Mit tegyek ha átvert a bátyám és a haverja?
Bátyám felajánlotta, hogy kölcsön adhatnám a fényképezőgépem egy esküvőre a haverjának, a bátyám azt mondta ezzel mindketten jól járnánk, mivel mostanában nem igazán használtam a gépet és jól jött volna egy kis "zsebpénz".
Úgy gondoltam, hogy általa megbízhatok benne, ezért oda adtam neki a gépet, megegyeztünk egy összegben (5000 Ft), őt már hajnalban kifizették, pár nappal később visszahozta a gépet, akkor azt mondta, hogy amikor kap fizetést elküldi a pénzt, azóta se kaptam meg, nem rég annyit válaszolt, hogy nem fizet ki, mert a bátyámnak volt egy kisebb tartozása, amit így tekint törlesztettnek, így ezt beszéljem meg vele. A bátyámnak írtam és látta de semmit nem reagált rá. És most nem az 5000 Ft-ról van szó, hanem, hogy végig hazudott és tudta.. egyébként sem volt túl jó kapcsolatom vele, de ez elég rosszul esett. 20f
Én elég öreg vagyok, és itt az egyik legjobb tanács, amit tanultam az életben: "Csak azt add kölcsön, amit örökbe is odaadnál."
Tehát úgy adj kölcsön bármit, hogy arra számíts, ajándékba adod, nem kapod vissza. Ha mégis visszakapod, azt vedd úgy, mint váratlan pozitív történés.
Amit nem adnál oda ajándékba, azt ne add kölcsön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!