Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogy beszéljem le erről?

Hogy beszéljem le erről?

Figyelt kérdés
Sziasztok. A tesómmal ketten lakunk egy házban rosszul bántam vele. Durván beszéltem vele a háta mögött is bántottam bevallom kihasználtam próbáltam ott megkeseríteni az életét ahol tudtam. Ezeket a dolgokat már megbántam és próbáltam javítani de a testvérem besokalt és a párjával össze akar költözni máshol. Egyedül nem fogom tudni fizetni ezt a házat és hiába kértem tőle bocsánatot hiába voltam vele kedves és hiába próbáltam helyrehozni mindent azt mondta hogy őt már nem érdekli sem az hogy fogom fizetni a házat a számlákat sem az hogy velem mi van és lesz és hogy betelt neki a pohár meg felejtsem el mert neki nincs testvére. Már tényleg megbántam az egészet. Hogyan hozzak helyre mindent?

2022. ápr. 17. 15:40
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Mivel mindenki leírta már, hogy megérdemled, azt is, hogy miért, ezt én már nem ecsetelem külön. Viszont megjegyzem: felnőtt ember, akinek párja van és gondolom komoly, nem 1-2 hónapos kapcsolat. Természetes, hogy össze akar költözni a párjával, potenciális leendő feleségével. Ez akkor is bekövetkezne, ha jó lenne a kapcsolatotok. Szóval kár hisztizni. Így, hogy egy mocsok voltál vele, max meggyorsítottad az összeköltözédt.
2022. ápr. 17. 17:41
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor szokták mondani hogy korábban kell gondolkodni.
2022. ápr. 17. 17:50
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Még ha pénzbe is kerül, derítsd ki szakember által, hogy miért tetted ezt a tesóddal és lehet hogy most, az elköltözés rémének fenyegető szorításában "csak azért kezdted el hirtelen szeretni hogy legyen aki fizessen".
2022. ápr. 17. 17:52
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, sehogy. Hagyd békén a tesódat. Majd idővel lehet megbékél, bár a leírásod alapján megérdemelnéd, ha soha többet nem állna veled szóba! Egyáltalán miért kellett így bánnod vele?
2022. ápr. 17. 18:11
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésre válaszolva: sehogy. Legyél normális, talán még valamilyen kapcsolat lesz köztetek, de visszamenni nem fog, és jól is teszi.

Én is azt szeretném megkérdezni, amit a 24-es. Miért bántottad egyáltalán? "Rájöttem hogy szeretem a testvérem hogy jó ember" Miért, eddig mégis mi a fenét gondoltál róla?

2022. ápr. 17. 21:03
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Hát, őszintén, én csak a tesódat tudom sajnálni, mást itt nem.
2022. ápr. 17. 23:52
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

"... rosszul bántam vele. Durván beszéltem vele a háta mögött is bántottam bevallom kihasználtam próbáltam ott megkeseríteni az életét ahol tudtam"

Mi volt a célod ezzel a viselkedéssel?

Mit szerettél volna elérni vele?

2022. ápr. 18. 07:44
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

Az alapkérdés, hogy hogyan beszéld le a költözésről - sehogy.

Engedd el, támogasd, vágj hozzá jó pofát, még ha nehezedre esik is. Ezt bizony tényleg megérdemelted.

Ami a kapcsolat helyreállítását illeti, na azon lehet agyalni, gondolkozni.

Mondhatod neki, hogy nagyon megbántad azt, hogy milyen testvér voltál, és megérted, hogy számára ezek most csak szavak, nem bízik benned, gyűlöl, stb.

A bizalmat nem szavakkal, hanem tettekkel lehet kiérdemelni. Lássa, hogy tényleg megváltoztál, segítsd mindenben, még a költözésben ,is, lakásfelújításban... Bátorítsd, örülj a sikereinek...

Az is sokat segíthet, ha elmondod neki, hogy miért voltál vele olyan, amilyen, de ehhez érettség és mély önismeret kell, és bizony talán neked is fel kell mutatnod a sebezhetőségedet.

Semmiképpen ne kelts benne lelkifurdalást, érzelmi zsarolást, stb., hogy jaj, most hogy fizeted a kéglit... majd kiadod az egyik szobát bérbe.

További lehetőség, hogy mediátor segítségét kéred. Van olyan, hogy két ember nem képes egymással szót érteni, de ha valaki közvetít közöttük, akkor sikerül megérteni egymást. Persze baromira nehezen tudom elképzelni ezt a szitut.

Gyors változást se várj, annak is örülhetsz, ha eleinte hajlandó szóba állni veled.

2022. ápr. 18. 11:09
 29/30 anonim ***** válasza:
84%

Hogy te milyen önző vagy basszus...

A kérdésednek az kéne lennie, hogyan hozd helyre.

Erre az a kérdés, hogy hogyan győzd meg arról, hogy legyen neki szar, csak hogy neked kényelmes legyen.

Add el a házat és vegyél egy megfelelőt. A maradék oénzt add oda a tesódnak.

Te hulladék

2022. máj. 1. 09:31
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Mi történt azóta, kérdező?
2023. márc. 19. 08:13
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!