Mit tennéket? Jogos a felháborodásom?
Ha én tartok ünnepet, akkor én hívom meg a többieket, nem pedig elvárom, hogy érdeklődjenek, mikor van kedvem bulizni és meghívom-e őket vagy sem.
Normális a kérdező részéről, hogy aggályosnak érzi ezt az egészet. Én konkrétan előtte kb. 1 hónappal feldobom az ügyet a családnak (akiket amúgy is meghívnék), hogy számítsanak rá, ne tervezzenek arra az időpontra mást. Ha pedig már most tudják, hogy lesz más, akkor egyeztessünk egy olyan napot, amelyik mindenkinek megfelel. Nálam ez működik, én ezt érzem elfogadhatónak.
Azon kívül azt is előre szoktam jelezni, hogy mi a nap menete -> mikortól várjuk őket, meddig szeretnénk, hogy maradjanak, mi lesz a menü, fürdőzési lehetőség lesz-e (felfújható medence stb.), vagy étteremben étkezünk (az öltözék miatt) stb.
Szépen hívd fel anyósodat vagy sógor(nő)t, hogy a feleséged nem kapott szabit, te pedig nem vagy annyira jól hogy egyedül elmenj; köhögj bele pár szaftosat a telefonba ha gondolod és kész. Esetleg említsd meg, hogy ha hamarabb szólnak még az is lehet hogy sikerül a szabadság, de majd legközelebb odaadjátok az ajándékot is puszika.
Nálunk mamámék pl 300 km-re laktak, ott mindig összevártunk 3-4 szülinapot (1 február 2 március 1 április + Mamáék évfordulója április vége) többnyire március közepe végén elmentünk és mindent megünnepeltünk együtt, sose volt belőle sértődés hogy az én szülinapom már 6 hete volt az enyém 3 hét múlva lesz.. gyerekes is lenne. Majd ha lehetőségetek lesz köszöntitek a gyereket. Nem tartozol senkinek sem örökös készenlétben állással
Utolsó: ezen nagyon röhögtem.
Kérdező lebukik, de utána még hányan válaszolgatnak neki nagy komolyan.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!