Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért néz le a bátyám és apám?

Miért néz le a bátyám és apám?

Figyelt kérdés

Nagyon lekezelő velem a bátyám és apám (én nő vagyok). Nem vagyunk már gyerekek, jó munkahelyem van, sikerült diplomát szereznem, egész életemben én tanultam jobban stb. Mégis mindenben a bátyám az etalon apámnak.

Több dolgot nem értek:

- a bátyám folyamatosan bukásra állt egy csomó mindenből,

- semmilyen plusz hobbija nem volt, amiben sikereket ért volna el (én jártam versenyekre és zsinórban nyertem meg őket),

- minden ismerőse dicsér apámnak, de meg sem hallja.

Borzalmasan érzem magam. Családi ebédeknél csak ők beszélnek, engem levegőnek néznek. Olyan témákról is szó esik, amihez bőven hozzá tudnék szólni, de sosem kérik ki a véleményemet, sőt, meg sem hallgatják. Ha elkezdek beszélni, a szavamba vágnak, egyszerűen mintha hangom sem lenne. Egész gyerekkoromban harcoltam az elismerésért, de bármilyen eredményt értem el, semmi nem számított. Miért csinálják ezt velem?? Soha az életben nem lesz ez más? Miért szerethetőbb a bátyám? Miért születtem meg, ha ezek alapján az első gyerek kell csak? Illetve az hagyján, hogy apám kit szeret jobban, de miért nem szeret a bátyám sem? Mindig vágytam a beszélgetésre vele stb. de mindig kizavart a szobájából, nem akart tanácsot adni, nem értem, miért nem szeret?! Sajnos hiába kapok pozitív visszajelzéseket másoktól, nem tudom magam értékelni. Maximalista lettem és nem tudom ezt feldolgozni.

2022. szept. 8. 11:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha idegenről tudnád, hogy így viselkedik a saját lányával vagy lánytesójával, mennyi idő alatt jönnél rá, hogy ez csak egy primitív tahó? Kb. 3 perc, ugye? És elkönyvelnéd, ez egy primitív tahó, nem kell vele foglalkozni, menthetetlenül buta. Nézz rá idegenként a velük való kapcsolatodra, ha nem az apád meg a tesód lenne, minek tartanád őket? És meddig érdekelne, hogy kiről mit gondolnak?
2022. szept. 8. 13:10
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Minek töröd magad. Törjék ők magukat.
2022. szept. 8. 19:58
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
kérdező, nálunk is ez van. van egy bátyám, akit jobban szeretnek a szüleink mint engem. bátyám rossz gyerek , én jó gyerek vagyok. ő rossz jegyeket kap suliba, én jókat. engem mindig apuék házimunkába fognak, ő semmit se csinál soha. sokszor meg is ver a bátyám, lenéz, piszkál, lealáz. kutyául bánik velem. mégis ő a mintagyerek szüleim szemébe. apám konzervativ nagyon, ő a családfő, az van amit ő mond, övé az utolsó szó. ezt a bátyámba is belenevelte hogy uralkodhat felettem, nevelhet nyugodtan mert ő a nagyfiu én meg a kislány.
2022. szept. 8. 21:59
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
13-as, az apád nem konzervatív hanem himsoviniszta, nogyululo tahó.
2022. szept. 17. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!