Annyira idegesítő a húgom emiatt mit csináljak vele?
Szerintem is taposs a lábára! Illetve magyarázd el neki, hogy az ászkarákok fontos lebontószervezetek. ha száraz lenne a fatároló és nem korhadna benne a fa stb. akkor meg sem jelennének.
Kisgyerekeknél az ilyesmi inkább valami feszültség miatt van, nem annyira undor miatt. A másik ok az állatbántásra az antiszociális személyiségzavar (korai jel), de ennyire ne szaladjunk előre.
Az én, elég kegyetlen verzióm, hogy ezt mondom neki:
Ez pontosan olyan, mintha jönne egy óriás és rád taposna. Fáj neki. Képzeld el milyen lenne,hogyha jönne egy óriás és megtaposna, csak mert undorítónak tart.
valszleg nem fog neki tetszeni a válasz, de meg lehet próbálni.
Kártevő, pl. a krumpli húsába lyukat váj. Többnyire élelmiszerrel együtt szokták behurcolni a házba. Amúgy valószínűleg a korhadt fákat lakmározzák nálatok.
Tényleg figyelj oda jobban biológia órán.
Legegyszerűbben úgy szoktak védekezni ellene, hogy ha cserépbe tett nedves mohával mesterséges búvóhelyet készítenek nekik, mivel a moha az egyik kedvence, oda gyűlnek és szépen lehet is őket kidobni.
Mezőgazdaságilag kártevőknek számítanak. Vannak korhadék evő típusúak is, de van mikor a nem korhadt növény gyökerét szárát is megrágják.
Javítom, hogy nehogy 4-es kötözködjön.
8-as vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!