Miért van az sok helyen,hogy a testvérek nem beszélnek
egymással akár évekig?
10-es vagyok: írom ezt úgy, hogy nekem nagyon jó a viszonyom az öcsémmel, és szerencsére férjemnek is az ő tesóival/fél- és mostohatesóival is.
2023. aug. 17. 16:54
12/22 A kérdező kommentje:
Mit nem lehet ezen érteni?Mi az,hogy testvér testvér ellen ,azülő gyerek ellen vagy ép fordítva.A másik fele meg,hogy 7 es miből gondolod,hogy a kényszer tartotta össze őket?De már látom mennyi a bunko ember,ezért van ennyi rossz rokoni viszony.
Nézd végig egyszer üennepek elött/alatt a család rovatot, a többség azon panaszkodik, hogy "kötelezö" a családdal, testvérekkel lenni az ünnepek alatt, de jobb esetben csak halálra untatják egymást, mert nincs közös témájuk, rosszabb és általánosabb esetben meg veszekednek egymással éppen emiatt.
Régen is ez volt, mindenki utálta a kötelezö pofaviziteket, csak akkor nem volt internet, ahol kipanaszkodták volna magukat.
2023. aug. 17. 17:59
12-es: mit nem lehet azon érteni, hogy a vérségi kötelék nem mindig jelent szeretetteljes kapcsolatot? Nem fogod szeretni automatikusan a szülődet, testvéredet, csak azért mert vérségi kapcsolat van köztetek, ez nem így működik. Amióta létezik az emberiség, azóta van testvér- és gyerek-szülő viszály, generációs problémák családon belül stb. Mit nem lehet ezen érteni, hogy ez nem úgy működik, hogy automatikuan szeretik egymást a rokonok? Miért kéne egy gyereknek szeretni a szülőjét, aki bántalmazza vagy a testvérét, aki drogos életet él és anyagilag és idegileg is tönkreteszi a családot (hogy csak két szélsőséges példát említsek)? De sok olyan is van, hogy nem gyűlölik egymást, de egyszerűen nincs közös téma és érdeklődési kör, akár mert nagy a korkülönbség, akár mert totál más a személyiségük vagy ezer más okból és kész. Évente 1-2x találkoznak, semleges témákról beszélgetnek, nincs gyűlölet, de nincs bizalmi, szeretetkapcsolat sem.
2023. aug. 17. 18:12
Régen nem volt ez a széthúzás. - régen mondjuk "véletlen" meghalt a tesó, de tényleg nem volt széthúzás :D
Azért szeressem, "mert a testvérem": pont nem érdekel.
2023. aug. 18. 13:40
Az én tesóm azután változott meg, miután párja lett, és elköltözött. Egy darabig még jóban voltunk viszonylag, és látszólag, de nemrég végleg betelt a pohár. Mintha egy teljesen más ember lenne, akit nem is ismerek. Meg amúgy is 2 teljesen más világban élünk, kiderült hogy mennyi mindenben különbözünk, az életfelfogásunk is más. Ha találkozunk vagy vitatkozunk , vagy veszekdzünk. Már jó ideje be kellett volna látni, hogy attól hogy testvérek vagyunk, még nem kell görcsösen próbálkozni az összetartással. Mindkettőnknek az lesz a legjobb, ha nem tartjuk a kapcsolatot többé. Én az ő féle emberektől alapból is távol tartanám magam, még a személye, a viselkedése is irritál. Mint ahogy gondolom az enyém is az övét. Persze ő hangot is adott neki mindig. Sajnos még egy örökölt ház 50-50% tuljdonjoga, miatt kénytelenek vagyunk találkozni, de ha eladtuk, már mindeketten mehetünk az utunkra.
2023. aug. 30. 02:06
17/22 anonim válasza:
2023. szept. 4. 19:05
18/22 anonim válasza:
Talán a neveltetés az egyik ok. Régen a fiúkat másként nevelték, mint a lányokat, ami sok konfliktushoz vezetett. De a legfőbb oka az, hogy nem beszélnek egymással a testvérek, az idő. Manapság a rengeteg munka miatt alig marad szabadidő, ami marad, azt is a legtöbben a saját családjukra fordítják, így van ez nálunk is.
2023. szept. 6. 04:55
19/22 anonim válasza:
13-as, én szeretem a családi összejöveteleket, amikor együtt van a család, a testvérek, szeretünk beszélgetni ilyenkor, hiszen év közben erre a munka, az iskola miatt kevesebb lehetőség adódik.
2023. szept. 6. 04:57
20/22 A kérdező kommentje:
18 az igaz,az egyik ok,a nevelés.
A másikkal nem értek egyet.
Pl.nővérem is tud mindig mindenhova menni,csak hozzànk nem.Az ,hogy nincs idő nagy baromság.Mindenkinek arra van ideje,amire szeretné.Ott a hétvége pl.
Kapcsolódó kérdések: