Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mi lenne a helyes reakció...

Mi lenne a helyes reakció ilyenkor a testveremmel szemben?

Figyelt kérdés

Van egy öcsém, aki elég határozott, mindenről van véleménye, amivel nem is lenne baj, ha nem nyomatná még a hülyeségeket is.

Például mondtam, hogy a nagynénémet a 18. Születésnapom előtt temették el 2 nappal, ami nagyon rányomta a bélyegét arra a napra is. Erre elkezdi mondani, hogy ki ne találjam már, amikor októberben volt a temetés és nem novemberben. És úgy le tud hurrogni, pedig ő tudja rosszul, mert októberben halt meg és novemberben volt a temetés.

De mindig ezt csinálja, még a velem kapcsolatos dolgokkal is. Érettségi előtt áll, én már túl vagyok rajta régen, és okoskodik, hogy hogyan kellett volna tanuljak (beosztottam minden napra, hogy mit kell tanulni). A pihenőnapjaimba is beszólt, amikor elmentem futni meg otthon edzettem, hogy az semmit nem ér, amit otthon csinálok (tornáztam).

Már nagyon elegem van belőle, és nem lehet leállítani, mert magabiztossággal állítja a hülyeségeit.

2023. nov. 17. 08:08
 1/7 anonim ***** válasza:
88%
Figyelemhiányos. Szülők a hibásak, nem tudtak jelen lenni az életében, a biztonsági hálót, szeretetet nem kapta meg. Te sem, csak te másmilyen lettél. Te a magadba fojtó és online közösségben kibeszélő fajta lettél. Terápiában szépen fel tudjátok majd dolgozni.
2023. nov. 17. 08:14
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, ha lehetne vele beszélni, már megbeszéltétek volna. Én azt tudom mondani, Én mit tennék, hogy helyes-e, nem tudom.. nem figyelnék rá. Idegesítene, nem tagadom, de úgy csinálnék, mint hogyha nem érdekelne a véleménye, vagy pedig ott sem lenne. Esetleg néha elkaphat egy pillantást tőlem ahogy felvont szemöldökkel nézek magam elé hogy "ez hülye?" És ezt nagyon sokáig csinálnám, míg belátja hogy amúgy lesz.rom. Igyekezz nyugodt maradni mikor osztja az észt, esetleg mondj annyit hogy "rosszul gondolod" és hagyd ott miközben magyaráz, ne nézz rá. Figyelj tök másra, annak a látszatát keltve hogy minden fontosabb mint az ő véleménye jelen pillanatban. Nem tiszteled annyira, hogy megérje neki kéretlenül pofázni.
2023. nov. 17. 08:41
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Akkor alkalmazd az egyik füleden be a másikon ki taktikát.
2023. nov. 17. 08:42
 4/7 anonim ***** válasza:
90%

Én minden ilyen alkalommal kiosztanám, mint a pengős malacot, hogy ne pofázzon bele az én dolgaimba.

A magam érzéseiről pedig semmit se mondanék neki. Egy olyan hülyével, aki elkezd azon vitatkozni, hogy mikor volt a nagynénétek temetése és megviselhetett-e téged a szülinapodon, azzal felesleges érzelmekről beszélni.

Szüleitek nincsenek? Mert ha én ilyet tapasztalnék szülőként, én is rendre utasítanám az öcsédet, hogy semmi köze ahhoz pl. hogy te hogyan osztottad be az idődet, mikor érettségire készültél. Ha ő azzal nem ért egyet, csinálja másképp.

2023. nov. 17. 08:51
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudod neki megmondani, hogy semmi köze hozzá és ne szóljon bele, mert senki sem kérdezte? Amíg nem nyitod ki a szádat, nem is nagyon lesz változás. Nem kell ilyen áldozat típusnak lenni, mert látod, hogy nulla tiszteletet mutat.
2023. nov. 17. 09:47
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A következőnél magabiztossággal elkülteném a pitsába, utána meg minimalizálnék vele minden kommunikációt. Nem kell egy ilyen suttyó gyökér senki életébe szerintem, vesződjön vele aki akar, neked nem kötelező.
2023. nov. 17. 10:29
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
Térdeld meg, aztán küld el a picsába!
2023. nov. 17. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!