Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nővérem nem képes elfogadni...

Nővérem nem képes elfogadni hogy barátom van, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Nehéz kiírnom ezt a kérdést, mert nővéremmel alapból jó kapcsolatom van, és sokmindent köszönhetek neki, de ha szóbakerül a barátom, vagy ha megemlítem neki hogy találkozok vele már elég észrevehetően megsértődik, és így már folyton gyomorgörcsöm van ha már szóba kell hoznom. Egyszer próbáltam vele beszélni erről, de csak annyit tudtam meg hogy nem személyesen a barátommal van baja, amit eddig is tudtam, mert exemnél is ugyanezt csinálta. Sajnos nem is tudunk gyakran találkozni, általában csak hétvégén, és nem is mindegyiken, hiszen közbejöhetnek dolgok, és ez nagyon kevés találkozás egy kapcsolatban alapból. Ezt nem képes megérteni. Ha olyan helyzetben lennénk biztos gyakrabban találkoznánk, de már ezt is nehezen viseli. 20 éves vagyok, még otthon lakok, ahogy a 33 éves nővérem is. (Egyébként exemmel 5 hónapig voltunk együtt, párommal már kicsivel több mint 2 éve) próbálok neki a lehető legtöbb dologban segíteni, gyakran beszélgetni vele, de ha ez szóbakerül egy csapásra megváltozik a viselkedése. Kérlek a negatív hozzászólásokat mellőzétek, alapból rosszul esik az egész. A válaszokat előre is köszönöm.

2021. jún. 17. 17:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
92%
Én nem fogok úgy tenni, mintha szent lennék, a nővéred helyében engem is baromira frusztrálna a dolog, sőt, most 21 évesen is frusztrál és elszomorít, hogy nincs senkim, de minden erőmmel igyekszem elnyomni ezt az érzést, hogy ne vetítsem ki másokra.
2021. jún. 17. 18:52
 12/20 anonim ***** válasza:
98%
Nyugodtan konfrontálódjál vele: mondd el, hogy ez neked rosszul esik, és ne okozzon neked kellemetlen perceket. Ne tegyen megjegyzést a kapcsolatotokra. Ez egy jogos elvárás. Ha meg nem képes rá, hát akkor mosolyszünet, akkor önző és téged nem szeret, ehhez neked nem kell jó képet vágnod.
2021. jún. 17. 19:59
 13/20 anonim ***** válasza:
91%
nem bírja elviselni, hogy nincs senkije, míg a 13 évvel fiatalabb tesójának igen.
2021. jún. 17. 21:16
 14/20 anonim ***** válasza:
90%
Féltékeny. 30 fölött van és egy rendes kapcsolata sem volt, míg a 20 éves tesónak már 2 éve van párja. Te semmit nem tudsz csinálni, amíg nem lesz komolyabb kapcsolata, téged fog mérgezni. Lehet, hogy nem akar neked rosszat, csak nem tudja elnyomni magában a féltékenységet, ami azért valamilyen szinten érthető is.
2021. jún. 17. 21:34
 15/20 anonim ***** válasza:
86%
Irigykedik.
2021. jún. 17. 22:10
 16/20 anonim ***** válasza:
54%
Nem lehet hogy esetleg őt érte valami trauma a kapcsolatai során (durva szakítás, erőszak, valami megalázó helyzet) és ettől félt téged, csak hülyén fejezi ki? Nem meri konkrétan kimondani? 33 évesen csak úgy nem mondanak le a nők a pasikról és párkapcsolat lehetőségéről, hacsak nincs valami a háttérben.
2021. jún. 17. 23:45
 17/20 anonim ***** válasza:
72%
Dehogynem. Főleg ha nem kellenek senkinek...
2021. jún. 18. 00:21
 18/20 anonim ***** válasza:
67%

lehet,hogy beszéld meg vele,hogy tegye túl magát az esetleges irigységen, ha erről van szó, ne próbálja meg a te jókedved szegni. És hogy pl ne téged hibáztasson, hogy őneki sajnos nem jött még össze egy hosszútávú párkapcsolat, de még bármikor összejöhet, akivel majd igazán szeretni fogják egymást, és nem lesz sérelem; és boldogok lesznek majd ők is. Szóval tehát ne búslakodjon. Te pl mondhatod, ha szeretnél, h tudnál neki támaszt biztosítani,ha valami nem jó, de ne használjon pl lábtörlőnek az ő nem összejött dolgai miatt.

Remélem, mindent jól írtam,nem most olvastam el a kérdést; puszi mindenkinek !!

Ja és amúgy lehetséges, hogy megmutathatnád tesódnak ezt a kérdést, hogy tehát ne téged bántson, ha neki nem jött össze esetlegesen - hangsúlyozom: egyelőre- a boldog élet.

2021. jún. 18. 00:53
 19/20 anonim ***** válasza:
73%

Megértem, hogy neki miért nincsen senkije.

Irigy embert minden értelmes messze elkerül.

2021. jún. 18. 10:49
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudhatjuk ennyiből. Meg kell beszélni vele. Neki kell kiderítenie ezt magában.
2021. júl. 4. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!