Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tegyek? Öcsém nem áll...

Mit tegyek? Öcsém nem áll szóba velem 2 hete. 21./F

Figyelt kérdés

Elismerem hogy ezért a tettemért nem fognak újjongani de nem találtam akkor más megoldást. Öcsém 16 éves

2 hete körülbelül együtt jöttünk hazafelé és beszorultunk egy liftbe.

Nehezítette a helyzetet, hogy öcsém klausztrofóbiás volt.

Azonnal pánikolt fel alá ment ordibálva, hogy segítség segítség.

Hát mondom ezt nem hiszem el még jó, hogy csak ketten vagyunk bent.

Másfél órát voltunk bent öcsém meg folyamatosan méltatlankodott, hogy miért nem segítenek gyorsabban meg, hogy hívják ki a tűzoltókat és üssék ki az ajtót.

Mondtam neki, hogy te megőrültél? Az amit mondasz akkor lenne reális, hogy kiüssék ha életveszélyes helyzetben lennénk.

Például mondjuk ha cukorbeteg vagy és inzulin kéne neked és mondjuk nincs a táskádban vagy ha bármilyen életveszélyes helyzetben lennénk és kórházba kellene jutnunk akkor nyilván ki kellene ütni de így mivel erről szó nincsen csak úgymond kellemetlen ez a helyzet egy kicsit így én is babrálnék a liftel és nem tenném használhatatlanná egy jó ideig.

Aztán hiába próbáltam nyugtatni egyszerűen már engem is a halálba idegesített és végül megtettem azt amire nem igazán vagyok büszke.

Régebben birkóztam ilyen hobbi szinten ezért konyítok kicsit a folytásokhoz és egy óvatlan pillanatban nagyon közel az ájulásáig folytottam (teljesen lila volt a feje már a végén) és közben mondtam neki, hogy jó akkor most szépen le fogsz nyugodni és azzal fogsz foglalkozni, hogy ebből rendbe gyere és szépen csöndbe fogsz maradni.

Érdekes de viszont ez a húzásom bejött mert ezután csendben volt végig, igaz az egyik sarokban ülve remegve lélegzett mélyeket de már nem ordibált a maradék időben.

Mire kijöttünk már nem látszott rajta semmi.

Nem volt lila a feje és a folytásnak se voltak nyomai a nyakánál mondhatni teljesen rendbe jött mire kijöttünk.

De velem azóta viszont nem beszél hiába kértem tőle bocsánatot többször a szüleink meg hát eléggé az ő pártját fogják, hogy nem voltam rá tekintettel.

Csak rám meg ő nem volt tekintettel azt gondolom ezzel a viselkedéssel, hogy ordibált egy liftben és úgy viselkedett mintha minimum világ vége lenne.

Meg azért azt gondolom ezt klausztrofóbiát le lehet győzni fejben szerintem, nekem is van tériszonyom de elhatároztam, hogy szépen le fogom győzni és csak ugrottam egy tandemet meg bungee jumpingoltam is.

2023. aug. 9. 14:39
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
100%

Öcséd reakciója normális. Hisztéria esetén egy pofon is bőven megteszi sokkterápiának, de a fojtogatás? Nem vagy normális. Öcséd pánikreakciója klausztrofóbiás révén érthető, de te is alaposan, a normális szinten túl reagáltál erre. Szóval örülj, ha még egyáltalán valaha szóba áll veled, de ha eddig jó kapcsolatotok volt és bízott benned, ezután szerintem már nem fog.

És képzeld, nem lehet mindent csak úgy pikk-pakk legyőzni agyban, főleg nem egy váratlan helyzetet. Amikor te elmentél bugee jumpingolni meg tandemet ugrani, akkor arra előtte mentálisan fel tudtál készülni, és volt lehetőséged akár visszatáncolni is. De kíváncsi lennék, hogy győznéd le agyban a pánikot, ha hirtelen-váratlanul ott lógnál egy szakadék szélén mondjuk, bungee jumping ide vagy oda. Gyakorolhatnád magad empátiában, az biztos.

2023. aug. 9. 15:41
 12/60 anonim ***** válasza:
96%
A birkó mellé ész se ártana.
2023. aug. 9. 15:41
 13/60 anonim ***** válasza:
20%

Szerintem ez nézőpont kérdése, te nézőpontodból nézve helyes cselekedett, hogy elnémítottad mert észérvekkel nem tudtál rá hatni és csak a feszültséget növelte a kiabálásával benned is és a környezetében segítséget nyújtókban is.

