Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tegyek? Az öcsém meg...

Mit tegyek? Az öcsém meg akarja ölni magát!

Figyelt kérdés

Szar apánk van, és állandóan bsztatja az ocsemet. Mindketten utáljuk az apankat, de az öcsém már nem bírja, hogy állandóan basztatja. Meg akarja ölni magát. Mit tegyek?

Hogyan segítsek neki? Én is akartam öngyilkos lenni, de ettől függetlenül nem tudok neki mit mondani sajnos.

#öngyilkos #öngyilkosság #Szar apa #Szuiszid
2020. máj. 15. 00:21
1 2
 1/15 Thispain ***** válasza:
13%
Nem tudom mennyire segíthet, de vedd rá, hogy mielőtt megölné magát, kövessetek el együtt egy csínyt apátok ellen. A másik megoldás pszichológus, vagy anyukátok esetleg.
2020. máj. 15. 00:30
 2/15 anonim ***** válasza:
90%
Hívj fel egy segítő vonalat
2020. máj. 15. 00:37
 3/15 anonim ***** válasza:
21%

Imádkozzál sokat! (Tényleg!) Persze a segélyvonalat is hívd fel!

116-123

2020. máj. 15. 02:06
 4/15 anonim ***** válasza:
95%
Beszélj vele mondd el neki a saját történeted. Biztosítsd afelõl, hogy ez nem old meg semmit, ez nem megoldás.
2020. máj. 15. 03:45
 5/15 anonim ***** válasza:
2020. máj. 15. 05:40
 6/15 anonim ***** válasza:
73%

Azért vigyázzatok a segélyhívóval. Én rám mentőt akartak hívni csak azt mondtam nem tudom, hogy hol vagyok, utána letettem :D

Amikor meg azt mondtam, hogy nem akarom megölni magam (közben meg igen) azt mondták ne raboljam az idejüket ha semmi bajom.

2020. máj. 15. 05:55
 7/15 anonim ***** válasza:
92%

Hány évesek vagytok? Nincs olyan rokon, akihez tudnàtok fordulni?

Ha már nagykorúak vagytok, menjetek el dolgozni és költözzetek albérletbe. Tudom, hogy nehéz de inkább.

Ha még fiatalok vagytok, más megoldást kell keresni, de ez semmiképp sem maradhat így.

Te nem lettél öngyilkos, de mi a garancia arra, hogy ő sem lesz?

Beszélj vele sokat, mondd el neki a te sztorid, hogy nem szabad ebbe menekülni.

Hogy apátok pár év múlva lássa, mit dobott el magától, hogy egyedül nézzen rátok vissza.

2020. máj. 15. 06:34
 8/15 anonim ***** válasza:
71%

Szia,

Próbáld valahogy rávenni az öccsédet, hogy beszéljetek egy online pszichológussal.

Fontos hogy tudja és érezze ő igen is értékes, különleges és jó ember..

Itt találtok pl. ingyen pszichológust:

[link]

[link]

- Illetve ebben a kérdésben is vannak hasznos válaszok, amik segíthetnek:

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..

2020. máj. 15. 07:26
 9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, még kiskorúak vagyunk mind a ketten. Rokon sajnos nincs, legjobb barátnőm szüleivel viszont meg tudom ezt beszélni. Anyukám nem tudom mennyire értené meg. Apám meg tuti akkor is magát sajnálná, hogy jaj mer neked szar apád van, meg mondaná H másnak nagyobb baja van még sem öli meg magát ( nekem ezt mondta) mondtam neki, hogy képzelje el, hogy fogadnák az osztálytársai a halálát. És hogy a kishugunknak is mennyire fájna, hogyha elveszítené a bátyját. És mondtam neki hogy azért vannak emberek akiknek fontos, és nagyon szar lenne ha megölné magát. Az előbb írt Instagram csoportunkba, hogy megígéri hogy nem öli meg magát ( azért nem szóban mondta, mert nekem órám van es nem akar zavarni) de nem tudom hogy tényleg be is tartja e amit igért. Most abban bízok, hogy nem lesz öngyilkos, mert aki meg akarja ölni magát, az nem igazán közli senkivel. Szóval nagyon remélem hogy csak így akar segítséget kérni. Mindenkinek köszönöm a választ, sokat segítettetek!
2020. máj. 15. 09:55
 10/15 anonim ***** válasza:
Írhatnál néhány példát, hogy mivel bsztatja az öcsédet, illetve titeket, hogy lássuk a probléma súlyosságát!
2020. máj. 15. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!