Elszedi a cuccaimat és tönkreteszi ! Mit lehet csinálni,ha nem ért a szép szóból?
Van egy 12 éves húgom,aki rendszeresen a sminkeimet túrja szét.Volt amit elvitt magának és használgatta,de szólni nem szólt róla.Nemrég találtam meg nála az elveszett szem primert (szemhéjpúder alá szoktam néha rakni belőle).Teljesen elhasználta,pedig szinte új volt (és nem olcsó) és nem is arra használta amire kellett volna ! Azt hitte valami korrektor féle,mert hogy picit fehér lett tőle a szeme alatt.Alapózót vagy egyéb dolgokat is elviszi,pedig nem is az ő színe.Tust egyebet eltöri,palettákat szétkeni és tönkreteszi.A legnagyobb problémám,hogy be sem vallja,konkrétan letagadja,biztos csak bűnbakot akarok csinálni belőle.Így próbál ellógni a szüleim elől,gondolja ez beválik,pedig nem.Hobbiból sminkeskedem,szalagavatóra,ballagásra,nagyob eseményre is sminkeltem már lányokat,tehát nekem a cuccaim fontosak és nem szokásom eltörni őket (ezzel a szüleim is tisztában vannak,ezért nem hisznek huginak).Próbáltam már neki megtanítani,hogy mi mire való.Vettem neki egy pár cuccot is (szempillaspirált meg szemhéjpúdert,mert alapozó felesleges ilyen korban).Amit vettem azt eltörte és ismét kezdődött előről az egész.Most elzártam ,de látom,hogy próbálkozik meg keresi a kulcsot a szobámban.Sokszor arra megyek haza,hogy feltúrta a szekrények.Hülye nem vagyok,magamnál tartom a kulcsot,de ez maradjon titok ;)
Hogyan lehetne hatni rá ? Elzártam,de most meg a szobámat szedi szét.Mi mást tudok még csinálni?
Szerelj zárat az ajtódra, és vegyél egy széfet is.
Amíg el nem költözöl, ez is megteszi
1. Zárd be a szobádat!
2. (Ha nem vagy azzal együtt:) A sminkcuccaidat tartsd kulcsra zárható szerszámosládában. Nem elrejtve, hogy keresnie kelljen, mert akkor így nincs értelme a kis féregnek széttúrni mindent.
3. "ezzel a szüleim is tisztában vannak,ezért nem hisznek huginak" De nem is tesznek ellene, azaz le vagy ß@rva, kivételezés van. Nem irigyellek. Gondolkoztál azon, hogy édesanyád 1-2 sminkcuccát eltöröd? Csak hogy érezze ő is a törődést.
Ohh zárra nem is gondoltam,köszönöm szépen ! Holnap ha lesz időm veszek egyet és felrakom.Ebből mondjuk nagy hiszti lesz,de fenét se érdekli.
Lehet volt már hasonló kérdés.Én eddig sima fésűset meg ruhásat olvastam,ott javasoltak a kérdezőnek zárható dobozt (szerencsére egy közeli boltban árultak) és hogy tartsa magánál a kulcsot.A szoba feltúrásra viszont nem készültem fel :(
12 évesen nem értem, minek a smink.
Nekem az öcsémmel voltak hasonló gondjaim. Mindig bejött a szobámba és keresett valamit magának, főleg nassolni valót. Mindig tagadta, hogy elvitt volna bármit is. Véletlen jöttem rá a megoldásra: Feltettem tölteni egy akciókamerát és világított rajta egy fény, ami azt jelenti, hogy töltődik. Kitettem jól látható helyre tölteni és elmentem itthonról. Apám elmondása szerint öcsém nagyon megijedt, hogy kamerával figyelem a szobámat és most lebukott, hogy bejön hozzám. Azóta nem járkál be.
Próbáld ezt ki te is, ha nem működik, akkor a széf marad a megoldás.
Le kell törni a szarvát (nem feltétlenül szénné alázni).
Ha ez a kérés nélkül eltulajdonítás vagy más pofátlanságok más dolgokkal is megtörténnek, akkor mielőbb meg kell lépned, hogy rendbe legyen téve a húgod, mert a kamaszkorral még pofátlanabb lesz, és ez hathatósan és akár véglegesen is megmérgezheti a kapcsolatotokat.
Emellett, ha ő a kis hercegnő a családban, akkor - hacsak nem valami félzseni vagy lesz valami bitang jó picha - akkor a jelleme miatt sok baja lesz még az életben. Válhat még egy sikeres üzletasszonnyá, de a magánélete keserű lesz. Most kell lépni, amíg még alakítható.
Köszönöm. Igyekszek. Tekintve, hogy a kérdezők jellemzően nem fejtik ki eléggé a hátteret, szükséges a dolgokba kicsit többet belelátni, mint a leírás mutatja/sejtet, hogy a szükséges mértékben felfejthető legyen a helyzet.
A Kérdezőnek remélhetőleg ez az egyetlen baja a húggal. Sajnos nekem nem engedték meg, hogy az öcsémet helyretegyem, máig szívok miatta, mert rossz minták alakultak ki bennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!