Tesóm mindig hív át magához embereket, és már én érzem magam rosszul. Mit tegyek?
Bátyám 20 éves egyetemista, én idén érettségizek. Most, hogy online oktatás meg szünet van, gátlástalanul hívja át az embereket. Van itthon egy házi edzőtermünk, ahol eddig a haverjaival edzett, de most már 2-3 barátja tudomást szerzett róla, és mivel nem férnek el sokan, ezért 2 “turnusban” jönnek, pl a tesóm 2 haverjának csak ajtót nyit, ők edzenek a pincében, miközben tesóm a szobájában Tv-zik. Majd a nap másik részében ő edz valamelyik haverjával. Ez egyrész kicseszés, mert nekem kell a haverjaihoz igazodnom, pedig az én otthonom, másrészt meg mégiscsak ők egyedül vannak lent. Már mondtam neki, hogy ez így nem oke, nekem most az érettségi miatt kevés időm van edzenem, és amikor aznap éppen ráérnék foglalat.. kicsit jobb lett, mert néha megkérdi, hogy mikor tervezek edzeni, de sokszor nem tudom előre megmondani és ő meg beszervez valakit. Én is haverokkal edzek nálunk, de mondom nekik, hogy nekem mikor jó, ha jönnek jönnek, ha nem nem. Nagyon hálásak, hogy egyáltalán jöhetnek.
A másik, hogy bulikat tart, amik nagyon sokáig tartanak. Az egyik, hogy hangosak, és nem tudok aludni, másrész hajnali ötkor még mászkálnak a házban amit hallok. Harmadrészt pedig a kijárási korlátozások miatt sokan itt szoktak aludni, és most negyed tizenkettőkor sem tudok lemenni a konyhába anélkül, hogy valamelyik kuka másnapos haverja, ne lehelne szét sörszaggal. Meg amúgy sem akaruk velük ott jópofizni. Jófejek, de azért na.
Plusz tesóm, ha másnapos, akkor használhatatlan, egész nap csak fetreng.
Én is tartok kisebb bulikat, de az emberek nagyrésze hazataxizik egy ismerőssel, vagy itt alszanak, és 9-10körül már nincsenek itt, pedig ugyan úgy 3-4-5ig fent vagyunk.
Nem akarok ilyen nagyon berögzött, antiszociálisnak hangzani, általában én vagyok aktívabb, de most tanulás meg stb miatt nincs sok időm. Engem rendkívül idegesít, hogy itthon sem lehet már nyugtom. Idegesít, hogy mindig van itt valaki.
Szüleim meg jót röhögnek rajta, hogy “na mivan, jó volt a buli”, meg röhögnek, amikor tesóm meséli, hogy ki milyen részeg volt. Ez már kb 1 hónapja megy. (Pár naponta, max hétvégente buli, edzés minden nap)
Nem is értem, hogy van ennyi ideje, elvileg egyetemista, és kb 4es az átlaga..
A covidról ne is beszéljünk, az a másik.. apukám főleg retteg tőle (kicsit beteges apukám), de okés, ha a mekiben dolgozó haver, meg az a haver, akinek van gyakorlata (egyetemen) ide jár... most jó covid ide vagy oda, engem a fenti dolgok ezerszer jobban idegesítenek..
18/f
Mit vársz vadidegen emberektől...???
Családi kommunikáció!
igazad van, engem is zavarna. a batyad nem egyedul lakik, tekintettel kene lennie rad is.
de a szuleidnek kellene megtiltani hogy folyton bulikat tartson, plane ha apad retteg a virustol.
csunnya lesz amit irok
csessz ki vele úgy, hogy sunyiba felhivod a rendörséget, mert hangzavar van
Huuuu ez nehez kerdes...Mit lehetne tenni? Valamifele "orarendet" tartani az edzesekhez. Ki melyik nap jon hasznalni es mettol meddig edz. Ne random jojjenek mar at a haverok, amikor csak akarnak.
Ezt a tesoddal kellene megbeszelned, hogy neked is jogod van edzeni, ahogy es akkor amikor akarsz, nehogymar neked kelljen kerulgetni az o haverjait.
A bulizgatast is szepen le kellene csokkenteni, de ezt a szulokkel is meg kellene beszelni ugy, hogy ne legyen belole arulkodas, meg veszekedes.
Mas otletem nincs... Patthelyzet .
3: mégis, szerinted mi a megoldás...??
Mert ugye te meg semmit se írtál!
3-as, látod az 5-ös is pont azt írja!
Egymás között kell megbeszélni - NINCS más megoldás...
(ha ugye a háta mögötti feljelentgetést nem vesszük komolyan...)
Ahogy a 4-es írja, hívd ki a rendőrséget, hogy buli van, és 10-nél többen vannak.
(nem, nem akarom lelőni az ereszcsatornás poént).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!