Beleszerettem az unokatesómba. Mit tegyek? Bűn ez?
Ez egy teljesen természetes dolog, hiszen a génjeink saját magukat akarják leginkább szaporítani. Tehát egyik oldalról minél közelebbi rokonnal való szex a kívánatos, másik oldalról viszont minél közelebbi a rokon, annál nagyobb a hátrányos/életképtelen utódnak az esélye. Ez a két nyomás egyébként a harmadunokatesóknál egyenlítődik ki, és olvastam valami genetikusról aki kikutatta ezt és tényleg: a leggyakoribb hogy házasság harmadunokatesók között történik. (emlékeztetőül:
tesó/féltesó: közös szülő,
unokatesó: közös nagyszülő
másodunokatesó: közös dédszülő,
harmad: közös ükszülő)
Lehet pont ezért van az hogy harmadunokatesókat nem is szokás számon tartani, nehogy úgy érezd hogy rokonnal jössz össze - pedig de :D
Amúgy az állatok világában minél több utódot szokott szülni egy anya egyszerre, annál kevésbé számít hogy ne legyen közeli rokon a kéz szülő. Hiszen 8 kiskutyából ha tesóktól vannak is lesz egy-kettő aki azért egészséges lesz, a többi "nyugodtan" elhullhat ha nem sikerül jól.
Szóval ennek a tabunak megvan az értelme, de ha érted a lényegét akkor játszhatsz felelősségteljesen is a határvonalon.
A másod unoka tesó család tag?
Úgy értem meddig számít annak?
Hanyad fokig?
29: itt nem arról van szó, hogy dughatnak-e...
Hanem arról, hogy normális embereknél, normális családokban a családtagok szex szempontjából tabuk. Ősidők óta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!