Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Sajnálnád, ha megszakadna a...

Sajnálnád, ha megszakadna a kapcsolatod egy olyan testvérrel, aki még felnőtt korodban is téged hibáztatna amiatt, hogy "neki tönkrement az egész élete, mert te megszülettél"?

Figyelt kérdés
Merthogy onnantól kezdve nem egyedül ő kapta a figyelmet, a szeretetet, az anyagi dolgokat (pl édesség, játékok). 7 év a korkülönbség egyébként.

2020. okt. 26. 18:11
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
8-as Tudom, hogy nem miattam mennek rosszul a dolgai, tisztában vagyok vele, hogy csak muszáj hibáztatnia valakit. De azt is már többször elmondta, hogy 7 éves koráig tökéletes volt az élete, és az én születésemmel változott meg minden negatív irányba, és azóta sem sikerülnek a dolgai (magánélet, munka, minden szempontból padlón van).
2020. okt. 26. 19:05
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Ezért kell neki pszichológus, mert még mindigigy latja
2020. okt. 26. 19:30
 13/18 anonim ***** válasza:
83%
Én nem sajnálnám.
2020. okt. 26. 20:07
 14/18 anonim ***** válasza:
87%
Nem sajnálná, sőt, én nem szeretnék ilyen emberrel szóbaállni akkor se, ha ő igen. Felnőtt ember, lehetősége lenne abbahagyni a mutogatást és a kezébe venni a sorsát, segítséget kérni. Ha ez neki derogál, akkor ne tegye, szenvedjen élete végéig, de tőlem távol.
2020. okt. 26. 20:44
 15/18 anonim ***** válasza:
24%

Én egy kicsit sajnálnám, mégiscsak a testvérem, együtt nőttünk fel.

Inkább lennék vele haragban, mint semmilyen kapcsolatban.

2020. okt. 27. 01:50
 16/18 anonim ***** válasza:
68%
Szerencsétlennek súlyos trauma lehetett a születésed, amit a szüleid nem kezeltek idejekorán. Nem tudhatjuk, hogy mit kellett átélnie, esetleg rendereutasították veled kapcsolatban, vagy mit kommunikáltak irányába, ami neki ennyire megmaradt ( mostantól osztoznod kell, stb). Emiatt nem hibáztathatod őt, és ő sem téged, hanem a szüleitek azok, akik itt nagyon nagyot hibáztak, és nem vették észre, vagy nem foglalkoztak vele igényei szerint. Egy pszichológus segíthetne neki, mert attól még, hogy veled megszakad a kapcsolata, nem lesz a lelkében rend.
2020. okt. 27. 05:53
 17/18 anonim ***** válasza:
47%

Én megértem őt, tesómmal jóban vagyunk (ikrek vagyunk), de én így is gyerekként mindig hibáztattam a sorsot, hogy születésemtől fogva van egy vetélytársam, szerintem amúgy is egyke típus vagyok.

Ugyanakkor erről te nem tehetsz, ezt a szülőkkel kellene megbeszélnie (ők sem hibásak, de több közük volt a megcsinálásodhoz, mint neked).

2020. okt. 27. 09:31
 18/18 anonim ***** válasza:
46%
Tuti, hogy szülői oldalon ment félre valami, de nagyon. Lehet már a születésed előtt, mert akkor ő volt a kicsi szemük fénye, aztán vége lett a jóvilágnak. Az, hogy munkájában, meg magánéletében hogy él, az ő dolga, persze gyökerezhet ebben a traumában, de erről nem te tehetsz, hanem inkább a szüleitek. Küldd el neki egy pszichológus telefonszámát, és mondd meg hogy hagyjon békén a hülyeségével. Amúgy én se tartanék igényt egy ilyen testvérre. A szüleidnek esetleg mesélhetnél a dologról, de gondolom tudnak róla, csak ignorálják a témát.
2020. okt. 27. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!