Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Lehet egyedül gondozni mentáli...

Lehet egyedül gondozni mentális beteget? Többi lent!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Édesanyámhoz költöztem, mert egyre rosszabbul van(skizofrén, demencia) . Heteket kórházba volt, de nem sikerül beállitani a gyógyszereit. Hallucinál, hangokat hall, gyógyszereit kihányja (maga hánytatja magát, mert mérgezőnek hiszi), míg lezuhanyzom képes meztelenül is akár kiszükni és világgá indulni.

Van egy testvérem, aki nem itt lakik. Havi egyszer jön, így rám szakad minden. Kezdem nehezen bírni, hogy akármit csinálok anyu csak szid a betegsége miatt, testvérem kritizál..

Más segítségem nincs.

Van, aki bírta a mentális beteg szülőét ápolni? Meddig bírta? Valami jó tanács?

2021. ápr. 27. 06:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
93%
7! Mi is próbálkoztunk akkor az önkormányzattal, napi 1x kijött 1 órára egy ápoló, aki nem csinált semmit.
2021. ápr. 27. 09:54
 12/21 anonim ***** válasza:
89%
Sajnos ez nem egyedi jelenség, utolsó :(
2021. ápr. 27. 09:55
 13/21 anonim ***** válasza:
87%

Nálunk se csinált túl sokat az önkormányzati gondozó.

Nekem anyám volt demens, én egy hónapig bírtam egyedül. Föladtam. Ment intézetbe.

2021. ápr. 27. 10:11
 14/21 anonim ***** válasza:
95%
Nem, ezt nem lehet birni. A demenciát sem, nemhogy még rájön a skizofrénia is. Nem leszel hálátlan gyerek attól, ha otthonba adod. Ezt nem lehet 0-24ben csinálni. Tapasztalat
2021. ápr. 27. 10:19
 15/21 anonim ***** válasza:
93%

KEress neki otthont vagy 24 órás házi ápoló szolgálatot.

NEM a te dolgod egy mentális embert gondozni, hiába az anyád, nagyapád stb. Tönkreteszed magad, és akár még a munkádat is elvesztheted.

2021. ápr. 27. 10:21
 16/21 anonim ***** válasza:
91%
Nem lehet bírni, bár én 5 éve gondozom középsúlyosan beteg demens édesanyámat. De az összeomlás határán vagyok. Hidd el nem éri meg. Keress neki egy otthont, ha teheted. Házi szoszális gondozó egyszer volt kinn, de inkább megváltunk egymástól. Mert nemhogy segített volna, de semmi nem volt neki jó. Magasabb ágy nincs? Ez az éjjeliszekrény nem jó helyen van. A ruhák se feleltek meg neki amit ráadtunk. Meg neki gerincserve van, nem tud emelni. Csak okoskodott mindenbe. Így jobb is volt megválni tőle, mert érdemben nem segített. Sajnos 24 órás felügyeletet igényel, és én is egyedül vagyok, bár nekem is van egy testvérem, aki éli világát, és ritkán jön csak látogatni( nem segíteni) Sajnos 5 hónapja már fekvőbeteg, és a sok fekvés miatt nehezebb gondozni, bár előnye is van, hogy nem mászkál el, és elesni se tud. Minden nap felültetem pár órára, időnként forgatom, van felfekvés elleni matraca, de ennek ellenére is előfordulnak felfekvési sebek rajta, amiket persze kezelni kell. Nem tudom, hogy ilyen állapotban meddig élhet még, de elég aggasztónak látom a helyzetét. Tudom előbb kellett volna, de ilyen állapotban már nem lehet otthonba vitetni, max kórházba, de a covid miatt az sem ajánlott.
2021. ápr. 27. 10:38
 17/21 A kérdező kommentje:
Drága testvérem nem egyezik bele...azt mondja én azért akarok ilyet,mert a házra megyek és csak az anyu halálát kívánom...de besegíteni???
2021. ápr. 27. 11:25
 18/21 anonim ***** válasza:
93%

Senkit nem érdekel, hogy mit akar a testvéred. Ha te gondozod, akkor neked kell kérvényezned a gyámságot és neked kell kezelned a vagyonát. Nem kell ehhez engedélyt kérned, csak elindítanod.

Ha meg meghal, akkor teljesen mindegy kinek a gyámsága alatt volt, mert ugyanolyan arányban örököltök, kivéve ha ő másképp rendelkezett.

2021. ápr. 27. 11:29
 19/21 anonim ***** válasza:
59%

Az önkormányzat betegellátó szolgálata nem érre van kitalálva. Valóban csak egy órás segítség, általában heti egy, max nagyon indokolt esetben 2 alkalommal egy óra.

Az tökmindegy, hogy a testvéred mit akar, kérdező.

2021. ápr. 27. 12:01
 20/21 anonim ***** válasza:
80%
A testvéredre inkább nem mondok semmit, mert az olyan lenne, amit a moderátorok nem szeretnének látni. Amúgy én is a gondnokság alá vételt javaslom. Bár nálunk anyukámmal nem történt ez meg, de felhatalmazás révén, két tanúval igazolva átvehetem a nyugdíját. Aláírni meg nem kellett semmi fontosabbat. Ha nem akarja aláírni az idősek otthonába kerülést, akkor eléggé fontos a gondnokság alá vétel. De amúgy nem biztos, hogy kell. Sokáig tart, macerás is, és persze a nyugdíjával el kell számolnod, hogy rá költötted-e, vagy másra? Ja és a testvéreddel ne foglalkozz, ha már ilyen, akkor bek*****a😐
2021. ápr. 27. 18:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!