Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan mondjam meg neki?

Hogyan mondjam meg neki?

Figyelt kérdés

Próbálom röviden elmagyarázni

Szóval tegnap este kölcsönadtam a testvéremnek a telefon töltőt, mert az övé elromlott. Ma lemerülőben van a telefonom, ezért írtam neki messengeren, hogy nem baj, ha vissza veszem a töltőt, azt mondta, hogy semmi baj.

Viszont amikor bementem a szobájába, nem figyeltem a lábam elé, és véletlenül ráléptem telibe a vezetéknélküli fülesére. Szerintem eltört, de nem biztos, de tutira ki fog akadni, ha megtudja, mert 4 hónapig gyüjtött rá.

Kb 6 fele fog hazaérni, addig is van valami ötletetek, hogyan mondjam el úgy, hogy ne haragudjon meg?

Én 17f ő pedig 14l, ha ez számit valamit is.

2021. nov. 18. 14:46
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
95%
Mondd el neki, és hogy azonnal megrendeled neki ugyanazt a típust, ha eltörted. Vagy egy másik fajtát, de ő választhatja ki.
2021. nov. 18. 14:48
 2/17 anonim ***** válasza:
36%
Igazából előszöris nem kellett volna olyan helyen hagyni, ahol rá lehet lépni. Főleg ha airpods, és gyűjtött rá, saját pénzéből nem becsüli annyira, hogy ne a földön hagyja, akkor duplán kellemetlen neki. Amúgymeg ha csak nem vagy 200 kiló, szerintem nem okoztál javíthatatlan kárt.
2021. nov. 18. 14:55
 3/17 A kérdező kommentje:

Nem vagyok 200kg, csak kb 80kg

Egyébként ott volt az asztal közelében, biztos lelökte véletlenül, mert tényleg rendet tart a szobájában...

2021. nov. 18. 14:59
 4/17 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem mondd meg neki, hogy mi volt, kérd meg, hogy próbálja ki, nem esett-e baja. Lehet, hogy semmi nem történt. Esetleg te nem tudod kipróbálni a saját telefonodra csatlakoztatva? Ha működik, és nem látszik rajta semmi, akkor ne is szólj. Ha nem működik, akkor meg lehet venni egy ugyanolyat, vagy olyat, amit ő választ, de ha értékesebbet választ, akkor a (legolcsóbb árhoz képesti) különbözetet neki kell állnia. Ill. ha te meg tudod olcsón venni szállítási költség nélkül, ő meg olyat választ, ahol ez nem megoldható, akkor azt is neki kell állni.
2021. nov. 18. 15:18
 5/17 anonim ***** válasza:
89%
Mondjuk elobb nezd meg, hogy egyaltalan eltort, kart okoztal - e benne, mielott kiirod a kerdrest..
2021. nov. 18. 15:19
 6/17 anonim ***** válasza:
21%
Tedd olyan helyre ahol ő is összetörhette. Mittomén a szobaajtóhoz és amikor rányitja akkor reccs. Mindjárt nem te leszel a hibás.
2021. nov. 18. 15:33
 7/17 anonim ***** válasza:
79%

Őszintén. Visszavittem a töltőt, ráléptem a földön hagyott fülesre, bocsánat.

Legalább annyira hibás, mint te, nem kérhet(ne) számon a saját hülyeségéért.

2021. nov. 18. 15:38
 8/17 A kérdező kommentje:

#6 Kössz a briliáns ötletet...

#5 nekem még sosem volt vezetéknélküli(nem is kell), nem is nagyon értek hozzá, külsőleg semmi baja a dobozának, akkor gondolom magának a fülhallgatónak sincs semmi baja.

2021. nov. 18. 15:40
 9/17 anonim ***** válasza:
11%

Szerintem sincs semmi baja. Csak azért, hogy fedezd magad, ne tedd már tönkre a cuccát az ajtós dologgal! Eddig azt hittük, hogy van benned gerinc, de most már... ez gusztustalan. Te mit szeretnél hasonló helyzetben?

A mobilodhoz nem tudod csatlakoztatni, hogy kipróbáld?

Esetleg talán azt kéne kérdezni a gyakorin, hogy hogy tudod csatlakoztatni, (hogy kipróbáld) Jó eséllyel semmi baja, és a lelkiismeretfurdalást is megúsznád.

2021. nov. 18. 16:27
 10/17 anonim ***** válasza:
80%
Ha valami baja lett, akkor van szakszervíz, max közösen fizetitek a javítast, mert ő az útban hagyta, te meg nem néztél szét és eltapostad.
2021. nov. 18. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!