Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért néz le a bátyám és apám?

Miért néz le a bátyám és apám?

Figyelt kérdés

Nagyon lekezelő velem a bátyám és apám (én nő vagyok). Nem vagyunk már gyerekek, jó munkahelyem van, sikerült diplomát szereznem, egész életemben én tanultam jobban stb. Mégis mindenben a bátyám az etalon apámnak.

Több dolgot nem értek:

- a bátyám folyamatosan bukásra állt egy csomó mindenből,

- semmilyen plusz hobbija nem volt, amiben sikereket ért volna el (én jártam versenyekre és zsinórban nyertem meg őket),

- minden ismerőse dicsér apámnak, de meg sem hallja.

Borzalmasan érzem magam. Családi ebédeknél csak ők beszélnek, engem levegőnek néznek. Olyan témákról is szó esik, amihez bőven hozzá tudnék szólni, de sosem kérik ki a véleményemet, sőt, meg sem hallgatják. Ha elkezdek beszélni, a szavamba vágnak, egyszerűen mintha hangom sem lenne. Egész gyerekkoromban harcoltam az elismerésért, de bármilyen eredményt értem el, semmi nem számított. Miért csinálják ezt velem?? Soha az életben nem lesz ez más? Miért szerethetőbb a bátyám? Miért születtem meg, ha ezek alapján az első gyerek kell csak? Illetve az hagyján, hogy apám kit szeret jobban, de miért nem szeret a bátyám sem? Mindig vágytam a beszélgetésre vele stb. de mindig kizavart a szobájából, nem akart tanácsot adni, nem értem, miért nem szeret?! Sajnos hiába kapok pozitív visszajelzéseket másoktól, nem tudom magam értékelni. Maximalista lettem és nem tudom ezt feldolgozni.

2022. szept. 8. 11:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Megértem, hogy fájnak neked ezek a dolgok. Viszont egy rokoni szál nem kötelez arra, hogy elviseljek olyan dolgokat ami nekem kellemetlen. Nekem is vannak olyan rokonaim akiket jó nagy ívben elkerülök.
2022. szept. 8. 11:39
 2/14 anonim ***** válasza:
96%

Valószínűleg nem kívánt gyerek vagy, vagy az a gond, hogy nő vagy.

A legtöbb, amit tehetsz, hogy hagyod őket, legyenek boldogok, te meg próbálj meg mások felé nyitni, sajnos a biológiai kapocs nem garancia semmire.

2022. szept. 8. 11:43
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

De miért akarsz még mindig megfelelni nekik...?

Saját magadnak kell megfelelned.

Ignoráld ezeket a dolgokat, valszeg apád ilyen hímsoviniszta izé....

2022. szept. 8. 11:43
 4/14 anonim ***** válasza:
89%

Hát, nálunk ugyanez volt kb mint ahogy leírtad, a bátyám egy tehetségtelen állat.. apámat én segítettem halála előtt, a naplójában rólam szó sem esett "jön szeretett fiam " ..a szeretett fia évekig! nem is tudta mi van vele.

De a munkahelyemen is ha beszélgetnek az én szavam kb semmit nem ér lehet hogy mert nő vagyok, vagy mert megy épp a f..szkardozás , inkább utóbbi.

De én is a mai napig felteszem a kérdést MIÉRT ? Én konkrétan azért születtem mert "akartak egy lányt is" meg jól jött gondolom a három év gyes.. Nem volt amúgy jó házasságuk , korán elváltak. Én!! kerestem apámat mindig. Ennek ellenére folyton a bátyámhoz húzott. Anyám dettó. Mintha én nem is léteznék. Nekem rohadt önbizalomhiányom van sajnos gondolom ettől.

Már gondoltam rá hogy megkérdezem anyámat is. Konkrétan most fekvőbeteg két hónapja ápolom de folyton a facebook-ra kell felmennem mit csinál épp az az állat. Amúgy valószínűleg látják ők is hogy segítségre van szüksége és azért foglalkoznak vele többet?? .... Nekem mondjuk mondták -nem maguktól- hogy "igen, talpraesett a gyerek" .... Ez a kérdésed most pár gondolatot elindított bennem is..

Én tudtam két fiúgyereket is ugyanúgy szeretni..

Amúgy biztos nem tudatosan csinálják , tudod első gyereknék ha leesik a gyerek cumija még lemosod, másodiknál csak lenyalod, harmadiknál már a kutya hozza vissza!!:))

2022. szept. 8. 11:46
 5/14 anonim ***** válasza:
73%
Tuti piás az apád, azok ilyenek..mellé a nagy sörhas,, mindent tudó , egó az egekben.
2022. szept. 8. 11:53
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Bár mondjuk a lekezelést még így sem értem :( #4 vagyok
2022. szept. 8. 11:57
 7/14 anonim ***** válasza:
Magadnak felelj meg,e nyni a lényeg.
2022. szept. 8. 12:27
 8/14 anonim ***** válasza:
79%

Miért szerethetőbb a bátyád? azért a 15 centiért, ami a lába között lóg. Vannak szülők, akiknek ez az egy számít. :(

Szembesíteni kell a szülőt ezzel (ráokádni minden kínodat) és utána otthagyni és nem menni addig hozzá, amíg a szülő meg nem bánja a dolgot és nem keres meg téged.

2022. szept. 8. 12:40
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Egy szomorú dolog van bennük: hogy idegenek több empátiát tanúsítanak felém, mint a saját családtagjaim.
2022. szept. 8. 12:54
 10/14 kovpet ***** válasza:
100%

"Egész gyerekkoromban harcoltam az elismerésért, de bármilyen eredményt értem el, semmi nem számított."

Most sem számít. Akármit csinálsz, ez nem változik. És ez nem a te hibád, de nem is tehetsz ellene. És most, hogy erre rájöttél, vond le a konzekvenciát és messziről kerüld el ezeket a büdös tahókat.

2022. szept. 8. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!