Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit kezdjek egy ilyen testvérrel?

Mit kezdjek egy ilyen testvérrel?

Figyelt kérdés

A bátyámról lenne szó.

2 és fél év van köztünk, és amióta az eszemet tudom nem jövünk ki jól. Már kisebb koromban is volt hogy megütött (nem túl erősen, de azért eléggé fájt), és bármit csináltam kigúnyolta. Mindig is könnyen dühös lett, így ha bármit nem úgy csináltam ahogy azt ő akarta akkor rögtön kiabált, szétdobált mindent. Szerintem arra is van esély, hogy dühkezelési problémái vannak. Mivel ő az idősebb azt gondolja, hogy mindig neki van igaza, kicsit irányítás mániás is. Egy két éve már leszokott arról hogy megüssön bárkit, de a többi nem változott semmit. A barátai és az én barátaim szemében is ő a jófej, vicces, tökéletes testvér...

Kb. fél éve barátnője is lett, és azóta próbál kedves lenni, de én egyszerűen nem bírok családtagként gondolni rá, majdhogynem utálom. És így mikor egy kicsit is bunkó vagyok vele, elveszti a türelmét és ordibálni kezd.

Nem tudom, hogy mit kezdjek vele, mert nagyrészben miatta van önbizalom hiányom, és egyéb problémáim, ezért nem tudok neki egyszerűen csak megbocsájtani.

Remélem nem lett annyira összevissza, és érthetően írtam le😅

2021. máj. 22. 19:45
 1/6 anonim ***** válasza:
77%
Hány évesek vagytok? Együtt laktok? Ha igen akkor kezdj el dolgozni rajta, hogy ne így legyen.
2021. máj. 22. 19:53
 2/6 anonim ***** válasza:
79%

Az en batyam egy az egyben ugyanilyen, kiveve, hogy o szinte allando jelleggel utott amig kislany voltam.

Most o 36 eves, en 30.

Nem tartom vele a kapcsolatot, es nem is tartom a batyamnak. Nem hianyzik, hiszen soha sem beszelgettunk egy mondatot sem, sot meg koszonni sem koszont ha pl. epp hazajott az iskolabol.

Aki ilyen, az nem testver, es csak azert, mert ugyanazok a szuleink, nem fogom vele Tartani a kapcsolatot, ahogy en sem hianyzom neki, sohasem keresett.

“ A barátai és az én barátaim szemében is ő a jófej, vicces, tökéletes testvér...“

Ez az en batyamra is igaz, kiveve, hogy az en barataim termeszetesen nem ismerik ot, hiszen nem az eletem resze.

O a munkahelyen is a szuper jofej ember, azt mar le sem merem irni, hogy mivel foglalkozik (gyerekekkel). Mindenkivel jogej, mindenkivel kedves, kiveve a csaladjaval.

Hat nem irigylem a baratnojet, kivancsi lennek mikor fog bekattani.

Meg még arra azert kivancsi lennek, hogy pontosan mit is artottam neki az eleteben, hogy mar szuletesemtol fogva ilyen pokolian bant velem es ennyire gyulolt.

2021. máj. 22. 19:54
 3/6 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy nehéz így, hogy együtt laktok, de valahogy próbálj meg nem foglalkozni vele. Úgy értem, hogy inkább ne beszélj vele, kerüljed őt, amikor csak lehet. De beszélhetsz is erről valakivel, biztos megértenék és segítenének
2021. máj. 23. 00:03
 4/6 anonim ***** válasza:

Huh, nem egyszerű, nekem hasonló az esetem, megerősítelek, nem vagy ezzel egyedül. :/

Nálunk a dobálás, ütlegelés nincs, de pszichológiai játszmák annál inkább. Én a lány, 5 évvel fiatalabb. Bátyámat azért úgy nevelték igazából (bár anyám tagadja, de elég egyértelmű), hogy hát ő a FIÚGYEREK, ELSŐSZÜLÖTT, ő a tökéletesség maga. Aha... :D Szóval ez eléggé a fejébe szállt. Régen is olyan volt, hogy minden amit ő csinált az etalon és én hülye vagyok mert máshogy gondolkodom.

Ez ott csúcsosodott ki hogy amikor apunk meghalt, próbálta az életem teljesen felborítani, ilyen költözzek haza (150kmről, ahova egyetemre és dolgozni jártam...), minden megtakarításom adjam le (amikor akkor már 2 éve, egyetemistaként magamat kellett eltartanom, mert apánk adósságba verte a családot) meg ilyenek.

Persze ő élte volna életét tovább egy szomszédos városban, csak nekem kellett volna az életem felborítani, merthát ő a Családfő, majd ő megmondja. :)

Na onnantól kezdtem hanyagolni a találkozást, "lázadni", ahogy ő panaszkodott anyánknak sokszor.

Évekig minimális kontaktunk volt, egyébként mesterien ért ahhoz a mai napig, hogy úgy csűrje a dolgokat hogy én legyek a hülye, mert én vagyok a fiatalabb.

Aztán megházasodott, lett gyerek, persze onnantól ment az okoskodás ezerrel, mi mit hogyan csináljunk az én férjemmel, milyen hitelt vegyünk fel :D, 2 nappal az esküvőm előtt beszólt hogy ez meg az micsoda dolog hogy így szerveztem, na meg 1 fontos szívességet kértem tőle, amit nem is teljesített és jól sz*rban hagyott.

A felesége egy akkora érzéketlen ripacs hogy hihetetlen, nulla szociális érzék, nagyon sokszor megbántott, nagyon bunkó személyes jellegű kérdéseket tud feltenni a társaságban, és sokszor nem burkoltan ki is röhögnek tesómmal.

Na szóval ezek miatt kín minden találka, minden telefonbeszélgetés. Anyámtól kapom az ívet, hogy "jaj, ha ő majd meghal, csak mi leszünk egymásnak", hát kösz, most se tudok rá számítani, és nem is akarok.

Én kőkeményen elkerülöm őket, egyszerűen nem bírom megemészteni, amilyenek, mert szemernyi emberi tiszteletet nem mutatnak felénk férjemmel. Sokszor próbáltam már én is megbocsájtani, máshogy megközelíteni a szitut, és mindig csinálnak olyat, ami olyan mértékben direkt tahóság velünk szemben, hogy rájöttem, ez nekem nem kell.

Figyelj, hosszú távon az ilyen embereknek, úgy gondolom, nincs helye az ember életében, még ha az a testvére is. Pláne, ha önbizalomromboló hatása van (nekem is volt egy ilyen krízisem apám halála után, de utólag visszagondolva, jól tettem hogy a belső hangra hallgattam).

Kerüld el, ne beszéljetek ha csak lehet. Ha teheted, költözz el, vagy dolgozz azon hogy ez megvalósulhasson.

2021. jún. 1. 14:23
 5/6 mate552 válasza:
Hány éves vagy
2021. jún. 13. 15:44
 6/6 anonim ***** válasza:

Családterápiára menjetek el. A szüleidet most nem.jellemezném, hogy ezt hagyják.

Sok sikert nektek a gyógyuláshoz.

2021. júl. 14. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!