Mit lehet csinálni?

Figyelt kérdés

Van egy 20 éves bátyám, aki egész nap csak alszik, felkel, szarik, kézmosás nélkül matat a konyhában majd ez újra.

Ha beszélgetnél vele mindenből kihozza hogy őt mindenki csak bántja, akár egy teljesen átlagos beszélgetésből is. Dolgozni ha el is megy van hogy csak egy napig dolgozott, aztán felmondott. A rekordja 2 hét. Ha az udvaron sétálok követ és utánoz. Utánzás alatt azt értem, hogy ha csinálok v.mit, ő is azt akarja csinálni. Ha én addig abbahagyom és bemegyek, akkor követ.

A pszichiátriára is bement magától, kihívta magára a mentőt. Egyszer levágta a kezét mert öngyilkos akart lenni.

A pszichiátriáról kiengedték, pedig arról volt szó hogy minimum 3 hónapig bent lesz.

A dolgaimhoz amikor hozzápiszkált (amit én vettem a keresetemből), megkértem szépen hogy ne tegye, erre azt mondta eltöri a kezem nekem is meg a hugomnak is. Mikor ezt megkérdeztem mégis hogy gondolja, nekemugrott. És ez nem az első.

Az a gondom igazából hogy apám szerintem nem kezeli helyén a helyzetet. Azt hogy ő megakar engem ölni, spajszerrel futott utánnam, apám csak kakaskodásnak veszi. Azt hiszi hogy ez csak amolyan kis viaskodás. A 14 éves hugomat is bántota már, de ezt sem veszi apám komolyan, azt hiszi hogy egyszer majd észheztér. Arról már nem is beszélek hogy az én tulajdonomat is megrongálta, amiért hónapokig raktam el a fizetésem, majd amikor később mondtam hogy nem kell kifizetnie, akkor azt mondta hogy csak azért mondom hogy a beteg lelkem megnyugodjon, hogy tettem valami jót.

2020. máj. 4. 17:49
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Súlyos depressziós, és nárcisztikus gondolkodásmódú.

Nyilván ő is látja, hogy ez nem jó. Nagyon dicséretes, hogy önmagától ment el a kórházba 🙂 sajnos ismerem egy rokonom miatt a magyar egészségügy ezen részét, így teljesen megértem őt, hogy miért is maradt el a sikerélmény és a gyógyulás 😟

Az biztos, hogy tesód segítségre szorul. Egyedül nem képes megbírkózni a dologgal. Szülei gyakorlatilag nincsenek, mert bele💩nak... 😟

Szakember mindenképpen, illetve egy folyamatos elfoglaltság kellene neki. Akár munka, akár képzés.

Öcsiként ezzel leginkább semmit nem tudsz tenni. Neked a nyugodt légkörre lenne szükséged, iskola van, most alakul ki a társasági életed, pályát kell választanod, stb...

Azt tudom javasolni neked és a húginak, hogy legyetek minél kevesebbet otthon! Diákmunka (16 éves kortól), haverok, sport, szakkör, tanfolyam (idegennyelv pl), edzés, hobbi,vagy csak meglátogatod a mamát. (Nyáron még tábor lenne jó, de az most esélytelen)

2020. máj. 5. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!