Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Testvérnek érzed a féltestvére...

Testvérnek érzed a féltestvéredet?

Figyelt kérdés

Igen, egy másik kérdés miatt jutott ez eszembe...

Én soha egy percig sem éreztem semmilyen köteléket kettőnk között. Bár ezért apám élettársa keményen meg is dolgozott. Kíváncsi vagyok, hogy ti hogy vagytok ezzel. Nagy vonalakban kérlek írjátok le, hogy együttéltetek vagy nem, milyen a kapcsolatotok.

2021. máj. 16. 07:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Mivel együtt éltünk, igen, teljesjogú tesómnak érzem. Az apai ágon közös féltesói, akik nem laktak nálunk is testvérüknek tartják, de érezhetően szorosabb a kapcsolatuk egymással, mint a féltesónkkal.
2021. máj. 16. 10:08
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

3 féltestvérem van. Egy anya részéről, kettő pedig az apáéról.

Anya másik lányával nagyon jóban vagyok, pedig 18 év korkülönbség van köztünk. Rengeteg közös programunk van, meg közös hobbijaink. Ettől függetlenül azért mégis meglátszik, hogy nem együtt nevelkedtünk, de majdnem olyan viszonyban vagyunk, mintha teljes (ezt így mondják? :D) testvérek lennénk.

Apukám másik két gyerekéről kb semmit nem tudok, az egyikkel egyszer találkoztam, a másikkal soha. Nyilván irántuk semmit nem érzek.

2021. máj. 16. 10:11
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mindig testvérként tekintettünk egymásra és igazából soha nem merült fel, hogy mi csak féltestvérek vagyunk. Természetesen tudjuk és tudja mindenki, akinek tudnia "kell", de ez nem volt külön téma sosem. Nekünk anyukánk közös, a testvérem apukája viszont nem él és tulajdonképpen nem is ő nevelte, úgyhogy jelenleg csak az én apukám van képben. Nálunk elég nagy a korkülönbség (15 év van közöttünk) és ebből kifolyólag nem is éltünk együtt soha, legalábbis rendesen, hosszú távon mint egy "rendes" család. A testvérem középiskolás korától kezdve kollégista volt, tehát gimnáziumban és egyetemen is, majd az egyetem városában dolgozott stb., tehát kevesebbet találkoztunk és pár évig én azért még túl pici voltam ahhoz, hogy normális testvéri kapcsolat legyen közöttünk (akkor is játszott velem, vigyázott rám stb., de azért na). Mindezek ellenére viszont végül tök jó lett a kapcsolatunk, szinte napi szinten beszélünk egymással, hétvégente szoktunk találkozni, akár közös programokat is szervezünk pl. kirándulás vagy nyaraltunk is együtt.
2021. máj. 16. 10:46
 14/20 anonim ***** válasza:
82%
Nem vagyok benne ebben, de azt látom (rokonságban, ismeretségi körben), hogy ahol az anyuka közös, ott jobban testvérnek tartják egymást a féltesók. Ahol más az anyuka, és az apa közös,ott nem annyira.
2021. máj. 16. 10:50
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Sose találkoztam vele, és 25 évvel fiatalabb, tehát nem.:)
2021. máj. 16. 11:03
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Félig-meddig annak.
2021. máj. 16. 11:19
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
3 feltestverem van es harom edes. A feltestverek kozul csak egyet tekintek testvernek, a masik kettovel nem tartjuk a kapcsolatot. Ok Apum elso hazassagaban szulettek es tolunk joval idosebbek (10-15 ev). En kiskoromban nagyon szerettem volna tartani a kapcsolatot mindkettovel, de ok borzasztoan elutasitoak voltak, pedig nem Anyukam miatt mentek szet a szuleik. Ami nem megy, nem kell erolretni. A masik felteso viszont imad bennunket, ez kolcsonos! Mindig azt mondom, hogy 4 testverem van!
2021. máj. 16. 11:20
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Legkisebb vagyok, sosem érdeklődtek felőlem, én meg nem tudtam róluk.

Amikor tudomásomra jutott, hogy vannak, felkutattam őket. 3-ból kettőnek első kérdése az volt, hogy hol és mit dolgozok, a harmadikkal kihúztuk találkozásig, ő ott rúgott fejbe a kérdésével, hogy mennyit keresek...

Szóval nem, nem testvérem egyik sem.

2021. máj. 18. 09:27
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van egy tőlem 10 évvel fiatalabb öcsém. Mindig is a testvéremnek tekintettem. Pedig 6 évig nem éltünk napi szinten együtt. Anyukánk a közös. Sok mindentől függ. Amikor pici volt ugrált örömében ha mentem. Nehéz lett volna nem testvèremnek tekinteni. Az apukáját is családtagként szeretem.
2021. máj. 20. 23:35
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
12 évvel fiatalabb a húgom. Szinte ő az első gyerekem. Sokáig jó volt a kapcsolatunk, de egy vita során kijelentette, hogy számára meghaltam. Azt is mástól tudtam meg, hogy férjhez ment.
2021. jún. 20. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!