Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Melyikünk nincs a valóság...

Melyikünk nincs a valóság talaján?

Figyelt kérdés

Van egy húgom akinek van egy lánya (3)

Nekem két gyerekem van, egy lány (6) és egy fiú (4). Közel lakunk de én már visszamentem régen (2 éve) dolgozni, a húgom meg még csak pár hónapja, így annyira sokat nem találkozunk annak ellenére, hogy egy utcányira lakunk egymástól. Nagyjából havi szinten összefutunk a szüleinknél, de szándékosan felületes kommunikációt folytatok vele, mert sokszor éreztette velünk, hogy ők a férjével mennyivel gondosabb, jobb szülők nálunk.

Termeszetesen sok dolog van, amit máshogy csinál ez nem is érdekelne ha nem szólná le állandóan a mi választasunk. A mostani téma amire a kérdésem vonatkozik valahol ott kezdődött, hogy nekem vissza kellett menni dolgozni és a kisebb gyereket be kellett adnunk bölcsibe másfél évesen.

Akkor jött az, hogy bezzeg ő majd otthon marad a lányával 3,5 éves korig. (óvodáig) Persze végül rájött, hogy a munkáltatója ezt nem támogatja, így beadta ő is a lányát bölcsibe pár hónapja.

Aztán most kaptunk érte, hogy milyen xar ez a bölcsőde ahová jár a gyerek, és miért ajánlottunk nekik.

Nekünk egyébként bevált, a gyerek szerette és minket nem igazán érdekeltek olyan szempontok, amikkel ők most nem elegedettek. (pl hogy nem áll le vele csevereszni a bölcsis neni meg, hogy egyszer haza kellett vinnie delben a gyereket, mert az köhögött és hivták)

Mi egy kisvárosban élünk de azért van pár óvoda, lehet valasztani és nemsokára lesz az ovis jelentkezés. Itt a városrészben is van 3, konkrétan 2 állami és egy egyházi ovi. A mi két gyerekünk a katolikus oviba jár(t), ami elég közel is van hozzánk, az egy kis óvoda.

Nekem sok barátnőm van akinek ovis korú gyereke van és egyöntetűen azt mondják, hogy mindenhol vannak olyan helyzetek ami kissé kellemetlen. Pl. betegen viszik be a szülők a gyereket, van neveletlen gyerek, nagyobb figyelmet igénylő gyerek, ADHD-s gyerek, vagy éppenséggel ha egyik másiknak olyanja van akkor csíp / harap a gyerek, vagy csúnya szót tanul a gyerek a társától, vagy az udvaron játék közben fellökik egymást, stb...

Mindegy melyik/mekkora óvoda, bölcsőde, iskola, akkor is mindenhol lesz ilyen és sehol sem lesz olyan, hogy MINDENT megakadályoz a pedagógus, mert 30 gyerekre van maximum 3 felnőtt.

Valahogy ő abban a hitben él, hogy ez nem átlagos, es nem normális, hogy mi ezt "tűrjük", hogy a gyerek ilyen közegbe járjon.

Nem érti meg, hogy elviheti a gyereket a világ végére is, de amíg 30 fős egy csoport addig biztos lesz olyan gyerek akivel konfliktusba keveredik majd az övé.

Ha nem is mondja ki, de folyamatosan érezteti, hogy mi hanyag szülők vagyunk, mert nem állunk ki a gyerek érdekei mellett, azzal, hogy olyan intézménybe járatjuk ahol nem nyályas kedves előzékeny nevelők és uilyen szülők vannak uilyen gyerekekkel. (ezt egyébként abból szűrte le, hogy ő közvetlenül a katolikus ovi mellett lakik és látja, hogy ott milyen rosszak a gyerekek az udvaron)

De ilyen nincs és óriási pofára esés lesz, amikor majd rájönnek, hogy nem csak a "bölcsi rossz színvonalú" hanem az oviba sem (válassza akarmelyiket") fognak úgy bánni vele, mintha ő valamiféle nagyságos asszony lenne. (Szerintem amúgy ő ezt érezteti is velük, és ezért sem állnak le vele a nevelők a bolcsiben, mert kellemetlen a viselkedése.. mármint sztem a nevelő nem kell hogy a szülő fenekét fényesre nyalja, az a lényeg, hogy a gyerekkel legyen normális és, hogy a szülőt tájékoztassa korrektül, tárgyilagosan a gyerek napjáról és ennyi..)

Szerintem (persze ez sajnálatos, de igaz) az van hogy ebben a rendszerben ezzel együtt kell élni. A gyereket meg kell tanítani megvédeni magát és kezelni ezeket a helyzeteket.

Szerintetem ez átlagos, valóságos. Szerinte ez nem valóságos. Szerintetek?

2023. ápr. 12. 19:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, ne tartsàtok a kapcsolatot, ha ilyen értetlen.

A sógornőm hasonló, ő mindig mindent megmagyaráz(na) nekünk, hogy mi miért nem neveljük jól a gyerekeket, amit mi csinálunk, az hülyeség, mindent úgy kell, ahogy ő, csak az a jó, és kb. minden találkozásnál ez a téma, minden alkalommal rákezd valami kapcsán magyarázni (holott ő neveli úgy a gyerekét, hogy a saját anyja, anyósom mondta többször, hogy a gyámügyet ráhívná, ha nem a saját lányáról lenne szó).

