Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit kéne ebben a helyzetben...

Mit kéne ebben a helyzetben tenni ?

Figyelt kérdés
én 17 éves vagyok és van egy 13 éves húgom, egyik nap beszélgetem vele és már nem tudom hogy jött közbe de mondta, hogy szégyenli a testét és kérdeztem tőle hogy miért azt mondta nem tudja valahogy úgy érzi hogy fura a teste, és nem mer senki előtt öltözni(pl. anyukája ) ! mit kéne tenni ilyenkor ?! de lehet hogy ez az egész most hülyeség de nagyon megilyedtünk.
2021. okt. 17. 15:12
 1/7 anonim válasza:
97%
Nem ő az egyetlen aki nem mer az anyja előtt öltözködni, főleg hogy "csak" 13 éves. Nincs ezzel semmi baj szerintem
2021. okt. 17. 15:17
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az ő anyukája nem a te anyukád?
2021. okt. 17. 15:27
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb 13 éves lánygyermek furának tartja a saját testét. Vagy azért, mert már nagyon nőies, vagy azért, mert a korabeliek nőiesebbek, vagy mert vékonyabb, vagy mert teltebb a többieknél. Ez a kamaszkor lányoknál, én is túlestem rajta.
2021. okt. 17. 15:29
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Miért kell megijedni, kamasz?!

Ha segíteni akarod, akkor azt kell erősíteni benne, hogy nincs miért szégyellnie magát, senki sem tökéletes. Az teljesen normális, ha kialakul a szemérem érzés, és nem akar mások előtt levetkőzni. Az ő teste, az ő döntése!

2021. okt. 17. 15:50
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
13 évesen én is így éreztem. Még a nővérem előtt nem öltöztem át, mert szégyeltem a testemet. Minden tinédzser lány így érezz, de ez változni fog. Ez egy normális folyamat.
2021. okt. 17. 16:34
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ohh, ezek az évek nehezek, de majd rájön, hogy nem kell túlparázni! :) Mi elkezdtünk úszás előtt bujkálni az öltözőben egymás elől. A zuhanyzókban, wc-ben öltöztünk felváltva. Ilyenkor ugyanis megjelenik a szőr. És sajnos nagyon sok tud nőni!! És hát akinek sok vagy nincs arra megy a mutogatás olyanoktól, akikkel később egy légtérben sem maradnál meg mert olyan sötétek, de ott kénytelen vagy.. féloldalasan nő a cici, a hirtelen növéstől csíkos a bőr.. neked milyen fehérneműd van, miért nem ilyet hordasz..

A másik, hogy anyuka mit csinál? Lesoványozza, lekövérezi, álljál már rendesen (holott lehet sculiosis miatt áll úgy), jó neked az a bugyi is, minek még melltaró..

Természetes, hogy nem mer csak úgy vetkőzni, mikor hirtelen ennyi elvárással és előítélettel vannak felé. Pont, hogy anyuka tudna neki segíteni, de az meg ciki vagy sajnos nincs rá felkészülve..

Már azzal is segítesz, ha mondod, neki hogy szép.

Változik a teste, vígasztalja az, hogy a végén csinibb és formásabb lesz! A szőrt lehet igazítani, a fehérneműből lehet újat venni.. nem kell ahhoz a szülő sem, ha prűd! :)

Remélem a menstruációra felkészült, ne legyen meglepődve, ha az is beindul! :)

2021. okt. 17. 17:27
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Kamaszodik, változik a teste is közben.
2021. okt. 17. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!