Szüleid nézőpontja is érthető(miszerint nem így kellett volna megoldani) mert ők meg azzal nincsenek tisztában, hogy te még nem vagy annyira érettszemélyiség, hogy tudd kontrolálni a magatehetetlenségedet.

Szerintem hagy időt a szüleidnek és az öcsinek.

Amit tehetsz az az, hogy minden nap megleped az öcsédet valami aprósággal, csokival, cukorkával vagy valami aprósággal amit szeret, pld, turbó rágóval.

nem kell úgy átadnod, hogy a kezébe elég ha annyit mondasz, Tibi leraktam egy ajándékot az asztalodra és nem vársz viszonzást, köszönetet. Ennyi!

Az idő megoldja ezt a balul elsült élethelyzetet!

Neki fárasztóbb fent tartania ezt a helyzetet, hogy nem szól hozzád, de hagyd, hogy addig tartson amíg ő ezt akarja!!!! Ajándékozd, ne cikizd, ne kötekedj vele, hogy kislányos, félős, beszari, ... hagyjad békén,

Amit tehetsz az az, hogy elfogadod a tetted következményét!!!!! és e-közben titokban ajándékozod, hogy megenyhüljön! add oda neki a az egyik tárgyadat amit nagyon szeret pld. kerékpárod, labdádat, PlayStation -t, hogy érezze, hogy szereted és akarod a kapcsolatot vele.

2023. aug. 9. 15:48
 14/60 anonim ***** válasza:
18%
Fojtás, nem folytás. Egyébként ráfért az öcsédre.
2023. aug. 9. 15:56
 15/60 anonim ***** válasza:
48%
Lehettél volna valamivel diplomatikusabb is! Ha valakinek pánikrohama van annak beszélhetsz, tök mindegy. Ez nem úgy működik, hogy csak úgy kegyőzzük pikkpakk. Hosszú időbe és hajlandóságba telik mire sikerűlhet túljutni rajta.
2023. aug. 9. 16:14
 16/60 anonim ***** válasza:
95%
Kérdező, remélem, hogy csak kamu és nem vagy igazából ekkora véglény. Ha valaki elkezdene fojtogatni,azt is ennyivel letudnád?
2023. aug. 9. 16:30
 17/60 anonim ***** válasza:
95%
16-os: nem, akkor egyből kiírná hogy hol lehet feljelentést tenni és hogy ő mekkora áldozat. :D
2023. aug. 9. 16:34
 18/60 anonim ***** válasza:
89%

Ha ez igaz akkor egy brutális elmebeteg állat vagy. Nem, hogy a tesód helyében nem beszélnék veled, hanem anyádék helyében kivágnálak otthonról.

Következő mi lesz? Hasba rugod a nagymamat mert jajgat?

2023. aug. 9. 16:45
 19/60 anonim ***** válasza:
93%
Nagyon remélem, hogy kamu ez a sztori, de ha mégsem, akkor remélhetőleg az öcséd tényleg nem áll veled szóba többé. Fel is jelenthetne.
2023. aug. 9. 16:50
 20/60 anonim ***** válasza:
13%

Nyilván ez egy baromi szar húzás volt s egy atyai pofon is elég lett volna (szebben nem lehet ezt megfogalmazni)

Viszont totál megértem,hogy kiakadtál arról nem is beszélve,hogy ilyen esetekben ordibálni baromi nagy hülyeség és oxigén pazarlás. (Nem tudom milyen típusú liftben voltatok,de ilyen helyzetben takarékoskodni kell a levegővel mert a legtöbb liftben ilyenkor nincs normális szellőzés meg ilyenek...)

Mint ahogy előttem is írták hagyd őket lenyugodni! Majd ha ők is úgy érzik akkor üljetek le s beszéljétek meg. Mivel sajnos a legtöbb embernek az az ideológiája,hogy: DEHÁT Ő AZ ÖCSÉD/APÁD/NAGYPAPÁD VAGY ARANYHALAD STB. EZÉRT MEG KELL NEKIK BOCSIÁTANI! Így

történetesen meg fognak neked bocsátani (bármilyen hülye hozzállás is ez)

2023. aug. 9. 17:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!