Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mi a vélemènyed a felnőtt...

Mi a vélemènyed a felnőtt testvérek közti rivalizálásról. Lehet kezelni valahogy?

Figyelt kérdés
Én vagyok az idősebb és a testvérem azt mondja, és érezteti velem, hogy én elloptam tőle minden “elsőt”. Most vagyok terhes és tudom, hogy én is érzékenyebb vagyok, de annyira megvisel. Mit tehetek?

#féltékenység #rivalizálás #Testvér irígység
2021. dec. 5. 22:17
1 2 3
 11/21 anonymousreview60 ***** válasza:
56%

Mit jelent az, hogy nem volt szép gyerekkora? Ne titkolózz!

Miért te is neveled?

Miért te főzöl rá és nem ő magára vagy az anyátok?

Mennyi a korotok?

Csak a lényeg maradt ki a kérdésből. Troll vagy?

2021. dec. 6. 12:50
 12/21 A kérdező kommentje:
Nem vagyok troll, csak nagyon hosszú történet és bonyolult. Én 31 éves vagyok ő pedig 19. Szomszédok vagyunk. Ő apával él. Én meg a férjemmel. De én szoktam főzni. Mert gyerek volt és nem tudott főzni mikor apához került. Apa se tud főzni. És ez így maradt hogy én főzök rájuk. Azóta meg hiába mondom neki, hogy ő már felnőtt, gondoskodnia kell magáról …lusta. Munkát kellene keresnie vagy tanulnia míg mi úgymond eltartjuk. Ezért fájnak ezek a mondatok, hogy én beelőztem mikor nem is egy korosztály vagyunk. Nem értem.
2021. dec. 6. 13:45
 13/21 anonymousreview60 ***** válasza:
75%

"csak nagyon hosszú történet és bonyolult" Ezért van a kérdés kifejtése.

Teljesen más életszakaszban vagytok. Az, hogy mindenben megelőzted, így teljesen természetes. A rád való haragja inkább annak a kivetítése lehet, hogy ő nem kapott annyit a boldog családtól, mint te. Mi miatt él apátokkal? Hol az anyátok? Ha meghalt, mikor?

Ezek mind lénydolgok, amiket elhallgattál. Így nem lehet megalapozott véleményt adni.

Szóval fejtsd ki a dolgot!

2021. dec. 6. 14:10
 14/21 A kérdező kommentje:
5 évvel ezelőtt került apához a húgom, anyától el akart jönni. Akkor kezdte a gimnáziumot. Apa meg sokat dolgozik, így én jártam a szülői értekezleteire, én főzök rá én vettem át úgymond az “anyai” szerepeket.
2021. dec. 6. 14:18
 15/21 A kérdező kommentje:
Azért nem volt szép gyerekkora mert mostohaapa nevelte. Ahova született egy közös gyermek. Másodikként volt kezelve. Eljött apához. Itt ő úgy volt nevelve, hogy a legkisebb, mindent megkapott, megkap a mai napig. Apa imádja. Mégis ez sem elég.
2021. dec. 6. 14:24
 16/21 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

Te elkerülhetetlenül megelözted időrendben mindenben. Utána a vérszerinti anyja lesz@rta. Az apja - már káros mértékben - elkényezteti, de ez a kiesett anyai gondoskodás miatti fájdalmát nem enyhíti. Van egy anyja - te -, aki gondoskodik róla, és ő most ezzel az anyával perlekedi le, amit az igazival nem tud vagy mer stb.

Pszichológus kell.

2021. dec. 6. 15:10
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Ahhoz képest, hogy anyja helyett anyja lettél, elég nagyszájú és hálátlan. Erre meg ő irigy mert te tettél azért, hogy legyen valamid. Poénos.
2021. dec. 6. 15:13
 18/21 A kérdező kommentje:

Akkor nem csak testvér féltékenység, de még “anya-lánya” harcot is folytatunk. Ez eddig nem is tudatosult bennem. Köszönöm!

Viszont azokat kihasználja, hogy anyjaként gondoskodom, de nála az aduász, mikor kérek valamit, hogy “nem vagy az anyám.”

2021. dec. 6. 15:19
 19/21 A kérdező kommentje:
És a nagy kéréseim azok, hogy tanuljon, vagy dolgozzon, meg ha megszületik a baba főzzön magára. Nem tudom mire lesz időm.
2021. dec. 6. 15:30
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, szerintem menjteke el családterápiára, komolyan mondom.
2021. dec. 9. 10:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!