Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Úgy érzem nem szeretnek! Mit...

Úgy érzem nem szeretnek! Mit csinalhatnék?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 17 éves lány vagyok, van egy 24 éves nővérem rajta kívűl még vannak bátyáim, de velük semleges kapcsolatom van. A bátyáim sokkal jobban kijönnek a nővéremmel, de ez nem zavar, hisz en sem keresem a társaságukat. Viszont úgy érzem édesanyámra szükségem lenne, mint minden gyereknek. A problémák ott kezdődnek hogy a testvérem állandóan cukkol (nem úgy ahogy általában a testvérek szoktak). Például bárkivel találkozok össze "rak" vele, ezt úgy értem hogy piercingeshez mentem, a szakembert nem ismerem soha nem találkoztam es nem is fogok nyilvan vele, semmi közöm hozza ,de a nővérem mar napok óta azt fúja hogy en mindenféle csovessel osszealnek ( nem is ertemiert gondolja ezt, semmit sem csinaltam a piercingesnél) persze ez nem nagy dolog tudom de nagyon bánt hogy mindig ezt halgatom. Édesanyám mindig is mellete ált, bármikor is szóltam neki hogy nem hagy, en voltam a hibás. Nővérem mindig bánt a kinezetem végett, eleinte vissza szóltam, noss mondanom sem kell anyám szemében en voltam a hibás. Nyilván nem vagyok szent, de soha nem volt ra pelda hogy amikor bant (eddig csak szavakkal) a nővérem mellem alt volna. Tobbszor volt ra pelda hogy valótlan dolgokat alitott rollam a nővérem, en hiaba momdt hogy nem igaz akkor is en voltam a hibás édesanyám szemében. Nővérem nem tartja tiszteletben a magánéletében sem, folyton beleolvas az uzeneteimben, anyamnak mikor elmondtam nem hitte el es füle botját sem mozdította. Igazából holnapig sorolhatnam az ilyen es ehez hasonlo történeteket, remelem mindenkinek at jott a problémám. A testvereimnek egy apjuk van, nekem mas edesapamvolt, o sajnos 10 éve elhunyt, ugyhogy ra sajnos ilyen teren nem tud segiteni. Rettentően el vagyok keseredve, ugy erzem nem számíthatok senkire. Mit csinalhatnek? Szégyellem bevallani de sokszor gondolkozom azon hogyha véget vettnek az életemnek talan jobb lenne nekik is, de nekem biztos. Annyira elvagyok mar keseredve mert egyszerűen nem tudom mit csinalhatnek. Bocsánat hogy ilyen sokat irtam, de mar muszály valakinek kiontenem a lelkem. Apropó kiobteni, édesanyámat egyszer megkértem had menjek el pszichológushoz kibeszelni magam, de azt mondta nem fog fizetni egy beszélgetésért, iskola psziologushoz nem fordulhatok, mert nem szeretnem oket kellemetlen helyzetbe hozni. Azert irom ide mert a kilétének sem szeretnem felvállalni. Bocsánat a helyesírási hibakert, illetve a mondandom hosszúsága. Köszönöm hogy meghallgatatok. Szép napot kívánok mindenkinek!

2023. febr. 18. 18:53
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Nyilván nem vagyok szent, de soha nem volt ra pelda hogy amikor bant (eddig csak szavakkal) a nővérem mellem alt volna. Ezt a mondatot rosszul irtam le nem a nővérem támogatását varom hanem anyamet , tehat anyám mellettem alt volna
2023. febr. 18. 18:56
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Kiket nem szeretnél kellemetlen helyzetbe hozni? Az iskolapszichológus nem fogja anyádékat kérdőre vonni. Én a helyedben tennék nála egy próbát.
2023. febr. 18. 18:58
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Amit előző írt, valamint:

egyszer beszélj mindkettőjükkel higgadtan, hogy "mennyire fáj amit csinálnak és ne tegyék".

2023. febr. 18. 19:00
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Az öngyilkosságot felejtsd el,akik erre adják a fejüket rossz helyre kerülnek,hamarosan be töltöd a 18at probálj elkerülni onnan vagy kérdezd meg anyukádat hogy mért nem áll melléd,de gyanítom hogy a testvéreid nem tekintenek édestestvérnek anyud meg apukádat látja benned nagyon sajnálak amint tudsz költözz el utána hagyd öket a francba ki tartást
2023. febr. 18. 19:06
 5/14 A kérdező kommentje:
Nagyon zavarodva írtam ne haragudjatok! A családomat nem szeretném kellemetlen helyzetbe hozni, mert ha mélyebben bele mennék, szerintem muszály lenne a gyámügyet értesíteni.
2023. febr. 18. 19:11
 6/14 A kérdező kommentje:
*nagyon zavartan írtam
2023. febr. 18. 19:11
 7/14 anonim ***** válasza:
75%
Te nagyon el lehetsz nyomva?de szólj a gyámügynek ne hogy ténleg baj legyen,milyen gyakran vernek?
2023. febr. 18. 19:17
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Juttasd kifejezésre, hogy "nekem ez nagyon fáj lelkileg, ne csináljátok!".

Hallottam én már olyat, hogy miután elköltözött valaki, utána sok évvel kerültek szóba hasonlók és akkor úgy reagáltak: "sose gondoltuk volna hogy ezek fájnak, poénnak tartottuk".

Mondd meg nekik hogy lelkileg rendkívül fáj!

2023. febr. 18. 19:19
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Sajátos élethelyzet, talán arról van szó, hogy a te apádat nem igazán tudták a testvéreid (elsősorban a nővéred) elfogadni, mivel az ő apjuk más volt, így aztán valahogyan "kilógsz" a családból. Ráadásul a nővéred meg képtelen a saját életével foglalkozni és rajtad éli ki a frusztráltságát.
2023. febr. 18. 19:41
 10/14 anonim ***** válasza:
96%

Az iskolapszichológus pont az ilyen helyzetekre van.

Mindenképp keresd fel. Nagyon sokat tud segíteni.

Ha úgy ítéli meg hogy a gyámügyet is be kell vonni akkor jobb is ha bevonják. De abból amit itt leírtál nem feltétlen gyámügyi a probléma.

De egyébként nem csak iskolapszichológus van.

Sztk-ba is vihet anyukád azért sem kell fizetni.

2023. febr. 18. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!