Ezekután én vagyok a rossz testvér?
Egy éve külföldön élek, és eddig teljesen ingyen kölcsönadtam a lakásom az öcsémnek. Nem írtunk szerződést, de nem is kértem tőle lakbért, csak a rezsit fizeti.
Nemrég megtudtam, hogy már a kezdetektől kiadta az egyik szobát egy egyetemistának havi 30ezerért, úgy, hogy engem nem is kérdezett. Tehát nem csak egy egész évi lakbért megspórolt általam, hanem a hátam mögött még nyerészkedett is. Mikor megtudtam nagyon ideges lettem, és azt mondtam neki, hogy egyetlen napot adok, hogy eltakarodjon, különben hazamegyek és erőszakkal rugdosom ki, a cuccait pedig az utcára dobom.
Ezután elpanaszolta anyánknak, az pedig öcsemmel ért egyet, és szerinte túlságosan felfújom a dolgot, mert öcsi nem tett semmi rosszat.
Teljesen jogos. Engem hasonló helyzetben nem is az a havi 30 000 zavarna leginkább, hanem hogy úgy érezném, hiába a testvérem, átvert és innentől nem tudok benne bízni. Ezért is akarnám, hogy mielőbb költözzön ki.
Anyud valószínűleg azért fogja a pártját, mivel az ő szemében hiába vetted meg az öcséd részét a lakásból - mivel ezzel nem értett egyet - ő úgy tenkinti, hogy az a lakás még mindig közös. Bár ez nem magyarázza még mindig, hogy miért nem szólt. Hiszen ha közs lenne a lakás, akkor is meg kellett volna beszélnie veled.
" nem csak egy egész évi lakbért megspórolt általam, hanem a hátam mögött még nyerészkedett is"
Amikor ingyen kölcsönadtad neki a lakást, tudtad, hogy ezáltal lakbért fog spórolni, így akartál segíteni neki.
Ehhez képest most mia különbség? "Csak" az a baj, hogy nem szólt az új lakóról. Ezt még megbeszélhetitek.
Én úgy látom, hogy nem akarsz tovább ingyen segíteni neki. Ez érthető, de valld be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!