Lehet egyedül gondozni mentális beteget? Többi lent!
Sziasztok!
Édesanyámhoz költöztem, mert egyre rosszabbul van(skizofrén, demencia) . Heteket kórházba volt, de nem sikerül beállitani a gyógyszereit. Hallucinál, hangokat hall, gyógyszereit kihányja (maga hánytatja magát, mert mérgezőnek hiszi), míg lezuhanyzom képes meztelenül is akár kiszükni és világgá indulni.
Van egy testvérem, aki nem itt lakik. Havi egyszer jön, így rám szakad minden. Kezdem nehezen bírni, hogy akármit csinálok anyu csak szid a betegsége miatt, testvérem kritizál..
Más segítségem nincs.
Van, aki bírta a mentális beteg szülőét ápolni? Meddig bírta? Valami jó tanács?
Nálunk se csinált túl sokat az önkormányzati gondozó.
Nekem anyám volt demens, én egy hónapig bírtam egyedül. Föladtam. Ment intézetbe.
KEress neki otthont vagy 24 órás házi ápoló szolgálatot.
NEM a te dolgod egy mentális embert gondozni, hiába az anyád, nagyapád stb. Tönkreteszed magad, és akár még a munkádat is elvesztheted.
Senkit nem érdekel, hogy mit akar a testvéred. Ha te gondozod, akkor neked kell kérvényezned a gyámságot és neked kell kezelned a vagyonát. Nem kell ehhez engedélyt kérned, csak elindítanod.
Ha meg meghal, akkor teljesen mindegy kinek a gyámsága alatt volt, mert ugyanolyan arányban örököltök, kivéve ha ő másképp rendelkezett.
Az önkormányzat betegellátó szolgálata nem érre van kitalálva. Valóban csak egy órás segítség, általában heti egy, max nagyon indokolt esetben 2 alkalommal egy óra.
Az tökmindegy, hogy a testvéred mit akar, kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!