Hogy lehet teljesen kizárni az ilyen hozzá tartozót az életemből?
Van egy mérgező, rossz indulatú testvérem, aki egész életemben csak alám ásott. Majd megjelent, hogy ő segít, persze nem tudtam, hogy benne van, ezért bizalommal elfogadtam, utána kezdődött, az ezen keresztül való hatalom gyakorlása felettem.
Az életemben való vájkálás életmódja lett, persze csak akkor kedves ha valami olyasmit teszek, amit később fel tud hánytorgatni. Ha pedig valami olyat teszek, ami nekem vagy az életemre jó hatással van, elkezdődik a fúrás.
De honnan tudta meg az új ismerőseid nevét. Ha közösségi oldalról akkor rejtsd el előle az ismerőseid de megmondom őszintén aki igazi barát az nem pártolt volna el. Szóval az elrejtés is felesleges.
Amúgy meg aki anélkül távolodik el mint barát, hogy megkérdezze a te oldaladat az soha de soha nem is volt barát, és csak szívességet tett neked a testvéred, nem kell kínlódnod a kétszínűségük miatt. Mert ez az! Ha nem megy oda, hogy megkérdezze, és pár szóval megutálnak akkor soha nem is voltak a barátaid. Egy barát aki ismer még ha közösségi oldalon nyíltan felvállalva is látja az új vagy régi ismerőseidet képen röhögik az ármánykodását és sikertelen lesz a próbálkozása, mert igaz barátok. Ezek alapján nem voltak azok.
Amúgy neked is a sarkadra kell állnod, magadban is tisztáznod kell dolgokat.
Pl. ha kritizál leszarod, ha megakarja mondani mit csinálj nem figyelsz oda, ha manipulálni próbál nem figyelsz oda, és stb és stb.
Megint én vagyok a telefonról írós.
NEM, NINCS érzelgős "testvérkém"!
Nincs pszicho, EL SE MENNE!
Vagy ha el is menne, akkor csak azért tenné hogy a kérdezőt /az áldozatát / besározza, meghurcolja, úgy állítsa be hogy ő a mártír áldozat és a kérdező az aljas zsarnok.
Nincs érzelgés hogy testvér!!!!!
Én ezt TÖBBSZÖR eljatszottam, MINTHA SEMMI SEM TÖRTÉNT VOLNA.
Ugyanaz ment tovább, SŐT, az érzelgős periódusban neki nyújtott anyagi és egyéb segítségeket LETAGADTA.
Nincs más lehetőség - önvédelemből - mint teljesen elhatárolódni tőle.
Eltünni a szeme és tudomása elől.
13#"Egyébként azt miképp kell elképzelni, hogy ismerőseidet ellened fordítja?"
Most szaftos storykat vársz?
Hidd el amit a kérdező írt!
Elhiszi mindenki, nem sztorik, hanem ha röviden leírja, akkor személyreszabottabb tanácsot lehet adni.
A Kérdezőnek pedig azért lenne jó a pszichológus, hogy a másik fél érzelmi manipulációit meg az ismerőseivel kapcsolatos ármánykodást tudja kezelni és le tudja zárni testvérével a kapcsolatot végérvényesen úgy, hogy ne támadjon.
Szerintem a válaszadóknak felesleges egymással hadakozni, vagy egymás válaszait leminősíteni, mert mindenki csak segíteni akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!