Nem mentem el hívatlanul a sógornőm szülinapjára. Most én vagyok a rossz?
Sógornőnek bulija volt hétvégén, nekem senki sem szólt róla. Nem tették ki sehova, semmi. Szombat délelőtt átmentem a szüleimhez valamiért és úgy alakult hogy Apám megkért, hogy maradjak neki segíteni betonozni. Délben kérdeztem Anyámat, hogy mi lesz az ebéd, mire mondja, hogy nincs ebéd, mert a “mucika” születésnapján fogunk enni. Én mondtam, hogy nem lettem meghívva, így hívatlanul nem megyek oda, főleg hogy a feleségem és gyerekeim otthon vannak 2 várossal arrébb, másrészt munkásruhában vagyok, harmadrészt ajándékot se hoztam. Szüleim összevesztek velem, hogy igenis illene eljönnöm és nekem mi bajom van vele, mondjam meg. Nem mentem aztán így. Később a testvérem is a hátam mögött kígyót békát kiabált rám. Hívtam de fel se veszi. Most az egész család ellenem fordult, mert milyen ember vagyok én, ha ott voltam a városban, igenis illett volna elmenni. De ha senki nem hívott? Ha nem megyek oda tök véletlen a szüleimhez, nem is tudtam volna az egészről!
Annyira idegesítő, hogy tudom, igazam van de mindenki az ellenkezőjét kiabálja. Most a sógornő kitiltott minket tőlük, stb. Szerintem erre mehetett ki az egész. Ugyanis őt mindig zavarta, hogy a szüleink a mi gyerekeinkre is vigyáznak, nem csak az övéire. Hétvégén vittük volna aludni a gyerekeket, de Anyám most reggel szólt, hogy hozzák a másik unokákat, így mi ne menjünk mert 4 gyerekkel nem bírnak el. Pedig hetek óta meg volt beszélve! Vacsorázni mentünk volna házassági évfordulóra, asztalfoglalásunk van. A testvéremék meg állítólag most értesültek, hogy esküvőre kell menniük és az a szüleink szerint az hivatalosabb program, mi máskor is el tudunk menni. Feleségem szülei Angliában élnek, oda nem tudjuk vinni őket.
Most én vagyok a hülye?
A sógornődnek nem hiányoztál, különben ő szólt volna a buliról. A szüleid utasítgatása is érthetetlen, munkás ruhában hirtelen ötlettel hülyeség beállítani. A családod otthon külön téma. Se te, se ők nem kellettek a szülinapos bulijára. Feleségként nem haragudtam volna rád, ha másképp döntesz, de az utólag sárdobálás miatt már nem is erőltetném egymás segítését egy ideig.
Az, hogy a fix programot lemondták a szüleid és majd ők eldöntik, hogy nektek fontos-e pont aznap elmenni vacsorázni, az már a jéghegy csúcsa. Lehetett volna egy orvosi időpont, amiről nem akartatok előre szólni vagy egy eltolhatatlan találkozó, amihez szintén semmi közük. De ők kitalálták, hogy mégse vigyáznak a gyerekekre, más lagzis táncikálása fontosabb... Keress baba szittert és onnantól állandósítad őt ilyen alkalmakra.
"Azt vettem észre hogy amelyik szülő kihasználja, meg kb zsarolja a viselkedésével a nagyszülőket, annak becsicskulnak teljesen".
Igen, sajnos nálunk is ez van. A sógornőm kisgyerekei napi(!) szinten ott vannak, még munka után is vigyáznak rájuk, mert a szüleik nem akarnak velük foglalkozni és sajnálják őket emiatt, nekünk meg mindig azt kell hallgatni, hogy fáradtak, nem bírják úgy a gyerekekkel, így kb. havi egyszer kérjük meg öket, hogy vigyázzanak rájuk 2 órát, míg nagybevásárolunk. De így is mindig mindent a sógornőmékhez kell tervezni, ha ide eljönnek a nagyszülők, X időre menni kell haza, mert mennek a másik unokák és igen, olyan is volt már, hogy nekünk tényleg olyan helyre kellett volna menni, ahova nem egyszerű vinni a gyerekeket, de akkor az egyszer nem tudták volna mondani a sógornömnek, hogy most a testvéred gyerekekre felügyelünk... (ők se vállalják mindet egyszerre).
Akkor össze is veszett velük a férjem, volt nagy sírás, ígéretés a változtatásra, de idővel minden ugyanúgy ment tovább, mi már nem is kérjük meg őket, minek...
Már az egész furcsa. Ti nem beszélgettek? Nem posztolgatásra gondolok, hanem a hagyományosra. Személyesen, vagy telefonon. Meg ilyeneket általában tudni szoktak a rokonok, hogy kinek mi van éppen...A sógórnőmmel nem állunk olyan közel egymáshoz,de mindketten tudjuk egymàs szülinapját és köszöntjük is egymást.
A házassági évfordulóra meg ha tudtok, keressetek fizetős segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!