Hogyan küldjem hamarabb haza?
Van egy közeli rokonom, minden héten szinte jön hozzám. A probléma az, hogy ő úgy gondolja, nálam kell ilyenkor lennie késő estig. Nem ismeri azt a lehetőséget, hogy 1-2 órára nézzen be hozzám, hanem amikor jön, nálam ül kb fél napot, és késő este megy csak el, amikor az utolsó busza megy haza. Emiatt zavar, ha jön hozzám, de mégsem mondhatom neki, hogy ne gyere mert nem vagyok itthon. De akkor mégis hogy szoktathatnám le róla, hogy nálam üljön, tv-zen fél napokat???
Nem különösebben beszélgetünk ilyenkor, csak úgy elvan nálam, nézi a tv-t és nyomja a telefonját…
De miért jár annyiszor oda? Csak miattad? Egyébként valóban az emberek nagyon sokmindent félnek megbeszélni felnőttként is akár a saját párjukkal is, de ez az egyetlen megoldás. Ha ezen megsértődik, hogy neked is vannak igényeid, akkor sértődjön. Nyilván ő tök leszarja, hogy neked valami rosszul esik e vagy sem, te miért foglalkoznál ezzel?
Ilyen dolgokat amúgy tök normálisan is el lehet mondani a másiknak. De amúgy meg ha nem is beszélgettek, akkor nem mindegy ha megsértődik és többet nem megy át? Legalább teljesen elérted a célod. 😃
A legfontosabbat dolgot nem írtad le, a "miértet"?
Mi okból megy hozzád ez a rokon és miért érzi úgy, hogy jó ötled rendszeresen nálad ülni késő estig? Ő pl a testvéred, aki nem érzi jól magát valamiért otthon, vagy más problémája? Pl. útban van a lakótársának, mert valakivel kettesben akarja tölteni az estéket? Nálad van olyan TV csatorna, ami otthon nincs, vagy nálad mindig van kaja, ő meg lusta készíteni, vagy nincs pénze, eseteg magányos és inkább nálad ücsörög, mint otthon egyedül?
Ha kiderülne a valódi ok, ami megszüntethető, normalizálódhatna a helyzet.
En már többször eljátszottam, hogy x ideig erek rá, de akkor sem igazán mozdult a kanapéról magától, hanem emlékeztetni kellett rá, ráadásul a legközelebbi alkalomnál ugyanúgy estig ült nálunk….
Nem szoktattam rá, mindig ilyen volt, de mostmár zavar. Jöjjön 1-2 órára de de 6-ra.
Unatkozik otthon állítólag, ezért képes nálunk ülni este fél 9ig…
Még egy kérdés: miért félsz erélyesen rászólni, hogy útban van? Ki neked ez a srác, hogy egy hang nélkül szenvedsz és csak vársz, hátha magától ráeszmél, hogy nem otthon van? Közeli rokonnal meg kéne tudni beszélni, hogy "figyelj, unokaöcsi(példa), bírlak, de ennek így nincs értelme. Szívesen látlak 2 hetente pár órára, de nem vagyok szálloda. Menj haza."
Ha távoli rokon, akkor.meg főleg megmondhatnád, hogy zavar.
Akkor azt mondd meg kerek perec minden alkalommal, hogy pár óráig érsz rá, tovább nem. Aztán rakd ki, ha letelt a pár óra. Minden alkalommal.
Ha csak tévézik és a telefonját nyomkodja, azt otthon is csinálhatja.
Akkor azt mondd meg kerek perec minden alkalommal, hogy pár óráig érsz rá, tovább nem. Aztán rakd ki, ha letelt a pár óra. Minden alkalommal.
Elég radikális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!