Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért várja el tőlem a legtöbb...

Miért várja el tőlem a legtöbbet, de ha én kérek valamit, akkor mintha megsem halotta volna? Jogosan vagyok ideges?

Figyelt kérdés
Ma kölcsön kértem a nővéremtől 32 ezer forintot, mivel ma van a másik testvérünk születésnapja és szerettem volna neki ajándékot venni. Úgy kértem a pénzt, hogy jövő hét kedden rögtön vissza is adom neki mivel meg jön a fizetésem. A nővéremnek van pénze mivel tartozik valakinek és arra gyűjt, hogy vissza tudja adni (egy idegen embernek tartozik). De amíg vissza tudja adni ennek a idegenek az összes pénzt az még kb 2-3 hét. Én eddig mindig adtam a nővéremnek pénzt amikor kellett neki.... sőt tartozik is nekem 2 millió forintot mivel még kb 3 éve kölcsön adtam neki szó nélkül, amiből semmi pénzt vissza nem láttam és most túlórázik csak azért, hogy vissza tudja adni egy idegennek a pénzt amit tartozik neki. De ha én kölcsön kérek tőle pénzt, amit jól tudja, hogy vissza adok mert megbízható vagyok (és még, akkor is vissza adok ha nem kéne, mivel tartozik nekem)akkor pedig elutasít. Szóval kérdem én, milyen morális elvei vannak egy ilyen embernek? Egy idegent előbbre tart mint a saját testvérét?

2022. szept. 24. 11:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
23%

"Jogosan vagyok ideges?"

Melyik paragrafusra gondolsz?

2022. szept. 24. 11:40
 2/12 A kérdező kommentje:
Kérek minden olyan embert aki nem ismeri a szavak értelmét, hogy spóroljon az idejével és ne írjon választ... Ez rád vonatkozik #1.
2022. szept. 24. 11:47
 3/12 anonim ***** válasza:
78%
Papír van a kölcsönökről? Ha nincs akkor kb mintha meg sem történt volna úgy csinal ahogy akar.
2022. szept. 24. 11:52
 4/12 anonim ***** válasza:
90%
Beszéltél neki erről? Az érzéseidről? Jogos minden, ami benned van. Kérdés, hogy rendelkezel-e annyi önismerettel, hogy ezt kifejezd?
2022. szept. 24. 11:54
 5/12 anonim ***** válasza:
89%
De ha jön neked 2 millióval, akkor mit kuncsorogsz tőle? Mondd meg, hogy el lehet kezdeni a törlesztést 32 ezerrel.
2022. szept. 24. 11:57
 6/12 anonim ***** válasza:
37%

"aki nem ismeri a szavak értelmét ... Ez rád vonatkozik #1."

Inkabb rad, kerdezo! :DD

2022. szept. 24. 12:09
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Draga Timi! Kerem vissza a 2 milliot, amivel adosom vagy.Meg ma.Puszi
2022. szept. 24. 12:09
 8/12 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem nem jogos.

Nem hiszem h tegnap éjjel tudtad meg h tesód szülinapja lesz. Készülhettél volna és nem kell kölcsönkérni ajándékra.

Szerencsétlem nővéred túlórázik h muelöbb kifizesse a tartozását. Azbidegen után te jössz biztos

2022. szept. 24. 12:13
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
De ha tartozik és tudod hogy nem adja meg és nem ad kölcsönt se akkor mért adsz neki kölcsön???tudom testvéred de ha ö úgy áll hozzád akkor te is állj úgy,mellesleg emlisd meg neki a tartozását feléd.
2022. szept. 24. 12:45
 10/12 A kérdező kommentje:

#3 nincs papír róla. Sajnos én túlságosan is optimista vagyok és mivel magamból indultam ki és abból, hogyha én kérnék valakitől (főleg ilyen magas összeget),akkor vissza is adnám neki minél hamarabb.

#4 én szívesen kifejezném neki ezt, viszont nem tudom jogosan érzem ezt igazságtalanságnak. Mert szinte biztosan vagyok benne, hogy úgy fogja akarni beállítani, hogy pénz éhes vagyok. És tartok attól milyen lesz ezután a kapcsolatunk, mivel alapból most sem a legjobb és ha ennél rosszabb lesz, akkor nem tudom mit fogok csinálni.

#8 úgy terveztem, hogy jövő héten adom oda a tesóm ajándékját mert az oldalon ahonnan rendeltem az volt oda írva, hogy jövő hét hétfőtől már át vehetem a csomagot. Viszont ma reggel jött nekem email arról, hogy már át vehetem ma is. Ezért én belegondoltam abba, hogy sokkal jobb lenne most oda adni az ajándékot mint jövő héten. Amúgy mondta, hogy vissza fogja adni a pénzt, de ezt már 3 éven keresztül mondja és semmi belőle most pedig kb 2 hónapja újra le adósította magát egy idegen embernek és az ő pénze miatt túlórázik, de az enyémet 3 éven keresztül nem tudja visszaadni.

2022. szept. 24. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!