Na, azt tettük, hogy lemininalizáltuk a kapcsolatot, találkozunk kb. a szülinapokon meg hasonló ünnepeken, sehova nem megyünk velük közös programra. Ha tudjuk, hogy jönni fognak anyósomékhoz, mikor ott vagyunk, inkább hamarabb hazamegyünk, mert nem lehet leállítani egyszerűen.

2023. ápr. 12. 19:30
 2/14 A kérdező kommentje:
ismerős.. mindenesetre amúgy nem bánom, hogy elkerülik a mi xar ovinkat, csak csendben tenné..
2023. ápr. 12. 19:40
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem is az oviról szól nála, hanem az okoskodásról, felsőbbrendűségről, meg ki tudja mi a baja legbelülről.

Ennrk soha, semmi sem lesz jó. Tipik Karennek tűnik. Ritkítsd vele a találkozást.

Megjegyzem én is rettenetes kritikus vagyok, de nem vagyok bunkó és megtartom magamnak a véleményem.

2023. ápr. 12. 20:23
 4/14 A kérdező kommentje:
Lehet valóban van valami baja velünk. Nekem sokminden természetes a gyerekkel, vagy úgy az élettel kapcsolatban, neki meg minden olyan nehézkes.
2023. ápr. 12. 20:31
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
szerintem borzasztoan idegesito a hugod :-D. ha lehet keruljed aztan eljen az alom mano vilagaban , alom mano oviban ahol alom manok vigyaznak a gyerekekre es minden gyerek boldogan u es olvas egesz nap.... :-D
2023. ápr. 12. 20:36
 6/14 A kérdező kommentje:

Jó csak azért elgondolkoztat, hogy most tényleg szar a mi ovink? Persze valahol mélyen tudom, hogy nem, mert egyébként a lányom már most általános iskolás lesz és egyáltalán nincs okunk panaszra. Jól felkészítették.

Csak akkor ha majd ő is belátja akkor mi lesz?. Vagy ő sosem fogja belátni, hanem majd állandóan kritizálja a választását? Vagy mindenki "hülye" lesz, csak ő nem? Vagy valóban van olyan ovi ahol ideálisak a korulmenyek és jolneveltek a gyerekek..? Mert azért persze nálunk is vannak olyan gyerekek akikkel vannak problémák. Ez már a negyedik évünk itt és láttunk már mi is mindent, de nekem sosem jutott eszembe az alapján megítélni a helyet amik alapján ő

2023. ápr. 12. 20:52
 7/14 anonim ***** válasza:
91%

Sajnos sehol nincsenek csak jól nevelt, csak jó természetű gyerekek.

A felnőtt világban sem.

Nem is értem a húgod milyen álomvilágban él.

Nyilván a szélsőségek ellen fel kell szólalni.

2023. ápr. 12. 22:04
 8/14 anonim ***** válasza:
94%
Ovodapedagoguskent irok. 25 gyerekkel betettek korabban, total palyakezdokent, gyakran egyedul, legtobbszor inkabb csak a dajkaval egy csoportba. Lehetetlen mindig mindenkire odafigyelni, kozben azon jar az agyam, milyen anyagot hogyan adjak at nekik, ugy hogy az ADHDs gyereket is lekossem vele, meg azt is aki iskolaba megy, meg azt is aki 3,5 eves. Delutan orulok ha egy-egy szulovel tudok par szot valtani, mert altalaban egyszerre jonnek sok gyerekert az oviba, kozben az ajto masik oldalan huz valaki hogy meseljek neki, kozben a szoba masik felen ket gyerek marja egymast. Szoval tenyleg hihetetlen elkepzelesei vannak a testverednek. Lesz nagy kopp majd amikor bekerul az oviba. Es elmondom az olyan laza szuloket, ahogy az irasodbol lejott, hogy te is az lehetsz, sokkal jobban birjuk, mint a hugodhoz hasonlo, problemazos szuloket. Az oviban gyerekek vannak, akik ugy fognak viselkedni, mint az igazi gyerekek, nem kell megijedni. :) Jol csinalod az eddig olvasottak alapjan a velemenyem szerint.
2023. ápr. 12. 22:49
 9/14 A kérdező kommentje:

8# köszönöm

Látjuk mi is ezt. Azt is, hogy minden csoportban van egy (vagy több) olyan gyerek, aki több figyelmet igényel. Azt is, hogy a pedagógusnak egyáltalán nem könnyű. Látjuk a vegyes korosztályos csoport előnyét és hátrányát. (mert az egyik gyerekem még abban jár a másik már "tiszta" csoportba)

Látom, hogy a lányomnak 4 év alatt 7 óvónénije volt (bár végtelenül szerencsések vagyunk mert egy végig vele volt)

Látjuk, hogy bár a fiam még csak idén kezdett de már 3 óvónénije volt.

Nincs semmire idő, nagy az elvárás, kevés a pedagógus.

Full mindegy a hely, sokkal fontosabb az, hogy legyen egy állandó szemely, egy biztonság a gyereknek. Legyen jó a közeg, de az meg előre sosem látható.

Nekünk nagy szerencsénk van, a legtöbb gyerek egy környékről jött. Egyházi intézmény révén a szülők az élet más területéről is ismerik egymást. Összetartóak, nincs kiközösítés. Az full mellékes, hogy lát valaki egy hisztis 4 évest az udvaron homokkal dobálózni az óvónő háta mögött, ha amúgy meg nap mint nap komoly munkát is letesz az óvónő az asztalra.

Jó hát majd rájön a húgom is..

2023. ápr. 12. 23:05
 10/14 anonim ***** válasza:
Csak hagyni kell, mármint hogy amgától jöjjön rá.
2023. ápr. 13. 00:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!