsak a bátyja vagy", miért nem kérdezted meg, hogy mikor van a vizsgája?
Egyébként nagyon sok ember elköveti ezt a hibát, másokkal és magával szemben is. A jó dolgokat természetesnek veszi vagy elvárásként értékeli, ellenben a rosszat felnagyítja.
Egy tanulság: a gyerekeiddel majd ne viselkedj így, hanem mindig támogasd őket, és dicsérd őket, ha sikereket érnek el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!