Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Másnál is el van kapatva a...

Másnál is el van kapatva a legkisebb testvér?

Figyelt kérdés

3-an vagyunk tesók, én vagyok a legnagyobb, egyetemista. A középső 11.-es, a legkisebb most megy 9.-be.

Alapvetően én kollégiumban lakok év eleje óta az egyetem miatt, hétvégente járok haza. Febr.óta itthon vagyok a koronavírus miatt.

Amikor elkezdődött a digitális oktatás a legkisebb tesónk titokban semmit nem csinált konkrétan. És most ezt tényleg úgy értsétek, hogy semmit. Az ofő beszélt a szüleimmel, hogy semmit nem ad be, innen derült ki. Alapból nem egy túl jó tanuló, de most még rosszabb lett.

Mindig neki áll feljebb, még ha segíteni szeretnék neki pl.nyelvtanulásban (mivel két felsőfokú nyelvvizsgám van azokból a tárgyakból, amiket tanul) akkor szó szerint üvölt, ordítozik, hogy hagyjam békén. A szobájába nem lehet bemenni, mert üvölt. Konkrétan semmit nem csinál itthon, a szobája egy szemétdomb, miközben mindig azt mondja, hogy ő pakol.

Mai példa: szerelők jönnek hozzánk, Anyum mondta, hogy akkor mindenki pakoljon rendesen össze a szobájába, takarítsunk fel mindent stb. Oké, én és középső tesóm megcsináltuk tegnap a mi szintünket, minden szép tiszta lett. Mivel ma korán keltem, így pluszban megcsináltam a nappalit, konyhát, letisztítottam a lépcsőket, miután középső tesóm felkelt segített benne. Majd ezután velünk kezd el hisztériázni anyám, mert hogy miért nem pakoltuk egymás mellé a cipőket, amik kint vannak (ami a legkisebb tesónké nagyrészt). Erre hogyha én szóvá merem tenni, hogy azért mi már elég sok dolgot megcsináltunk, lejöhetne legkisebb tesónk és megcsinálhatná, ordítozni kezd, hogy miért nem a saját dolgunkkal törődünk. És ez nem egyszeri eset, hogy miután kicsit is szóvátesszük, hogy a legkisebb döglik egész nap, akkor mi vagyunk leordítva, hogy törődjünk a saját dolgunkkal.

Ezenkívül egyébként minősíthetetlen hangnemben beszél kb.mindenkivel, nem tanul normálisan, semmit nem csinál egész nap. És itt nem nagy dolgokra kell gondolni, csak olyan alap dolgokra, hogy miután felporszívóztam a nappalit ne egyen bent, vagy éppen miután hazajön és lerakja a büdös zoknijait a kanapéra, legyen már szíves elrakni.

2020. jún. 2. 14:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%
Azon agyalok, mekkora kosz meg kupi lehet nálatok alapból, ha szerelők előtt ekkora takarítást kell rendezni.
2020. jún. 2. 14:07
 2/11 A kérdező kommentje:
A takarítás felmosásból, porszívózásból, rendrakásból, portörlésből áll. Alapból amúgy nem nagy a kupi, de mindenki utálja csinálni, így ebből is feszkó van. Kb.évek óta mondom, hogy fogadjanak takarítónőt, aki eljön heti 1x, aztán megcsinálja. Mert általában vagy rám, vagy középső tesómra marad.
2020. jún. 2. 14:11
 3/11 anonim ***** válasza:
34%
Nem. Én azt vettem észre, hogy amelyik családban el vannak kapatva a gyerekek, ott mindegyik el van kapatva, függetlenül attól, hogy hányadik. Ahol meg normálisan nevelik őket, ott mindegyiket normálisan nevelik.
 4/11 anonim ***** válasza:
78%

Nem, ez nem normális így, de sok helyen van egy kivételezett gyerek.

Üljetek le közösen beszélgetni, és kérdezzétek meg a szüleiteket, szerintük mi lesz így öt és tíz év múlva, ki mit fog csinálni, hol tart majd az életben? És 20-30 év múlva? Tesóddal mi lesz? Egy híd alatt fog lakni, maga alá vizel és időnként megverik az arra járó fiatalok?

5/11 anonim ***** válasza:
66%
Ti lányok vagytok ő pedig fiú? Én azt látom sok helyen, hogy a fiuktol semmit nem varnak el.
2020. jún. 2. 14:34
 6/11 A kérdező kommentje:
3-an vagyunk lányok.
2020. jún. 2. 14:35
 7/11 anonim ***** válasza:
21%
Gondolom azért lehet, mert az első gyerekkel még foglalkoznak a szülők, a másodikkal már kevésbé, a harmadikat meg majd a kutya felneveli. Nyilván viccből írtam, de a lényeg hogy valószínű nincs annyira fogva, mint ti voltatok. Meg azért ez a kor senkinek sem egy könnyű időszak (én is megbuktam akkor, de nem azért mert rossz gyerek voltam, hanem mert terrorizáltak az osztálytársaim).
2020. jún. 2. 14:41
 8/11 anonim ***** válasza:
23%

Másnál is, bizony. Lásd: https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

itt is a nagynak mindent kellett, a kicsinek meg semmit. És még a naggyal ordítanak, ha szóba hozza.

Nálunk ugyanez volt. Öcsém volt a kisherceg, akit a semmiért agyon dicsértek, tőlem minden teljesen természetes volt.

2020. jún. 2. 14:59
 9/11 anonim ***** válasza:
50%
Utolsó: ez nem mindig így van, nálunk pont fordítva volt. Ez is szülőfüggő.
2020. jún. 2. 16:07
 10/11 anonim ***** válasza:
75%
Nálunk egyikünk sem volt soha elkapatva. Hárman vagyunk, de a szüleink mindhármunkat egyenlőként kezeltek. Szerintem ez így helyes. Mindannyiunkat azért szerettek, mert olyanok voltunk/vagyunk, amilyenek. Öcsém sem volt kisherceg, a húgom meg nem volt soha kis hercegnő. Megjegyzem, húgom a legkisebb, de ő sem kapott meg mindig mindent, amit csak akart. Következetesen lettünk nevelve.
2020. jún. 2. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!