Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan tudom megváltoztatni...

Hogyan tudom megváltoztatni az öcsémet?

Figyelt kérdés

Kiskirálynak képzeli magát itthon. Velem meg anyámmal úgy beszél mint a kutyákkal, azt hiszi azt csinál amit akar. Egyedül apám előtt húzza meg magát (már amennyire) mert tudja hogy vele nem érdemes kekeckedni. A tanároknak visszapofázik, mindenkivel tiszteletlen. A rohadt fosnite miatt meg tiszta idegbeteg. Ha megölik abban a tetvedék játékban akkor tiszta idegbeteg lesz és vagdalózik. Nem lehet olyankor hozzászólni mert őnagysága ideges a kva játék miatt. Lehet vele valamit kezdeni? 14 éves.

16f

2021. nov. 18. 20:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
29%

Se jogod se tisztséged, hogy te neveld.

Majd a szülei úgy nevelik ahogy akarják.

2021. nov. 18. 20:34
 2/12 anonim ***** válasza:
72%

Te hogyan tudnád? Sehogy. Nem neked kell nevelned. Ha annyira sokat pofázik bent, a tanárnak kéne felhívnia vagy behívnia (inkább) a szülőt, és a gyerek jelenlétében elbeszélgetni. Utólag is röhögnék, ha kapnék egy beírást, mert az olyan, mint a fing gőzfürdőben. A személyes beszélgetés a szülővel szerintem azért jobb, mert bár a gyerek tuti nem látja be, hogy mekkora parasztként viselkedik, égőnek fogja érezni a szituációt, de ami a legfontosabb, hogy ezzel a szülő kap egy képet a tanártól saját magáról, miszerint valamit nagyon elszúrt. A gyerek benti viselkedése tudja égetni a szülőt, arra úgy hiszem, a legtöbb szülő már szól. Nem vagyok a verés híve, azonban egy-két atyai és anyai pofontól nem zuhan depresszióba. Merthogy, bármennyire imád engem apám, ha úgy beszéltem volna vele egyszer is, mint ahogy egy kutyával sem beszélnék, olyan pofont ad, hogy fal adja a másikat, nézzek már magamba, hogy a tiszteletről ne is beszéljünk. Erre a viselkedésre nem mentség a kamaszkor. Voltam türelmetlen, sokszor, kisebb tiszteletlenségek, hogy az is zavaró, ha apám levegőt vesz, de a leírásban elképzelhető tiszteletlenség a legidegesebb időben sem szakadt fel vagy akadt a torkomon.

Mellesleg anyukád és apukád is megérnek egy misét. Ha tényleg olyan rondán beszél vele, apád már csak ezért is leteremthetné.

2021. nov. 18. 20:41
 3/12 anonim ***** válasza:
92%

Én egyszer megmondanám neki, hogy figyelj, öcsi, a kibaszosdi az tárasjáték. Ha te nem figyelsz oda másokra, akkor ne várd el, hogy mások odafigyeljenek rád, ha de kicseszel másokkal, ne csodálkozz, hogy mások is kicseszenk veled.

És pl. amikor vagdalkozik a játék miatt, akkor lefognám addig, amíg azt nem mondja, hogy már megnyugodott, vagy berángatnám a fürdőszobába, egy kis hideg víz jót tesz az idegeinek. Néhány alkalom, és helyre kerül az egoja. Persze erről a szülőkkel is kell előbb beszélni, nehogy még a végén téged vegyenek elő, mint bántalmazót. Ha viszont normálisan elmondod, hogy ez így nem mehet tovább, akkor lehet, hogy ők is szembenéznek vele. Most van az utolsó pillanat, amikor még meg lehet fogni, később már nem, és egyre súlyosabb gondok lesznek. Kell nektek, hogy börtönben kössön ki?

2021. nov. 18. 20:41
 4/12 anonim ***** válasza:
62%
Illetve (2-es vagyok), másik opció, hogy se te, se a tanárok, se a szüleid semmit nem tesztek, aztán idővel az úrfi az élettől megtanulja, hogyan ne viselkedjen. Aztán vagy marad ilyen, és így hal meg évtizedek múlva, vagy hurrá, megvilágosodott. Csak ne legyen túl késő, mert szülői szeretet ide vagy oda, rendesen leépítheti a kapcsolatát velük- és másokkal, mert ez nem tolerálható és nem is menő, max az éretlen, meg nem értett kisgyerekek körében.
2021. nov. 18. 20:43
 5/12 anonim ***** válasza:
90%
Az én öcsém is hasonló. Plusz, tiltva vagyok nàla közösségi oldalon, és ha meglát, úgy csinàl, mintha nem léteznék. Ha megtaláltad a helyes módszert, kérlek, oszd meg velem is, köszi.
2021. nov. 18. 20:47
 6/12 anonim ***** válasza:
70%
Atyai pofon. A leirtakbol azthittem 8 éves lesz...
2021. nov. 18. 21:20
 7/12 anonim ***** válasza:
71%
Szüleitek dolga lenne a nevelés.
2021. nov. 18. 23:01
 8/12 anonim ***** válasza:
68%
De egyébként gúnyolhatod is... Pl, öcsisajt, most már megint tudják a harmadikon is, elbénáztad a játékot. Arról vajon mikor értesülnek, hogy kaptál egy ötöst nyelvtanból?
2021. nov. 18. 23:24
 9/12 anonim ***** válasza:
79%

Nem leszek népszerű ezzel a válasszal, de pofozd fel izomból legközelebb amikor ordibál veled.

Mindjárt jönnek az erőszak nem megoldásos kommentek:D Na nekik üzenem, hogyha a gyerek nem változik meg, soooookkkkkaaaaalll rosszabbakat fog kapni mint egy pofon, inkább most térjen észhez. Nem vagyok öreg, de már nekem is néha hánynom kell a legfiatalabb generációtól...

2021. nov. 19. 08:17
 10/12 anonim ***** válasza:
79%
Ha anyád nem neveli meg, neveld meg te. Dehogy nincs közöd hozzá !
2021. nov. 19. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!