Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért várja el tőlem a legtöbb...

Miért várja el tőlem a legtöbbet, de ha én kérek valamit, akkor mintha megsem halotta volna? Jogosan vagyok ideges?

Figyelt kérdés
Ma kölcsön kértem a nővéremtől 32 ezer forintot, mivel ma van a másik testvérünk születésnapja és szerettem volna neki ajándékot venni. Úgy kértem a pénzt, hogy jövő hét kedden rögtön vissza is adom neki mivel meg jön a fizetésem. A nővéremnek van pénze mivel tartozik valakinek és arra gyűjt, hogy vissza tudja adni (egy idegen embernek tartozik). De amíg vissza tudja adni ennek a idegenek az összes pénzt az még kb 2-3 hét. Én eddig mindig adtam a nővéremnek pénzt amikor kellett neki.... sőt tartozik is nekem 2 millió forintot mivel még kb 3 éve kölcsön adtam neki szó nélkül, amiből semmi pénzt vissza nem láttam és most túlórázik csak azért, hogy vissza tudja adni egy idegennek a pénzt amit tartozik neki. De ha én kölcsön kérek tőle pénzt, amit jól tudja, hogy vissza adok mert megbízható vagyok (és még, akkor is vissza adok ha nem kéne, mivel tartozik nekem)akkor pedig elutasít. Szóval kérdem én, milyen morális elvei vannak egy ilyen embernek? Egy idegent előbbre tart mint a saját testvérét?

2022. szept. 24. 11:30
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Jogosan vagy ideges.

A pénzt pedig nem hiszem, hogy vissza fogja adni. Többet ne adj neki kölcsön.

2022. szept. 24. 17:16
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

"szinte biztosan vagyok benne, hogy úgy fogja akarni beállítani, hogy pénz éhes vagyok"

Ha ezt tenné, akkor csak arra játszana, hogy elérje, ne kelljen visszaadni a pénzt, talán a testvérek vagyunk kártya kijátszásával. Kölcsönben egyeztetek meg, tehát vissza kell adnia, amit tőled kapott. Még ha papír sincs róla, egy normális ember ezt tudja, viszont nem véletlen mondják, hogy családon belül nem szabad pénzt adogatni, mert 10/9 esetben megpróbálnak kibújni a visszafizetés alól. Ha ő vagy valaki a családból emiatt téged hív pénzéhesnek vagy bármi másnak, nyugodt szívvel megmondhatod, hogy a saját pénzedet szeretnéd viszont látni.

"Amúgy mondta, hogy vissza fogja adni a pénzt, de ezt már 3 éven keresztül mondja és semmi belőle most pedig kb 2 hónapja újra le adósította magát egy idegen embernek és az ő pénze miatt túlórázik, de az enyémet 3 éven keresztül nem tudja visszaadni."

Soha többet ne adj neki pénzt. Ha ennyire, már bocsánat, szerencsétlen, hogy folyamatosan kéreget nem is kicsi összegeket több embertől, aztán ennyire nem bírja a törlesztést, akkor ott komoly bajok vannak. Legyél kicsit határozottabb, mert a tőled kapott kölcsönt nem igazán veszi komolyan, azt reméli, hogy egyszer csak elfelejted vagy simán csak nem hozod szóba többet.

Meg ahogy korábban írta valaki, ez a 32 ezer ne kölcsön legyen, hanem azzal kezdhetné törleszteni a 2 millát.

2022. szept. 24. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!