Hogyan küldjem hamarabb haza?
Van egy közeli rokonom, minden héten szinte jön hozzám. A probléma az, hogy ő úgy gondolja, nálam kell ilyenkor lennie késő estig. Nem ismeri azt a lehetőséget, hogy 1-2 órára nézzen be hozzám, hanem amikor jön, nálam ül kb fél napot, és késő este megy csak el, amikor az utolsó busza megy haza. Emiatt zavar, ha jön hozzám, de mégsem mondhatom neki, hogy ne gyere mert nem vagyok itthon. De akkor mégis hogy szoktathatnám le róla, hogy nálam üljön, tv-zen fél napokat???
Nem különösebben beszélgetünk ilyenkor, csak úgy elvan nálam, nézi a tv-t és nyomja a telefonját…
Lehet tudja de nem érdekli hogy neked ez jó vagy rossz.
De ha elmagyarazid neki biztos megérted.
Vagy szólj az anyjának
De most vagy türöd vagy megmondod neki...ennyi.
Ne legyél már életképtelen.
- Figyelj, Gusztáv. Kedves tőled, hogy hetente látogatsz, de úgy érzem, ezek a találkozások nem túl tartalmasak már. Pár hetente szívesen látlak 1-2 óra hosszára, de nap többi részében nekem is volna programom. Kirándulni mennék, vásárolnék, edzenék, barátokkal találkoznék, randiznék [és a lakás minden sarkában szexelnék].
Te sem vagy már kisgyerek, remélem megérted, hogy nekem ezek is fontosak, és nem fogsz emiatt megharagudni rám, hiszen fordított esetben én is normálisan reagálnék.
Szívesen. 5000 lesz. ;)
Figyelj Pisti, ezeket a heti látogatásokat le kell rövidítenünk, mert nem érek rá mindig fél napig. Dolgom van, mennék sportolni, mennék barátokkal találkozni stb, este szeretnék korán lefeküdni, mert másnap dolgozom/egyéb tennivalóm van stb.
Ezt egy értelmes ember megérti. Ha ő nem, így járt, nem kell mindig mindenáron arra törekedni, hogy jajj nehogy megsértődjön a másik, mert így kihasználnak. A tesód (gondolom, hogy az, ha a testvéri kapcsolatba írtad a kérdést) nyilván látja, hogy nem mersz szólni, ezért aztán ki is használja a lehetőséget, hogy nálad terpeszkedjen, ameddig csak akar. Vagy nem veszi észre magát. Mindegy is, melyikről van szó, ha megsértődik, majd megbékél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!