A testvérem nagyon igénytelen, mit tegyek? Nagyon zavar, hogy ennyire rendetlen.
Ja még valami, próbalj meg vele jó kapcsolatot ápolni, jó kapcsolatba kerülni.
Tapasztalatból beszélek, akkor sokkal jobban meg fog hallgatni, és igyekezni fog a kedvedre tenni.
Elég az, ha mindíg kedves vagy vele. Nem kell elhalmozni.
Nem akarlak elkeseríteni, de az én hugom is pontosan ilyen trehány disznó, és bár már 24 éves, de semmit sem változott. Ja bocsi annyit, hogy most már azért nem takarít, mert "ő felnőtt, és neki ne dirigáljon senki" - de egyébként még otthon lakik.
Mindig azt mondja, hogy nála nincs is kupi, de reggel földről szedi össze a gyűrött ruháit, amiket simán felhúz, úgy, hogy előtte rajta taposott. A szobájában szanaszét csokipapírok, Anya a múlt héten mesélte, hogy kidobott egy műanyag dobozt amiben penészes süti volt, és már ki tudja mióta ott hevert a fotelben.
Az, hogy a szobájában mocsok van még önmagában nem is annyira felháborító, mert ha neki nincs igénye magára akkor így járt, de sajna a közös helyiségeket is ugyanezzel a mentalitással használja. A mosdó állandóan teleköpködve fogkrémmel, hajszálak a földön, szőrszálak a kádban, a konyhában ott hagyja maga után a morzsákat, a sáros cipőnyomok végig az elszőszobában... és még lehetne folytatni.
A szüleink sajnos nem voltak annak idején elég szigorúak vele, ráhagyták a dolgokat, hát itt az eredménye. Ha nem akarják, hogy az egész ház mocskos legyen, helyette is takarítaniuk kell. Szerintem fellélegeznek majd, ha ő is elköltözik. Nekem nagy megkönnyebbülés volt, amikor eljöttem.
Ha a beosztás se segít akkor mond meg neki hogy mostantól ha nem csinálja amit ti mondtok neki,akkor más világ jön neki.
De amúgy ha az anyukádra nem hallgat,és akkor az apukádra?
Nem hiszem el, hogy egy egész család évek óta nem tud hatni egy 14 éves taknyos kölyökre.
Mit tudtak jobban a mi dédszüleink, nagyszüleink, mikor annak idején a hat gyerekes család leült az asztalhoz enni és a gyerekek akkor beszéltek, amikor kérdezték őket? Mitől volt akkoriban rend és fegyelem?
Ez már nem szimpla rendetlenség, hanem igénytelenség, ezt egy szülő nem hagyhatná, meg kellett volna nevelniük a húgodat. Most már szépen szólva úgysem fog menni, drasztikus megoldások kellenek. Mondjuk kétszer szólni neki, harmadszorra meg beverni a pofáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!