Párom húga pénzt akar tőle?
"Csak páromat nagyon feldühítette ez,"
Szerintem téged jobban idegesít a dolog, legalábbis az irasodból az jön le, mintha irigy lenné,vagy attól félnel, hogy neked kevesebb jut. Egyébként nem kötelező támogatnia a húgát. Bár az is lehet, hogy nem rendszeresen várná el a segítséget, csak ha megszorul. Azért az a pénz, nem túl sok ha bele gondolunk, hogy a ház rezsijét, a kozosoltseget, bérletet, kaját stb. ebből kell kigazdalkodnia. Lehet inkább arról van szó, hogy amikor hónap végén megszorul jól esne neki ha a tesója kisegitené néha kajával, vagy érdekelné őt, hogy van a húga. Azért elég fiatal és szinte magára maradt hiszen az anyja meghalt a tesója eltavolodott tőle az apja egy kis pénzzel leszereli. A jövő hozhat meg olyan helyzetet amikor a párod szorul majd rá a huga segítségére, szerintem a testvéreknek tamogotniuk kell egymást lehetőségeik szerint, hiszen nem tudhatjuk mit hoz a jövő és a mai világban kitől varhatnal segítséget, ha nem a testvéredtol.
Anyukájuk halála után a házból egyformán részesültek.
Na törődj azzal, hogy miből újította föl. Ti hitelt vettetek föl a felújításra, mert bizonyára nagyobb volt az igényetek. Ezek összehasonlításával se törődj.
Apa bizonyára azért ad a lányának pénzt, mert még tanul (igaz, dolgozhatna is mellette, de nem biztos, hogy van erre ideje. Attól függ, mit tanul). Szerintem sem kellene hogy a párod támogassa őt, viszont én nagyon igyekeznék a súrlódást kiküszöbölni a testvéremmel. Valakinek el kellene kezdeni...
#15 engem annyiból dühít, hogy nem tartom jogosnak, ha így van, mert páromnak nincs annyi pénze, hogy őt is istápolja. Nekem nem kell a pénze. Párom meg nagyon kiakadt ezután, tehát szerintem sok minden van ebben, ha ennyire felhúzta magát rajta. Amúgy abban igazad van, hogy megkéne beszélniük, mert lehet csak egy kis kisegítés kellene néha, az más tál tészta. Én mondtam is páromnak, hogy beszéljen vele, de egyenlőre nem akar.
#16 valamit nagyon félreértettél, mert a párom hitelre vett egy alapszintű lakást, nagyon sok minden úgy van benne, ahogy megépült a 70-es években, még semmit se újítottunk fel, pont hogy a húgának voltak a körülményeihez képest óriási igényei.
És szerintem egyébként itt a hiba a gépezetben, hogy a kiscsajnak óriási igényei vannak, és nincs megelégedve soha semmivel. Neki nem elég hogy saját felújított lakása van, meg havi fix pénz innen-onnan, plusz ajándékok a pasijától meg annak családjától, és még a gyárba se kell bemennie, hanem tanulhat egy jó egyetemen..neki ez mind nem elég. Ez itt a baj szerintem, hogy elégedetlen, nem látja, hogy a körülményei ellenére milyen relatíve jó helyzetben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!