Nagyon gáz ha ezután pènzt kèrek tőle?
Itthon vagyok a közel egyéves lányommal. Tesómnak van kèt gyereke.
Mivel dolgoznia kell ezèrt èn vigyázok rájuk, főzök nekik stb. Már mondtam tesómnak hogy segítek, de èn is kezdek belebolondulni, hogy szabadidőm nincsen igazán. Ha lehet akkor próbálja megoldani hogy ne csak èn legyek velük. Azt mondta a bèbiszitterre nincs pènze.
Mivel most elutazok külföldre 1 hónapra párom szüleihez, rögtön talált fizetett bèbiszittert. Mivel szabit nem akar kivenni. Nem kèrtem eddig pènzt, igazából a kajájukra sem, nèha vásárol ide is tesóm de ennyi. Nagyon gáz lenne ha èn is azt mondanám hogy okè, havi x összegèrt bevállalom továbbra is? Ha programra megyünk a fèrjemmel ès a lányunkkal akkor is szoktam vinni őket. Ezt se szokta finanszírozni.
Annak sincs értelme, hogy a testvéred és a gyerekei miatt kimerülsz és nem jut időd, energiád a saját családodra és magadra. Jól érzed, a fizetett alkalmazottól elvárható ilyen önfeláldozás, de puszira semmiképp.
Én nem tenném hátrébb a rangsorban a babámat az unokatesók miatt. A te döntésed, mennyit áldozol magadból az ügyre.
Eleve nem vállalnám el. Havi egy, max. két napot vállalnék, azért nem kérnék semmilyen hozzájárulást.
Nem szipolyoznám ki magam mások kedvéért, főleg, hogy meg tudná oldani máshogy is, csak ő inkább spórol a te károdra. A saját gyerekedtől és családodtól veszed el az időt és a pénzt a jótékonykodásoddal, ezt tartsd észben.
A tesód meg jó pofátlan, nem is értem, hogy lehet valakinek ennyire vastag bőr a képén.
Többet biztosan nem vállalnám el, lemondanám az egészet.
Ez a te gyereked kárára megy.
A testvéred gátlástalanul kihasznál Téged és gyakorlatilag a férjedet is.
Még ha minden költséget állna (a Tiédet is), akkor sem lennél köteles bevállalni a gyerekei felügyeletét, ellátását, szórakoztatását hónapokra.
Állj a sarkadra és beszéld meg vele, hol vannak a határok és milyen az, amikor korrekt módon megbesszélitek a gyerekfelvigyázás feltételeit, de mondhatsz akár nemet is az egészre, akkor sem sértődhet meg.
Dehogy gáz. Nekem anyukám felmondott a munkahelyen hogy az én gyerekeim re vigyázzon míg én dolgozom. Szó nélkül lerakom a korábbi fizetését és a gyerekek költségeit. Nem akarta elfogadni, de mindketten tudjuk hogy csak így működik hosszú távon. Ő megszabadult a stresszes munkahelyétől, én vissza tudtam menni a nagyon jól fizető állásomba és a gyerekeimet is biztos, jó helyen tudom. Win-win.
Ne szégyelld, így is óriási áldozatot hoztál. Ha ebből megsértődés van, hát az van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!