Nárcisztikus vajon az az ember, aki csak saját magáról képes beszélni?
Nem, ő tényleg nem az. Nincsenek hátsó szándékai, nagyon jóindulatú alapvetően.
Önmagában a magáról beszélés nem biztos, hogy nárcisztikus személyiséget jelent.
De látom írtál más "tüneteket" is, így igazából tárgytalan. A rokonod tényleg az
Ismerek én durván grandiózus nárcisztikust.
Amikor az anyjával beszélgetett ez a nőszemély, azt mondta neki az anyja sztorijára: "jó ez engem nem érdekel"... Majd folytatta a "beszélgetést" magáról... Rendszeres volt és nem csak ebben volt önző és kíméletlen.
Olyan beszélgetést tőle nem hallottál volna, hogy érdekli mi van veled, vagy ilyen kérdés hogy: hogy vagy? Ha mégis úgy tűnik, információt szerez éppen. Amivel ha kell visszaél majd.
Ő 100%, hogy nárcisztikus, bár sajnos nem vizsgálták meg. Az idegeneknek nagyon oda kell figyelni, mert nem fogja akárki előtt kimutatni a valós énjét. Én elszenvedtem tőle... Rajtam bevetett mindent amit tudott. Nagy lelkisérülést szenvedtem miatta, amíg nem jöttem rá, hogy mi az oka. Már egy ideje csenddel ver, vagy 4 éve. Előtte sem tartott nagyon embernek. Nem nagyon tetszett neki, hogy nem egy istenségnek kezeltem őt. Úgy gondoltam nem vagyok én senki cselédje, nem kötelességem kiszolgálni egy állítólag felnőtt embert aki hozzám nem is volt kedves ráadásul...
Én csak annyit tudtam, hogy kerültem. De ő is kerül minket különben. Ő nekem sógornő, aki nem bánik különbül a férjemmel sem akit azóta szintén csenddel ver. Sokat nem veszített ő sem isten igazából...
Én egyet tudok, vigyázni kell velük, akkor sem lenne szabad mindent elmondani ha családtag, mert lehet belőle visszaélés, lelkizsarolás, úgy hogy aki ebben nőtt fel, nem is tudja hogy ebben van benne, hogy nem ez a normális. Nem szimpla önzőségről szól a nárcisztikusságuk úgy látom, hanem a kizsigerelés, megtörni a másikat, örülnek ha szenved a másik, saját maguk szolgálatába állítani mindezt olyan rafinált módon, hogy észre sem vesszük. S ha nem tetszik valami, az ég óvjon meg minket. Hazudnak, átírják a múltat... Hányszor hallgattam meg teljesen más sztorit arról amit csinált. Előadta, hogy én mit csináltam vele, azt amit amúgy ő velem.
Nagyon vigyázni kell velük, akárkiről legyen szó. Aki ilyen, az nem lesz könyörületes és nem érez megbánást sem!
Nekem ez a nagy tapasztalatom. Viszont nehéz kiismerni őket. Csak az ismeri igazán, akikkel együtt lakik. Otthon megmernek mutatkozni.
13-as igen, ezek tipikus nárcisztikus személyiségzavar jelek.
Én nem hiszem azért, hogy a nővérem személyiségzavaros lenne, a nárcizmusnak vannak enyhébb esetei is. De az biztos, hogy ez az energiavámpír stílus, hogy csak saját magáról tud beszélni, valamint a manipuláció, hogy pénzt csikarjon ki mindenkiből azért eléggé nárcisztikus vonások. El sem tudom képzelni, hogy egy valódi nárcisztikus személyiségzavaros milyen szörnyű lehet. Tényleg jobb kerülni az ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!