Számomra a testvéreim nagyon fontosak. Szerencsés vagyok, nagyon jó velük a kapcsolatom,de mégsem posztolgatok velük fotókat.
Egyikük kimondottan távol tartja magát minden közösségi platformtól, a másik sem nagyon oszt meg képet magáról.
Én is talán évente 1-2-öt, mondjuk egy különlegesebb nyaralásról ahol lehet éppen a párommal vagy barátnőimmel vagyok.
De nem azért, mert "alulértékelem " a testvéreimmel való kapcsolatomat.
Több jó barátság van, mint jó testvéri kapcsolat. Azon egyszerű okból, hogy a barátaidat te választod (jó esetben nem barátkozol olyannal, akit nem bírsz), a testvéredet "készen kapod".
Ez persze nem jelenti azt, hogy minden testvéri kapcsolatnak borzalmasnak kell lennie. Én is a szerencsések közé tartozok, a testvérem egyben a legjobb barátom is.
Embere válogatja. Én nagyon jóban vagyok öcsémmel, gyakran vannak közös programok családilag, de néha kettesben is, férjem nagyon jóban van a (fél)húgával és az édesbátyjával is, szintén programoznak kettesben/hármasban is, és az én ismeretségi körömben többeknek jó a viszonya a tesójukkal. Ettől függetlenül vannak barátaink is, de az öcsémmel szorosabb a kapcsolat. Azonban ez nem volt mindig így, kamaszkorunkban mi is eltávolodtunk, nagyon más ütemben "nőttünk" fel, voltak évek, amikor inkább ellenséges volt a viszony, mint baráti, de felnőttként sikerült megbeszélni a problémákat, és nagyon szoros azóta a viszonyunk, mindent meg tudunk beszélni, támogatjuk egymást mindenben.
Másrészt megértem, hogy vannak olyan testvéri viszonyok, amelyek jó esetben csak közömbösek, rossz esetben ellenségesek, a vérségi kötelék azért mindent nem ír felül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!