A testvérem irigy rám, emiatt folyamatos a vita, feszült hangulat? Hogy kezeljem, ha szerinte mindig neki van igaza?
2 évvel idősebb nálam.
Ugyanarra a szakra jelentkeztem, mint ő. De ő csúszott, aztán passziváltatott is, szóval most együtt vagyunk másodévesek.
Ebből is több konfliktus van, mert ha én csoporttársakkal megyek iszogatni, vagy valami egyetemi buliba, akkor vágja a pofákat, hogy hogy bírom elviselni őket, mennyire gyerekes és sznob mind.
Ha vizsgán jobb jegyet kapok, megy a beszólás, hogy nem érti, én miért kaptam 4-est, vagy 5-öst, mikor sokkal kevesebbet tanultam. Volt, hogy én átmentem, ő nem és nem szólt hozzám napokig emiatt, meg hogy akkor én se fogadjam el a hármast és uv héten tanuljak vele együtt...
Vagy most lett egy párkapcsolatom, ezzel is baja van. Miért van itt ennyit a barátom, miért hagyom, hogy kocsival fuvarozzon, 2 hónapja vagyunk együtt, miért szervezünk már közös utazást stb.
Ha visszaszólok, hogy fejezze már be a zsörtölődést, meg az irigykedést, neki áll feljebb. Hogy ő nem irigy, de egyszerűen képtelen engem megérteni.
Pedig sokszor próbálok neki segíteni, akár a sulival is. Egy tárggyal szenvedett sokat, anno is amiatt csúszott. Mondtam neki, hogy nekem megvannak a korábbi évekről a kérdések kidolgozva, 10 kérdésből 7-8 mindig azokból van válogatva. Én is azt tanultam meg pár nap alatt, 4-est kaptam. Nem, ő egész évben erre a tárgyra készült, kijegyzetelte az egész könyvet magának, nem fog ilyen-olyan jegyzetekből tanulni. 3-szor bukott, most újra felvette, de ha ebben a félévben nem csinálja meg, akkor ismét csúszik... Ha hívom bulizni, csak forgatja a szemét. Ha összehoznám valakivel, ki van akadva.
Az a baj, hogy együtt lakunk, a lakás 2 hálószobás-nappalis. Ő lakik az egyikben, én a másikban, szóval elférnénk, de ezzel a negatív hozzáállással totál tönkreteszi a hangulatot.
Most is este 10-kor benyit a szobámba, hogy anya mondja neki, hogy én utazom el holnap és hogy kedden zh-t írunk, hogy akarok így menni?! Hát mondom bőven lesz időm a kocsiban tanulni, meg ott lesz az egész hétfő is. Nem, ez nem így működik, ő már múlt hét óta tanul rá és hogy miért nem szóltam amúgyis. Annyit mondtam, hogy jó, majd meglátjuk, kinek hogy sikerül, erre megsértődött.
Ha vizsgán jobb jegyet kapok, megy a beszólás, hogy nem érti, én miért kaptam 4-est, vagy 5-öst, mikor sokkal kevesebbet tanultam
Jó, hát mi tudjuk. Valószínű, hogy ő is, ezért aztán nem érti, mire vagy büszke...
1 tárgyról írtam, valószínűleg egy beugrós szóbeli vizsgán ez a rendszer nem működne soha. (Ja de, az is hatalmas csalás, ha a beugró kérdéssor van előre kidolgozva!!)
Befejeznéd végre?☺️
Nem 1, nem 2 ember lett nagyon sikeres a munkájában úgy, hogy nem minden tárgyból tanultak könyvekből. Sőt, van olyan barátnőm, aki előadásokra sosem járt be. Fejezzük már be ezt a kocka felfogást, hogy csak akkor lehet valaki jó szakember, hogyha bevágja a sokszor 4-500 oldalas könyveket tele felesleges részekkel. Sokszor még a vizsgán sem kérdezik. Nem véletlen, hogy a tesóm is szenved azzal, hogy ő csak könyvekből tanul, aztán a fontosabb részeket se tanulja meg, mert nem tudja, melyikre fektessen nagyobb hangsúlyt, melyik az a rész, ami biztosan benne lesz a vizsgában.
"szebb vagy, sikeresebb, okosabb."
A kérdező semmivel sem okosabb, mint a tesója, mivel egy szakon tanulnak! Innentől kezdve ez az elmélet megbukott. Ez az egyik.
A másik, hogy itt a gond sokkalta inkább a tanulási módszerrel lehet, és az önfejűségével, végtelenül megkeseredett.
Sikeresebb? Hmmm...Huszonévesen nem kicsit vicces valakire ezt a szót használni! Ezt 45-50-60 évesekre szokták mondani pályájuk csúcsán, nem "kis taknyos" egyetemistákra. (Psssz: én is egyetemista vagyok, peace!)
Szebb? Ez hogy? Láttál képet róla? Pusztán attól, hogy párkapcsolatban van? Attól, hogy van barátja MÉG semmivel sem lehet szebb, mint a tesója. Nálunk egyetemen sok szép lány szingli, a csúnyácskák viszont kb. az első szembejövővel megállapodnak hosszú időre. De attól lehet, hogy szebb, nem tudom, de ezt így kijelenteni....hááát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!