Nálatok ki mennyivel száll be a havi rezsibe? Mindenki egyenlően vagy arányosítva?
A hugom és én mindketten dolgozunk már, de egyelőre még itthon lakunk a szülői házban.
A költségekből kivesszük a részünket, annak rendje és módja szerint.
Anyáéknak minden hónapban adunk fejenként 30 ezer ft-ot, (ez kizárólag a számlákra, és egyéb kötelező dolgokra megy, a kajánál az van, hogy aki elmegy bevásárolni, vesz, amit éppen gondol, és megy a közösbe).
A keresetünk nem egyforma. Tesóm minimálbért keres, 100 ezer körül, én pedig hónaptól függően 160-190 ezer közt.
A minap előhozta, hogy szerinte igazságtalan, hogy ugyanannyival szállunk be a közösbe, szerinte nekem jóval többet kellene beadnom, mivel többet keresek, neki pedig ennél is kevesebbet.
Szerintem pedig pont hogy így a jó, hiszen mindketten ugyanannyit használunk mindenből, egyenlően osztjuk a költségeket.
Ebből egy elég szép vita keveredett végül, szüleink nem foglaltak állást, azt mondták, rendezzük le egymást közt.
Szülők, és otthon élő, dolgozó gyerekek! Nálatok mi a helyzet ezzel kapcsolatban? Ti hogyan osztjátok meg a havi költségeket egymás közt? Egyenlően, vagy arányosan, ki mennyit keres?
Én a késői étkezésre értettem. A másnap ebéd az a munkában. Aznap elkészül délután, hazajön megesszük,visszamegy, maradék elcsomagol, este hazajön már nem eszünk. Másnap reggel 5 reggeli, délelőtt ebédeli bent az előző napit ( nálam ez a kimaradós többek között) kora délután vacsora.
Bocs a kavarásért, tényleg félreérthető. Szerintem napi főtt étel igenis egészséges. Az meg hogy este későn már nem kell, meg hogy én nem eszek annyiszor, nem tehetek róla, nem megy. Se a szendvicsek.
# 18
Igen, kicsit félreértetted, szerintem is reális ár a 30e/fő.
#31, figyelj, mindegy, nem érted mirôl beszélek. Az, hogy nem eszel csak pár pohár tej, szelet kalács, és fôtt étel, a vacsorát kihagyjátok, az minden csak nem egészséges, kiegyensúlyozott étkezés. Az, hogy a fôtt étel nem egészséges senki nem mondta, de az egészséges étkezés nem a napi fôtt ételbôl áll.
Az meg, hogy azon lovagolsz és nem érted, hogy más hogy tud többet költeni...Hát úgy, hogy igyekeznek normálisan étkezni.
Hagyjuk, ne offoljunk többet.
A 31eset megértem, olyan szempontból, hogy én is elég keveset eszek, de nem szabad saját étkezési szokás alapján mérni másokat.
Lehet, hogy a kérdező/akárki neadjisten gluténérzékeny vagy cukorbeteg.
Rögtön nem ennyi az annyi.
~1170ft az ebédetek 2 napra, az egy hónapra 17550ft/hó
~ 500ft a kalácsod 3 napra kb., az egy hónapra 5000ft
~ legolcsóbb tej 170ft, mondjuk kétnaponta egy liter, mert te azt reggelizel, meg kell a férjed kukoricapelyhéhez, 2250ft egy hónapra
~ most elköltöttél barackra 5000ft-ot
Már most tartasz 29800ft-nál. És ebben nincs benne a kukoricapehely. Szerinted 35eftból megvalósítható az egészséges étkezés 2 fôre?
Érted már, hogy tudnak mások többet költeni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!