Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ha a húgom bulimiás (feltétele...

Ha a húgom bulimiás (feltételezés), akkor vele beszéljem meg, vagy szóljak egyből anyunak? Nagyon kínos helyzet, tanácstalan vagyok.

Figyelt kérdés
Én 18 éves lány vagyok. Az utóbbi hónapokban tűnt fel nekem, hogy a húgom (16), rengeteget eszik, és közben láthatóan fogyott. Van futópad a szobájában, olykor éjszaka is hallom, hogy fut, mellé nagyon sokat tornászik. Anyuék szerint a mozgás miatt fogyott. Amikor együtt vacsizunk, utána ő egyből a mosdóba megy. A szüleink a földszinten vannak, a mi szobáink az emeleten, van külön fürdőnk, ezért nekik nem tűnik fel a dolog. Én szoktam hallani, ahogy hány, és a szagot is éreztem már néha, mikor utána bementem. A szobájába ha átmegyek, ott is sokszor kajaszag van, tehát nem csak annyit eszik, amit látunk, hanem szerintem a zsebpénzét is kajára költi és sunyiban eszik a szobájában. Ez azóta tart amúgy, mióta barátja van. Szerintetek mit csináljak? Beszéljem meg vele a dolgot, vagy szóljak anyunak? És milyen hangnemben, milyen szavakkal kéne ezt megfogalmaznom, hogy annyira ne legyen kellemetlen?

2022. febr. 8. 08:01
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
90%
Anyudnak de csak ugy hogy " ne támadja le ", tehát valami olyan emgoldás kell, hogy ne vegye rossz néven segítséget.
2022. febr. 8. 09:59
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Elarul 😂

Neem, az nem ez a kategória

2022. febr. 8. 10:03
 13/22 anonim ***** válasza:
33%
Természetesen először vele beszélj! Ha nem használ akkor szólj csak anyukátoknak, de arra is figyelmeztesd előtte!
2022. febr. 8. 10:03
 14/22 anonim ***** válasza:
94%
8 hidd el, van olyan. Nálam pl az volt, hogy karácsonykor eltűntem 6 órára és észre se vették, szóval jah. Van ilyen.
2022. febr. 8. 10:26
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Beszélj anyuddal igen, és ne érdekeljen, ha a húgod megsértődik rád.

10 éven keresztül voltam hol anás, hol miás, és kétszer majdnem belehaltam 35 kilósan.

Ne várd meg, míg a testvéred is idáig jut.

2022. febr. 8. 10:27
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Elsőnek a húgoddal, ha nem sikerül akkor azonnal szülő!

Nagyon óvatosan, elsőnek nem is kell konkrétan a betegségre rákérdezni, hanem csak általános dolgokra, pl hogy érzi magát, milyen a lelki állapota ilyesmi...lány tesók vagytok, amolyan "csajos" lelkizésre gondolok.

Jobb ha tudod, hogy ez alapvetően egy mentális betegség.

2022. febr. 8. 11:24
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
ha a szulok nem ismerik az evesi zavarok jeleit akkor siman el tudom kepzelni hogy nem tunik fel nekik a problema. pedig ez a rengeteg eves, hanyas, tulzasba vitt testedzes tipikus jelek. orvosi segitsegre lesz szukseg, pszichologus minimum
2022. febr. 8. 11:32
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Először a húgoddal beszélj, ha nem lehet hatni rá, a szüleiddel is. Ez nem játék, a legkisebb baja hogy a fogai tönkre fognak menni: ebbe bele lehet halni, szívproblémákat, perforált nyelőcsövet okozhat, szörnyű, fájdalmas halála lehet mindössze azért hogy ész nélkül akar fogyni.
2022. febr. 8. 11:33
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

"A bulimia testi szövődményei:

Az extrém mértékű hánytatás következtében gyomorrepedés és nyelőcsővérzés alakulhat ki. Szintén a hánytatás következtében a gyomorból a szájba bejutó gyomorsav lemarja a fogzománcot, a fogak elvékonyodnak, szuvasodnak. A hánytatás sokkal súlyosabb következménye azonban az elektrolitháztartás felborulása miatt kialakuló szívritmuszavar. A diétázás/koplalás illetve túlzásba vitt hashajtóhasználat következtében felléphet a kiszáradás veszélye is."

2022. febr. 8. 11:37
 20/22 anonim ***** válasza:
82%

Márpedig sokszor jobban hat egy fiatalra egy másik, mint a szülő. Mert a másik fiatal egyenrangúként tudja kezelni és komolyan veszi, őszintén beszélget vele, míg rengeteg szülő csak felülről papol, bagatellizál, és annyit tud mondani, hogy "hülyeséget gondolsz, hagyd abba, mert azt mondtam", meg büntetéssel dobálózik.

Persze egy betegséget nem szabad elhallgatni a szülők előtt. De szerintem a tesóddal kezdd, mondd meg neki hogy észrevetted, kérdezd meg miért csinálja, beszélgess vele róla, fejezd ki hogy aggódsz érte, mert ez káros és veszélyes. És mondd meg, hogy ha ő nem, akkor te el fogod mondani a szüleiteknek, mert muszáj, komoly dolog, és ebben nem lehetsz cinkos. Nem később mondod el, nem akkor ha nem hagyja abba, nem a jövő héten, hanem holnap.

2022. febr. 8. 11:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!