Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ilyen korkülönbség tapasztalatok?

Ilyen korkülönbség tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van akinek 8 és 12 év körül voltak a gyerekei amikor kistesó született? Tavaly gondolkodtunk 3.on de elvetettük az ötletet, de úgy tűnik mégis jönni akar harmadik baba. :) 9 hetes vagyok még csak, nekik csak akkor akarom elmondani, ha már tudni lehet a nemét, meghogy minden rendben van e.
2020. okt. 17. 22:35
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
59%

21,14,3 évesek a gyerkőcök. Nincs szoros kapcsolat köztük. Pont az a korkülönbség amikor nem tudnak egymással mit kezdeni. A fiatal felnőttet idegesíti a kamasz, a kicsit szereti. A kamaszt idegesíti a kicsi, de szereti,a nagyra féltékeny, hogy neki már mindent lehet. A kicsi szereti a két nagyobbat.

Mindhárom tervezett gyermek volt, de utólag úgy érzem, nem ideális felállás.

2020. okt. 18. 04:57
 12/23 anonim ***** válasza:
40%
Nálunk 8 és 6,5 évesek voltak a fiúk mikor huguk született kisebbik fiamnak mindig is jó kapcsolat volt hugával , legidősebb fiának megvannak de nincs szoros kapcsolat.
2020. okt. 18. 07:32
 13/23 anonim ***** válasza:
1%
Ennyi kölyköt már ne szüljel. Ja persze a Csok..
2020. okt. 18. 08:02
 14/23 anonim ***** válasza:
83%

Köztünk a húgommal pont 12 év van. Örültem neki, mikor megtudtam, hogy lesz egy kistesóm. Aztán mikor olyan 14-18 éves voltam, ő meg ugye olyan 2-6 éves, akkor annyira nem voltunk közel egymáshoz, pont olyan korszakom volt, hogy nem szerettem a kisgyerekeket. De attól még nem utáltam meg semmi, csak elvoltunk egymás mellett. Ebben annak is nagy szerepe volt, hogy ő teljesen más természet, mint én. Én inkább ilyen agyalós, csendes kamasz voltam, ő meg egy pörgős kisgyerek. Aztán viszont javulni kezdett a kapcsolatunk. Én is sokat változtam, nyitottabb, pörgősebb lettem, ő meg egyre nagyobb, "okosabb", egyre több mindent lehetett vele csinálni.

Most már felnőttek vagyunk (én 32, ő 20), nagyon szeretjük egymást, tökéletes a testvéri kapcsolat.

A legfontosabb szerintem, hogy a nagyokat nem szabad elhanyagolni, be kell avatni mindenbe a babával kapcsolatban, illetve ha van kedvük, csak akkor segítsenek, nem lehetnek ingyen bébiszitterek.

2020. okt. 18. 09:33
 15/23 A kérdező kommentje:
Az a "baj", hogy nekem a legnagyobb fiú, és itt csak lány szemszögből írtok, viszont a lánykám még olyan kicsi, szerintem Ő reflexből örülni fog :)
2020. okt. 18. 10:43
 16/23 anonim ***** válasza:
2%
Ja reflexbol a csoknak.
2020. okt. 18. 12:28
 17/23 anonim ***** válasza:
0%
Én 20 vagyok, férjem 86, boldogan élünk már 15 éve.
2020. okt. 18. 12:36
 18/23 anonim ***** válasza:
25%
Baratnomeknel hasonlo korkulonbseghel erkezik a 3. baba. Ok megbeszeltek a parjaval hogy a nagyok ugyi hamarosan kirepulnek ok meg akkormaradnak a kicivel.
2020. okt. 18. 12:59
 19/23 anonim ***** válasza:
60%
#15: Nálunk pont fiú-lány-lány a felállás, ebből a szempontból írtam (#4)
2020. okt. 18. 13:23
 20/23 anonim ***** válasza:
67%

"Baratnomeknel hasonlo korkulonbseghel erkezik a 3. baba. Ok megbeszeltek a parjaval hogy a nagyok ugyi hamarosan kirepulnek ok meg akkormaradnak a kicivel."

Ez nem mérhetetlenül önző? Fosnak egyedül lenni, ezért kell még egy babuci, akitől a testvéreket is elveszik.

2020. okt. 18. 13:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!