Hogyan állítsam le?
Pontosan azért csinálja ezeket meg, mert engeded neki. Az, hogy félsz h megsértődik, ezért inkább nem is szólsz vagy teszel ellene, azt megengedésnek hívják.
Meg kell beszélnetek vele, hárman.
Ha konfliktuskerülő vagy és úgy könnyebb, akkor messengeren is leírhatod a gondolataidat. De a lényeg h el legyen mondva neki. Felnőtt.
Nem tudod úgy, hogy ne "sértődjön meg". Neki ez a fegyvere. Passzív agresszív, elég mérgező. Ha tutujgatod, nehogy megsértődjön, azzal támogatód ezt a magatartást.
Felnőtt emberek vagytok. Húzd meg a határokat, ez a te dolgod. Az övé meg, hogy feldolgozza. Azt te nem tudod helyette.
Nem kell megvárni amíg csinálja, de ha akarod, várd ki, és amikor ilyet csinál, határozottan odaállsz, megmondod, hogy most nem engeded be, legközelebb szóljon ha jön/ ne nyúlj be a hűtőnkbe, mert ez tiszteletlenség. Ha meg elkódolja a tvt, közlöd, hogy ezt nem ő dönti el, és jobb ha most haza megy.
Beszéltünk ma vele. Jött nemrég joint papírra pénzt kérni, felhívtuk a lakásba majd megmondtuk neki, hogy akkor jöhet csak ha tud normális emberként viselkedni,tiszteletben tartja a normákat, és azt is hogy jöjjön ritkábban, mert nekünk is van magánéletünk. Elvileg megértette, de csak látszatból mondta valószínű, nevetett ugyan úgy ahogy szokott, lehet nem érzi a súlyát, nem baj, ha legközelebb is ilyen lesz többet nem jön.
Köszi a válaszokat
Félsz, hogy megsértődik... és akkor mi van, ha megsértődik?!
Én nem vacakolnék az önérzetével, mert ő sincs tekintettel rátok.
Megmondanám neki, hogy figyelj, öcsi! Elegünk van abból, hogy nem tudsz viselkedni, visszaélsz a vendégszeretetünkkel és a testvéri szeretetemmel. Ide többet nem jöhetsz, engem majd akkor keress, ha megtanultál tisztelni engem is és a barátnőmet is, és bocsánatot kértél az eddigi bunkóságaidért.
Akkor majd találkozunk valahol, de elárulom, hogy ezzel a viselkedéssel normális emberek nem sokáig tűrnek meg maguk mellett. Gratulálok, sikerült elüldöznöd azt, aki a legközelebb állt hozzád, de nem sok ilyen ember van az életben. Talán majd egyszer belátod.
Szóval valami ilyesmi kellene, és nem lenne többé szabad beengedni. Ha van kulcsa a lakáshoz, akkor zárat kell cserélni.
Bocs, a nyitómondaon kicsit elsiklottam: "téged nem annyira zavar, de a barátnődet már nagyon"
Lehet, hogy te megszoktad a stílusát, vagy ebben nőttél fel, de normáliséknál ez nem divat.
Én odafigyelnék a barátnőmre, mert az öcséd miatt fogtok szétmenni, aztán majd az öcséd költözik hozzád, és leshetsz, hogy totál lehúz, minden kereseted ellopja, stb.
Szóval választanod kell barátnőd, vagy drogos öcsi. Majd ha kitisztul, és tanul egy kis tiszteletet, becsületet, akkor az más, de addig... Jobban jársz, ha a tisztességes barátnődet választod.
Na, szuper vagy, hogy megleptétek!:)
Sokszor az első lépés tűnik a legnehezebbnek, de a következetesség, a szabályok betartása a nehezebb, sok sikert ahhoz is:)
Hozzánk biztosan nem járkálna be egy takony drogos hülye, főleg ha pofátlan és még konkrétan meg is lop.
Nem tudom, téged ez hogy nem zavar, de legalább a barátnődre lehetnél tekintettel és miatta rászólhatnál.
Egyébként meg mit érdekel, ha megsértődik? Szerinted őt mennyire érdekli a ti érzéseitek? Semennyire. Így is kell hozzáállni ezentúl.
Drogosnak nem szabad pénzt adni. Főleg ha bunkó.
Szabályokat kell felállítani, és nyugodtan ott lehet a barátnőd is, hiszen rá is tartozik, mert a közös otthonotokba engeditek be, ha beengeditek. Talán így nyomatékosabb, hogy komolyan gondoljátok.
Ha az van, hogy na gyere fel a jövő héten, és majd meglátjuk, az semmit nem ér. Én egy jó ideig magamhoz nem engedném fel, találkozzatok egy gyrososnál, vagy akárhol. Az elvesztett bizalmat ki kell érdemelni. Majd ha a barátnődtől és tőled is bocsánatot kér, és látható, hogy komolyan is gondolja, akkor lehet gondolkodni a nyitáson, de miért olyan sürgős, hogy nálatok találkozzatok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!