Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A testvérem irigy rám, emiatt...

A testvérem irigy rám, emiatt folyamatos a vita, feszült hangulat? Hogy kezeljem, ha szerinte mindig neki van igaza?

Figyelt kérdés

2 évvel idősebb nálam.

Ugyanarra a szakra jelentkeztem, mint ő. De ő csúszott, aztán passziváltatott is, szóval most együtt vagyunk másodévesek.

Ebből is több konfliktus van, mert ha én csoporttársakkal megyek iszogatni, vagy valami egyetemi buliba, akkor vágja a pofákat, hogy hogy bírom elviselni őket, mennyire gyerekes és sznob mind.

Ha vizsgán jobb jegyet kapok, megy a beszólás, hogy nem érti, én miért kaptam 4-est, vagy 5-öst, mikor sokkal kevesebbet tanultam. Volt, hogy én átmentem, ő nem és nem szólt hozzám napokig emiatt, meg hogy akkor én se fogadjam el a hármast és uv héten tanuljak vele együtt...

Vagy most lett egy párkapcsolatom, ezzel is baja van. Miért van itt ennyit a barátom, miért hagyom, hogy kocsival fuvarozzon, 2 hónapja vagyunk együtt, miért szervezünk már közös utazást stb.

Ha visszaszólok, hogy fejezze már be a zsörtölődést, meg az irigykedést, neki áll feljebb. Hogy ő nem irigy, de egyszerűen képtelen engem megérteni.

Pedig sokszor próbálok neki segíteni, akár a sulival is. Egy tárggyal szenvedett sokat, anno is amiatt csúszott. Mondtam neki, hogy nekem megvannak a korábbi évekről a kérdések kidolgozva, 10 kérdésből 7-8 mindig azokból van válogatva. Én is azt tanultam meg pár nap alatt, 4-est kaptam. Nem, ő egész évben erre a tárgyra készült, kijegyzetelte az egész könyvet magának, nem fog ilyen-olyan jegyzetekből tanulni. 3-szor bukott, most újra felvette, de ha ebben a félévben nem csinálja meg, akkor ismét csúszik... Ha hívom bulizni, csak forgatja a szemét. Ha összehoznám valakivel, ki van akadva.

Az a baj, hogy együtt lakunk, a lakás 2 hálószobás-nappalis. Ő lakik az egyikben, én a másikban, szóval elférnénk, de ezzel a negatív hozzáállással totál tönkreteszi a hangulatot.

Most is este 10-kor benyit a szobámba, hogy anya mondja neki, hogy én utazom el holnap és hogy kedden zh-t írunk, hogy akarok így menni?! Hát mondom bőven lesz időm a kocsiban tanulni, meg ott lesz az egész hétfő is. Nem, ez nem így működik, ő már múlt hét óta tanul rá és hogy miért nem szóltam amúgyis. Annyit mondtam, hogy jó, majd meglátjuk, kinek hogy sikerül, erre megsértődött.

2022. márc. 17. 22:44
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
16%
Kár úgymond versengeni, az sosem hoz ki jó helyzeteket.
2022. márc. 18. 00:01
 12/39 A kérdező kommentje:
10-es, elég könnyen, hogyha olyan tárgyad nem sikerül, amire több minden épül utána.
2022. márc. 18. 00:02
 13/39 anonim ***** válasza:
12%
Persze hogy irigy rád! Itt is mind azok vagyunk! Amint meglát valaki élőben huj jujj ott is azonnal irigy lesz! 😱😑
2022. márc. 18. 00:08
 14/39 A kérdező kommentje:

Fejezd már be. Nem veszed észre, hogy senki nem vesz észre?

Se vicces, se jófej nem vagy ezekkel a "beszólogatásokkal". Ennyire semmi vagy a való életben, hogy anonim módon, arc nélkül kell arcoskodnod, meg előadnod magad? Azta, micsoda egy bátor ember!

És igen, szerintem a mai világban nagyon sok embernek álom a saját, hitelmentes ingatlan (főleg Budapesten). Légy boldog, ha neked van, de gyanítom, hogy te maximum pofonokat kaptál az életben, azért vagy ennyire szánalmas és keserű.

2022. márc. 18. 00:28
 15/39 anonim ***** válasza:
93%

Esetleg egy tipp: rendezzetek közös programokat. Pl. Egy közös esti iszogatás hetente. Lehet kicsit rendbehozná a kapcsolatotok. Vagy akármi közös program együtt, ahol csak ketten vagytok.

A tesódat meg zavarja az, hogy te sokkal könnyebben elérsz dolgokat az eszeddel ( erről nem tehetsz), de ezt is meg kell érteni, hogy ő sokkal többet beletesz pl. Mint te és mégis rosszabbul teljesít.

De ezt a problémát/feszültségoldásként talán a fenti tippem enyhíteni tudja.

2022. márc. 18. 01:11
 16/39 anonim ***** válasza:
79%

Jaj, Istenem, annyira vicces ezt az egy hozzászólót olvasni :D

Nekem sincs testvérem, de irigy rád, sokkal szebb vagy, sikeresebb, okosabb.

Fontos hogy ne éreztesd vele hogy te több vagy. Elhiszem hogy az idegeidre megy, ő akar rivalizálni veled és nem te ő vele.

Közös programok tényleg jó hatással lennének rátok.

2022. márc. 18. 06:49
 17/39 anonim ***** válasza:
14%

Mondtam neki, hogy nekem megvannak a korábbi évekről a kérdések kidolgozva, 10 kérdésből 7-8 mindig azokból van válogatva.

most kom olyan, arra vered magad, hogy jobb eredményed van, mert te csalsz, ő meg nem? Hát bájos.

2022. márc. 18. 08:04
 18/39 A kérdező kommentje:
Igazad van, sokkal jobb lenne szivatni magam feleslegesen. Miközben a kérdéssor is bőven lefedi azt a tudást, amire szükség van. Azt ne mondd, hogy te sosem tanultál más jegyzetekből egyetem alatt, mindig csak a ki tudja, hány száz oldalas tankönyveket bújtad... Miért kell kötözködni?!:D
2022. márc. 18. 08:09
 19/39 anonim ***** válasza:
26%
más jegyzete, meg előre tudni a kérdéseket egészen más kategória.
2022. márc. 18. 08:13
 20/39 A kérdező kommentje:

És szerinted ez érdekel valakit?

Évről évre kézről kézre jár, mindig kiegészítve az adott év kérdéseivel. A tanszék sem hülye, ők is tudnak a létezéséről nagy valószínűséggel.

De ne köss már bele ilyenekbe, mert elég fap_na jellemre vall. Miért érzed, hogy bele kell szólnod abba, hogy hogyan vizsgázom, miből tanulok?

2022. márc. 18. 08:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!