Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tegyek anyaként (testvérha...

Mit tegyek anyaként (testvérharc, ideológiai-politikai alapon)?

Figyelt kérdés

Két fiam van, 16 és 19 évesek. Egy évvel ezelőtt a kisebbik bejelentette, hogy homoszexuális.

Nehéz volt az egész családnak, mivel keresztényként neveltük őket, de végül a érjem és én is arra jutottunk, hogy a gyerek boldogsága fontosabb, mint a mi elveink.

Viszont a nagyobb fiunk teljesen kibukott, azt mondta, ő nem fog egy fedél alatt élni egy homoszexuálissal, el is költözött. Azóta egyre jobban beleássa magát a szélsőjobboldali politikai aktivizmusba, azt mondta, mindent el fog követni, hogy az LMBTQ-emberekről még csak beszélni se lehessen nyilvánosan.

A kisebb össze van törve, mert korábban nagyon jó testvérek voltak, a nagyobb tombol már egy éve.

Nem bírom.

Van itt még épeszű megoldás?

2021. jún. 8. 21:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
20%

Pedig a kitagadásnak pont az a lényege, hogy már nem lenne a gyereked, és akkor ki sem tagadtad, mivel már idegen.

2021. jún. 10. 12:05
 12/18 anonim ***** válasza:
86%
Semmit, aki hülye, az is marad...
2021. jún. 10. 15:39
 13/18 anonim válasza:
88%

Én ugyan így jártam. A féltestvérem szélsőjobbos, és meleg vagyok. Ő ezt nem bírta elviselni. Utoljára 1999-ben hallottam felőle. Apám első házasságából van. Ő sem bírta elviselni,hogy meleg vagyok. Mivel a szüleim elváltak, utoljára 2015-ben hallottam az apám felől. Azóta róla sem tudok semmit.Valójában már 2005-ben megszakítottam volna vele minden kapcsolatot, csak a szüleim 10 évig pereskedtek a lakáson.

Van egy nővérem is. Ő is a féltestvérem, vagyis a bátyám édestestvére. Neki nincs baja a melegekkel, de a bátyja fontosabb számára. Felőle 2002-ben hallottam utoljára.

2021. jún. 12. 00:54
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
na de féltestvér az kvázi idegen
2021. jún. 12. 08:27
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Kedved 14! Lehet neked igen, de nagyon sok ember a féltestvérével úgy van mintha édestestvérek lennének ! Nekem is fel testvérem van baratnomnek is csak feltesoi vannak raadasul 5 és olyanok mint az edestestverek
2021. jún. 12. 09:29
 16/18 anonim ***** válasza:
Hát be kéne látnia, hogy vannak fontosabb dolgok is, mint ilyen dolgok miatt ítélkezni. Attól hogy valaki meleg, még simán lehet egy remek ember. És egy hetero is lehet egy ocsmány jellem. Az idősebbik fiút sem kéne feltétlenül leírni ennyire persze, mert neki sem egyszerű ez. Vannak elvei, amik ha lehet nem feltétlenül jók és igazságosak így a testvérével szemben, de azért el kell fogadni a véleményét. Érdemes lehet megértetni vele, hogy attól még a kapcsolatuk nem lett semmis, ugyanis eddig is voltak biztosan szép emlékeik együtt. El kéne fogadnia az embereket olyannak, amilyenek. Tudom, hogy ez nehéz, mert mindannyian küzdünk ezekkel az előítéletekkel nap mint nap. De nagyon jó volna ezeket félretenni.
2021. júl. 5. 11:46
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
nem, nem volt jó testvére. a testvérek tűzön-vizen kitartanak egymés mellett
2021. júl. 5. 12:21
 18/18 anonim ***** válasza:
17-es, sajna ez nincs mindig így. Persze a legtöbb helyen így van. Ha kezdetben nem is úgy volt, de idővel az ellentétek elsimítódnak, felülemelkednek ezeken. De nem mindig. Attól függ, hogy éppen az adott családban hogyan definiálták a testvéri szeretetet, illetve magát a családot. Van, ahol messze nem szoros a kapcsolat a családtagok között, és simán átb@sszák egymást, ahol tudják.
2021. júl. 6. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!