A testvérem irigy rám, emiatt folyamatos a vita, feszült hangulat? Hogy kezeljem, ha szerinte mindig neki van igaza?
2 évvel idősebb nálam.
Ugyanarra a szakra jelentkeztem, mint ő. De ő csúszott, aztán passziváltatott is, szóval most együtt vagyunk másodévesek.
Ebből is több konfliktus van, mert ha én csoporttársakkal megyek iszogatni, vagy valami egyetemi buliba, akkor vágja a pofákat, hogy hogy bírom elviselni őket, mennyire gyerekes és sznob mind.
Ha vizsgán jobb jegyet kapok, megy a beszólás, hogy nem érti, én miért kaptam 4-est, vagy 5-öst, mikor sokkal kevesebbet tanultam. Volt, hogy én átmentem, ő nem és nem szólt hozzám napokig emiatt, meg hogy akkor én se fogadjam el a hármast és uv héten tanuljak vele együtt...
Vagy most lett egy párkapcsolatom, ezzel is baja van. Miért van itt ennyit a barátom, miért hagyom, hogy kocsival fuvarozzon, 2 hónapja vagyunk együtt, miért szervezünk már közös utazást stb.
Ha visszaszólok, hogy fejezze már be a zsörtölődést, meg az irigykedést, neki áll feljebb. Hogy ő nem irigy, de egyszerűen képtelen engem megérteni.
Pedig sokszor próbálok neki segíteni, akár a sulival is. Egy tárggyal szenvedett sokat, anno is amiatt csúszott. Mondtam neki, hogy nekem megvannak a korábbi évekről a kérdések kidolgozva, 10 kérdésből 7-8 mindig azokból van válogatva. Én is azt tanultam meg pár nap alatt, 4-est kaptam. Nem, ő egész évben erre a tárgyra készült, kijegyzetelte az egész könyvet magának, nem fog ilyen-olyan jegyzetekből tanulni. 3-szor bukott, most újra felvette, de ha ebben a félévben nem csinálja meg, akkor ismét csúszik... Ha hívom bulizni, csak forgatja a szemét. Ha összehoznám valakivel, ki van akadva.
Az a baj, hogy együtt lakunk, a lakás 2 hálószobás-nappalis. Ő lakik az egyikben, én a másikban, szóval elférnénk, de ezzel a negatív hozzáállással totál tönkreteszi a hangulatot.
Most is este 10-kor benyit a szobámba, hogy anya mondja neki, hogy én utazom el holnap és hogy kedden zh-t írunk, hogy akarok így menni?! Hát mondom bőven lesz időm a kocsiban tanulni, meg ott lesz az egész hétfő is. Nem, ez nem így működik, ő már múlt hét óta tanul rá és hogy miért nem szóltam amúgyis. Annyit mondtam, hogy jó, majd meglátjuk, kinek hogy sikerül, erre megsértődött.
Fejezd már be. Nem veszed észre, hogy senki nem vesz észre?
Se vicces, se jófej nem vagy ezekkel a "beszólogatásokkal". Ennyire semmi vagy a való életben, hogy anonim módon, arc nélkül kell arcoskodnod, meg előadnod magad? Azta, micsoda egy bátor ember!
És igen, szerintem a mai világban nagyon sok embernek álom a saját, hitelmentes ingatlan (főleg Budapesten). Légy boldog, ha neked van, de gyanítom, hogy te maximum pofonokat kaptál az életben, azért vagy ennyire szánalmas és keserű.
Esetleg egy tipp: rendezzetek közös programokat. Pl. Egy közös esti iszogatás hetente. Lehet kicsit rendbehozná a kapcsolatotok. Vagy akármi közös program együtt, ahol csak ketten vagytok.
A tesódat meg zavarja az, hogy te sokkal könnyebben elérsz dolgokat az eszeddel ( erről nem tehetsz), de ezt is meg kell érteni, hogy ő sokkal többet beletesz pl. Mint te és mégis rosszabbul teljesít.
De ezt a problémát/feszültségoldásként talán a fenti tippem enyhíteni tudja.
Jaj, Istenem, annyira vicces ezt az egy hozzászólót olvasni :D
Nekem sincs testvérem, de irigy rád, sokkal szebb vagy, sikeresebb, okosabb.
Fontos hogy ne éreztesd vele hogy te több vagy. Elhiszem hogy az idegeidre megy, ő akar rivalizálni veled és nem te ő vele.
Közös programok tényleg jó hatással lennének rátok.
Mondtam neki, hogy nekem megvannak a korábbi évekről a kérdések kidolgozva, 10 kérdésből 7-8 mindig azokból van válogatva.
most kom olyan, arra vered magad, hogy jobb eredményed van, mert te csalsz, ő meg nem? Hát bájos.
És szerinted ez érdekel valakit?
Évről évre kézről kézre jár, mindig kiegészítve az adott év kérdéseivel. A tanszék sem hülye, ők is tudnak a létezéséről nagy valószínűséggel.
De ne köss már bele ilyenekbe, mert elég fap_na jellemre vall. Miért érzed, hogy bele kell szólnod abba, hogy hogyan vizsgázom, miből tanulok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!