Létezik, hogy valaki azért legyen ilyen beteg, mert testvér nélkül nőtt fel?
Ma már felnőttkorú személyről van szó. Mindent betegesen a saját tulajdonának tekint amit megszeret, és az hogy akárki mással osztozzon akármin, neki elképzelhetetlen. Dühös lesz, ha valaki ugyanazt a zenét, vagy akármilyen dolgot szereti, amit ő. Ha szerelmes lesz egy emberbe, teljesen kisajátítja, magához láncolja, és porig alázza a másik önbizalmát pár hónap után, hogy a párjának meg se fordulhasson a fejében, hogy elhagyja őt vagy létezik nála jobb is a világon. Betegesen lefigyeli a párjait vagy a potenciális párjait. Nem állhatnak szóba rajta kívül senkivel, nem használhatnak szociális médiákat, és nem csinálhatnak semmi olyat ami neki nem tetszik. Úgy kezeli az embereket, mintha a kutyái lennének, mintsem egyenrangú félként.
Gyerekkorában is ilyen volt már, nem mellesleg eléggé el is lett kényeztetve. Testvér nélkül nőtt fel, és a szülei egyetlen gyerekeként mindent és akármit megkapott amit csak kiejtett a száján. Létezik, hogy attól lett ilyen agyi beteg?
Nos, valóban. Vannak olyan emberek, akik testvér nélkül nem tanulnak meg osztozkodni. Főleg úgy, hogy a szülei egyetlenükként mindent megadnak neki. (Én is megtapasztaltam ezt)
Szerintem itt a szülőt kell hibáztatni, hogy mit neveltek a lányukból, fiukból.
De van az a véglet is, amikor valami pszichés vagy lelki rendellenességben szenvedhet. Ki tudja.
Ha összetalálkozol vele, szerintem egy pofont lekeverni, és a szemébe mondani a tényeket nem fog ártani. Hamár a szülei nem tették meg. Talán akkor észhez tér.
Ne haragudj, megmagyaráznád, honnan jön ez a "ha testvéred van, megtanulsz osztozkodni" dolog? Ha testvéred van min is kell osztozkodnod egész pontosan?
Mert nekem volt testvérem nem is egy, de nem miattuk tanultam meg osztozkodni. Volt mindenkinek mindenből sajátja, amin osztozkodni kellett, mondjuk a családi autó, mert abból csak egy volt, azt meg a szüleink döntötték el, mikor ki kérheti el.
Szóval magyarázza már el nekem valaki, hogy min osztozkodtak a testvérükkel? Nem volt min ennetek? Nem volt mivel játszanotok? Mert mi nem volt gazdagok, messze nem, de azért a szelet kenyeren nem kellett senkivel osztozkodnom.
Jó, akkor ezek szerint minden egyke gyerek egy önző féreg. Gratulálok. Nem tudom, mire fel mersz ilyet feltételezni ilyen sunyin sejtető stílusban több ezer, millió emberről.
Férjem egyke, mégis a legönzetlenebb ember a világon (talán még kicsit túlságosan is, volt, aki kihasználta). Volt gimis osztálytársnőmnek meg hiába volt két tesója is, mégis képtelen volt elviselni, ha valami nem úgy történt, ahogy ő akarta vagy alkalmazkodni kellett máshoz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!