Egy családtag öngyilkosságát fel lehet dolgozni valaha?
2, nem kötekedés! Csak kíváncsiság!
Miért gondolod úgy, hogy nehezebb feldolgozni azt, ha valaki balesetben hal meg mint ha öngyilkos lesz?
Balesetben sokszor ártatlan hal meg, tervekkel, álmokkal, célokkal aki élni akarna még, esze ágában sincs itt hagyni ezt a világot.
Míg az öngyilkosnak mindez nincs már, ő azért hal meg, mert a túlvilágot is jobbnak véli mint az életét.
Szerintem emiatt a balesetet sokkal nehezebb lehet.
Vagy az öngyilkosságnál az önmarcangolásra gondolsz, hogy észrevehetted volna hogy nagy a baj?
Én azt tapasztaltam, hogy nálunk nem nagyon sikerült. Volt egy tragikus baleset,az egyik fiú elhunyt, utána kb. 10 évvel lett öngyilkos az apa. Az anyának nagyon nehéz volt feldolgozni, igaz, akkoriban még nem volt erre szakember. Örök seb volt ez neki, én úgy érzem, élete végéig viselte a terhet: folyamatos aggódásban volt, nehogy baj történjen valakivel, állandóan dolgozott valamit, hogy ne gondolkodjon a történtekről.
Azt hiszem, hogy ha lett volna rendes szakember, aki segített volna feldolgozni a tragédiákat, máshogy lett volna.
Miért pontoztátok le? Valahol igaza van.
Nemtudhatjuk azt hogy aki eldobja az életét,.. miért teszi.
Mi kell ahhoz hogy odáig jusson az emberi lélek hogy még az életösztön is megszűnjön.
Depresszió? Szimpla bánat? Fájdalmak? Akármi. Ha jobban belegondoltok, vannak olyan emberek akik egyszerűen nem akarnak élni,nemtudják a céljukat az életben,nem akarnak létezni.
Elfogadni sosem lehet ezt..talán idővel belenyugszunk, de kérdéseink mindig lesznek hogy miért tették. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!