Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan kezeljem a barátom...

Hogyan kezeljem a barátom nővérének viselkedését? Olyan mint egy rossz anyós.

Figyelt kérdés

Amióta világossá vált számára, hogy az öccse meg én össze fogjuk kötni az életünket, mindent megtesz hogy feszültséget generáljon. Csak hogy egy konkrét példával éljek: rátapad a páromra, minden hétvégén amikor hazautazik szó szerint elvárja/kizsarolja, hogy találkozzanak. Nem is lenne baj ha találkoznak, mert nem akarom elválasztani a páromat a családjától , de sokszor nem fér bele a napba mikor szűkös a hétvége. Olyankor a családjukat a barátom ellen hangolja , de még a nagyszülőket is. És a közelebbi rokonsága egytől-egyig érezteti a párommal, hogy ő a bunkó feketebárány aki egy órát nem tud szánni a testvérére.

Azt érzem, vetélytársat lát bennem, olyan értelemben, hogy én vagyok a gonosz aki el akarja tőle választani az egyetlen testvérét..És mindent meg is tesz, hogy vita legyen.

Volt már valaki hasonló helyzetben? Ti hogy kezeltétek ezt?

2023. febr. 18. 18:07
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
99%
A párodnak kellene kicsit tökösebbnek lenni, nálunk is volt hasonlò szitu, csak ott nem nővér miatt, nekem kb annyira elegem lett, hogy megmondtam elhagyom, ha nem változtat, érdekes egyből a sarkára állt és a probléma megoldòdott, ha akkor nem változtatott volna, elhagytam volna tényleg, mert ùgy voltam vele aki nem áll ki magáért, arra nem tudok felnézni. Hozzá teszem nálunk sùlyosabb gondok voltak, mint egy állandòan tapadò nővér.
2023. febr. 18. 18:52
 12/29 anonim ***** válasza:
98%

"minden hétvégén amikor hazautazik szó szerint elvárja/kizsarolja, hogy találkozzanak."

A párod utazik haza? Vagy a nővére?

Ha a párod akkor egyedül? Te nem mész vele olyankor?

Nem próbáltad még hogy vele mész és előre kikötitek hogy meddig tudtok maradni?

Lehet a közös beszélgetések is enyhítenének a helyzeten.

2023. febr. 18. 19:44
 13/29 anonim ***** válasza:
95%
Ez csak azóta van így, hogy összejöttetek, vagy azelőtt is ennyire gyakran volt a párod a családjával? Azt próbálom kideríteni, hogy direkt gonosz a nővére, vagy csak még nem szokta meg az új helyzetet. Utóbbi esetben menthető a dolog, tesóm is így volt a sógor szüleivel. Ha viszont direkt gonosz, akkor a párodnak kell határozottan fellépni ellene.
2023. febr. 18. 19:54
 14/29 A kérdező kommentje:

A testvére utazik haza, ugyanis ő Grazban él és dolgozik. Mi csak 10km-re lakunk a párom szülői házától..

Mindig nem tudok vele menni/lenni..

2023. febr. 18. 19:56
 15/29 anonim ***** válasza:
77%
Kérdező, pedig de, te egy töketlenhez tervezel hozzámenni... Ha nem tetszik, akkor nem kell ide esküvő, ennyi...
2023. febr. 18. 19:58
 16/29 anonim ***** válasza:
98%
És milyen gyakran jár haza a nővére?
2023. febr. 18. 20:01
 17/29 anonim ***** válasza:
98%

Nincs "kötelező letudnivaló" egy családban. Vagy szeretjük és támogatjuk egymást, vagy inkább ne találkozzunk, mert az jobb.

A barátodnak kellene egy kis idő, amíg egyáltalán nem találkozik a családjával, hogy le tudjon szakadni és igazán fel tudjon nőni.

2023. febr. 18. 20:11
 18/29 anonim ***** válasza:
86%
Mièrt kell minden hétvégén hazautazni????
2023. febr. 18. 20:26
 19/29 anonim ***** válasza:
97%
Ismerem a szituációt, nálunk 10 év volt mire elfogadták a helyzetet. Pedig a párom magától kezelte, nem vette fel, de akkor is próbálkoztak. Egyszerűen vannak ilyen emberek/családok akik nem tudják elfogadni hogy a gyerekük/testvérük felnőtt és kirepül, saját családot alapít, ennek természetes velejárója hogy csökken a születési családdal töltött idő, már csak abból fakadóan is hogy a nap még mindig csak 24 óra és mindenkinek megvan a saját kötelességei, szórakozás stb.
2023. febr. 18. 21:26
 20/29 A kérdező kommentje:

#13 Mint leírtam , akkoriban kezdett el birtoklóan fellépni, amikor megtudta hogy szeretnénk esküvőt. Hogy nem csak egy múló szeszély vagy egy kis barátosnè vagyok akivel bulizgat az öccse, meg hasonlók ..Korábban nyaralni is voltunk együtt meg kirándulni és nem volt probléma.. Engem lepett meg a legjobban mikor hirtelen ellenséges lett és elmérgesedett a helyzet.

#16 Leírtam, hogy (gyakorlatilag)

minden hétvégén.

#18 Fogalmam sincs miért utazik haza is nővére ilyen gyakran. Valószínűleg nem jött be annyira az “ausztriai álom”.

2023. febr. 18. 22:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!